Πώς θα σταματήσει το μωρό μου να κλαίει;

Το απαρηγόρητο κλάμα

του μωρού είναι μια… δοκιμασία και σίγουρα δεν έχετε πάντα την ενέργεια, την αντοχή και τη γαλήνη να το αντιμετωπίσετε. 

Είναι σαν ένα τηλέφωνο που χτυπάει ασταμάτητα κι ύστερα από λίγο δεν μπορείς να το ανεχτείς. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθάνεστε εκνευρισμένοι ή να πανικοβάλλεστε, αν δεν καταφέρνετε να κάνετε το μωρό σας να σταματήσει. 

Τις στιγμές αυτές που σας εγκαταλείπει η ηρεμία και αντοχή, ακόμη και η πιο υπομονετική και τρυφερή μανούλα ή ο πιο ανεκτικός μπαμπάς, μπορεί να εκνευριστεί τρομερά και να θέλει να βάλει τα κλάματα.


Δοκιμάστε κι αυτά τα τρικ και ίσως σας βοηθήσουν:
  • Ξαπλώστε το μωρό επάνω σας έτσι ώστε η κοιλίτσα του να ακουμπάει στο στήθος σας: οι χτύποι της καρδιάς σας το καθησυχάζουν και το βοηθούν να ηρεμήσει.
  • Βάλτε στην πρίζα την ηλεκτρική σκούπα. Οι συνεχόμενοι μονότονοι ήχοι, π. χ. το βουητό του ανεμιστήρα, του σεσουάρ ή της ηλεκτρικής σκούπας συνήθως ηρεμούν τα μωρά.
  • Πάρτε το μωρό στην αγκαλιά σας, τυλίξτε το με μια κουβερτούλα κι αρχίστε να το κουνάτε. Ή καθίστε αγκαλιά σε μια κουνιστή πολυθρόνα. Ο συνδυασμός της αγκαλιάς και του απαλού λικνίσματος κάνει θαύματα.
  • Βγείτε μια βόλτα έξω με το καρότσι ή με το αυτοκίνητο. Η αλλαγή του περιβάλλοντος και η ρυθμική κίνηση μπορούν να βάλουν τέλος σε ένα κλάμα που φαινόταν ότι δεν θα σταματήσει ποτέ. Μη χάνετε την ψυχραιμία σας.
Διαβάστε Επίσης  Βοηθήστε το παιδί να γίνει ανεξάρτητο

Αφήστε μια απάντηση