…για ένα καθαρό πρόσωπο

       

Για καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα, τρία είναι τα βασικά συστατικά:άφθονο νερό, ισορροπημένη διατροφή και σωστός καθαρισμός.

Σωστός καθαρισμός σημαίνει καθημερινή περιποίηση από εμάς και βαθύς καθαρισμός από μία επαγγελματία αισθητικό. Ο καθημερινός καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας ή από το εάν είστε μακιγιαρισμένη.

Όμως, δεν πρέπει με τίποτα να παραλείπετε τον βραδινό καθαρισμό, γιατί κατά τη διάρκεια του ύπνου τα κύτταρα της επιδερμίδας ανανεώνονται, οπότε θα πρέπει η επιδερμίδα να είναι απαλλαγμένη από καθετί που θα φράξει τους πόρους και θα εμποδίσει αυτήν τη διαδικασία. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ο καθαρισμός της επιδερμίδας είναι απαραίτητος ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιούμε προϊόντα μακιγιάζ, διότι οι πόροι φράζουν από τους ρύπους, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μαύρα στίγματα.

Διαβάστε Επίσης  Θαυματουργή μάσκα για να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μια για πάντα

Το πρώτο βήμα, λοιπόν, είναι να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς προϊόν ντεμακιγιάζ, σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, το γαλάκτωμα καθαρισμού είναι η ιδανική λύση, ενώ για τη λιπαρή επιδερμίδα ενδείκνυται ένα αφρίζον gel.Αν έχετε κανονική επιδερμίδα, μπορείτε να επιλέξετε όποιον από τους δύο τρόπους σάς εξυπηρετεί.

Εξίσου απαραίτητη είναι και η χρήση λοσιόν μετά τον καθαρισμό, η οποία επαναφέρει το ph της επιδερμίδας στα φυσιολογικά επίπεδα.

Η κατάλληλη λοσιόν για κανονική ή ξηρή επιδερμίδα ενυδατώνει και αναζωογονεί ταυτόχρονα, ενώ αυτή για τη λιπαρή και μεικτή επιδερμίδα τονώνει και εξισορροπεί τη λιπαρότητα. Επίσης, η απολέπιση με προϊόντα peeling θα σας χαρίσει ακόμη πιο λαμπερή όψη, αρκεί να επιλέξετε το σωστό προϊόν για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Για τα λιπαρά και μεικτά δέρματα προτείνεται απολέπιση μία με δύο φορές την εβδομάδα, ενώ για τα κανονικά και ξηρά προτείνεται μία με δύο φορές κάθε δεκαπέντε μέρες.

Διαβάστε Επίσης  Ο κίνδυνος που κρύβουν τα «αθώα» υγρά μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου!

Δεν θα πρέπει, όμως, να παραλείπεται και την επίσκεψη στην αισθητικό δύο με τρεις φορές τον χρόνο για βαθύ καθαρισμό.

Ο ατμός, η εξαγωγή σμήγματος και τα προϊόντα με αντισηπτικές και καλμαντικές ιδιότητες θα σας χαρίσουν καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, η αισθητικός θα σας παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές για το πώς να διατηρείτε την επιδερμίδα σας νεανική και αναζωογονημένη.

Και μην ξεχνάτε ότι η προσεγμένη διατροφή αποτελεί το καλύτερο καλλυντικό.

Θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερό και να καταναλώνετε 4-5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Αν αποφύγετε και τις λιπαρές τροφές, τότε θα έχετε την καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα που σας αξίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *