Πώς να ανταπεξέλθεις στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και να μην αγχώνεσαι κάθε μήνα για τα χρήματα

 

Πώς να ανταπεξέλθεις στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και να μην αγχώνεσαι κάθε μήνα για τα χρήματα

Πώς να ανταπεξέλθεις στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και να μην αγχώνεσαι κάθε μήνα για τα χρήματα

 

Πόσες φορές έχεις πεις πως αυτό το μήνα «μπήκες μέσα»;

Πόσους ακόμα μήνες την τελευταία εβδομάδα, πριν μπει ο νέος μισθός θα είσαι ίσα βάρκα ίσα νερά; Θες να βρεις τρόπους για σωστή διαχείριση των χρημάτων σου; Σου έχουμε τη λύση! Δεν είναι καθόλου δύσκολα αυτά που θα σου πούμε, απλά θα πρέπει κι εσύ να δείξεις συνέπεια και αποφασιστικότητα.

Η διαχείριση των χρημάτων δεν είναι κάτι πολύ εύκολο. Θέλει να έχεις, ένα μικρό οικονομολόγο μέσα σου. Προς Θεού, δεν θέλουμε να είσαι τσιγκούνης, αλλά να λειτουργείς σωστά και να μην σκορπάς τα λεφτά σου από εδώ και από ΄κει.

 

Ποιοι είναι οι τρόποι για να κάνεις σωστή διαχείριση των χρημάτων σου;

Ξεκίνα να δημιουργείς ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης

Σαφώς και αναφερόμαστε στα χρήματα που πρέπει να βάζεις στην άκρη. Τα χρήματα, συνήθως, αποταμιεύονται για διακοπές, ψώνια και γενικότερα κάποια μελλοντικά έξοδα. Σε αυτά τα έξοδα πρέπει να συμπεριληφθούν και τα έκτακτα έξοδα. Για παράδειγμα ένα μήνα που τα οικονομικά σου δεν θα είναι καλά, θα μπορέσεις να πάρεις ένα μικρό ποσό από αυτό το «ταμείο», ώστε να μην σε πνίγουν τα μηνιαία έξοδα. Ξεκίνα από τον επόμενο μήνα να βάζεις στην άκρη ένα ποσό, το οποίο όμως δεν πρέπει να σου «λείψει», μέχρι να πάρεις τον επόμενο μισθό. Βάλε την αποταμίευση στη ζωή σου.

Διαβάστε Επίσης  Ο σκύλος ακούει ό, τι νιώθουμε

Ξεκίνα να κάνεις μικρές μηνιαίες πληρωμές

Παίρνεις έναν (χ) μισθό, με τον οποίο πρέπει να προσαρμόσεις τα έξοδα σου. Το πιο σωστό, είναι να έχεις μικρά μηνιαία έξοδα, με αποτέλεσμα να κάνεις και σωστή αποταμίευση, αλλά να είσαι και πιο χαλαρός και να μην κάνεις μαθηματικές πράξεις στο μυαλό σου. Καλώς ή κακώς η προσαρμοστικότητα σε τέτοιου είδους καταστάσεις είναι το πιο βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να αναπτύξεις.

Μείωσε τα περιττά έξοδα

Κάνεις περιττά έξοδα και το ξέρεις πολύ καλά. Παίρνεις περισσότερα ρούχα απ’ όσα αντέχει η ντουλάπα σου και η τσέπη σου. Βαριέσαι να φτιάξεις καφέ στο σπίτι και παραγγέλνεις αλόγιστα. Αυτοί οι δύο απλοί λόγοι, παρέα με πάρα πολλούς ακόμα, είναι αυτοί που, κάθε φορά, σε κάνουν να μετράς τις τελευταίες μέρες του μήνα τα ψηλά. Εδώ η λύση είναι απλή. Πρέπει να βάλεις όριο… Δεν θα σου πούμε να σταματήσεις να κάνεις περιττά έξοδα, αλλά να τα μειώσεις και αυτό θα το κάνεις θέτοντας από την αρχή ποιο ποσό θα καταναλώσεις γι’ αυτά. Ξεκίνα από σήμερα και το τέλος του μήνα θα σε βρει πιο large.

Διαβάστε Επίσης  Πού βρίσκεται στο σώμα μας το «Δόξα Πατρί»;

Δημιούργησε ένα οικονομικό πλάνο

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε προσωπικά αυτήν τη στιγμή, αλλά υπάρχουν ορισμένοι τρόποι προετοιμασίας και προστασίας του εαυτού σου όσον αφορά τα οικονομικά. Βρες απλούς τρόπους για να ζεις πιο λιτά, και κάνε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό και ακολούθησέ τον. Σύγκρινε ένα καλό μήνα σου, με έναν κακό. Ακολούθησε τα βήματα του καλού σου μήνα, αλλά μην το παρακάνεις. Άνθρωπος είσαι θες και τη «σπατάλη» σου. Προσπάθησε, λοιπόν, να βάλεις ένα μέτρο και να βάλεις σε λειτουργία τα παραπάνω βήματα, για να δημιουργήσεις το πιο αποτελεσματικό σχέδιο.

 

Πηγή

trelogaidouri

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *