Πώς να ντύσετε εύκολα και γρήγορα το μωράκι σας;

Το να ντύσετε ένα βρέφος μπορεί να αποδειχτεί μία σωστή πρόκληση.

Παρακάτω έχουμε 5 tips ώστε να διευκολυνθείτε και να το ντύσετε μέσα σε λίγα λεπτά.

1.Επιλέξτε σωστά τα ρούχα του: Φροντίστε να φορά μόνο όσα χρειάζεται ώστε να μη ζεσταίνεται ή να μην κρυώνει. Επίσης, καλό είναι τα ρούχα να είναι φρεσκοπλυμένα πριν τα φορέσει πρώτη φορά, καθώς το πλύσιμο με το ειδικό βρεφικό απορρυπαντικό μαλακώνει τις ίνες και κάνει το ύφασμα πιο μαλακό.
2.Συγκεντρώστε όλα τα ρούχα: Φέρτε όλα του τα ρουχαλάκια στο σημείο όπου θα το αλλάξετε ώστε να τα έχετε όλα σε πολύ κοντινή απόσταση.
3.Θερμοκρασία: Φροντίστε το δωμάτιο όπου θα ντύσετε το μωρό να έχει την κατάλληλη θερμοκρασία, να μην είναι ούτε πολύ ζεστό, ούτε πολύ κρύο, ώστε να μην δυσανασχετήσει. Ο πιο εύκολος τρόπος να καταλάβετε αν κρυώνει ή ζεσταίνεται είναι του αγγίξετε την κοιλίτσα του.
4.Ξαπλώστε απαλά το μωρό σε μεγάλη άνετη επιφάνεια, όπως σ’ ένα κρεβάτι ή στην αλλαξιέρα που θα είναι σε κατάλληλο ύψος ώστε να μη σκύβετε πολύ και επιβαρύνετε τη μέση σας.
5.Ξεκινήστε να το ντύνετε με απαλές, χαλαρές κινήσεις, στηρίζοντας τον αυχένα του για να περάσετε το κεφαλάκι του μέσα από τη λαιμόκοψη και καθοδηγώντας τα χέρια του μέσα από τα μανίκια και τα πόδια του στα μπατζάκια. Προς το παρόν, το μωρό δεν μπορεί να σας βοηθήσει, γι’ αυτό θα πρέπει να κάνετε όλη τη δουλειά μόνη σας. Αποφύγετε απότομες κινήσεις που μπορείτε να το ταράξουν.
Διαβάστε Επίσης  Προβατάκια από κουνουπίδι

Αφήστε μια απάντηση