Ποιοι παράγοντες ευθύνονται για τη δημιουργία των ρυτίδων

Ποιοι παράγοντες ευθύνονται για τη δημιουργία των ρυτίδων

Το πέρασμα του χρόνου δεν

είναι ο μόνος λόγος για να αποκτήσεις ρυτίδες και ίσως να μην είναι και ο πιο σημαντικός. 

Ενώ η γενετική και η ηλικία έχουν ουσιαστικό ρόλο σ’ αυτό, υπάρχουν και άλλοι πρωταρχικοί παράγοντες που ίσως δεν τους δίνεις όση σημασία χρειάζεται.

Σου παρουσιάζουμε 5 από αυτούς για να ξεκινήσεις τις αλλαγές στη ζωή σου από σήμερα κιόλας.
Μήπως λείπει κάποιο συστατικό από την ενυδατική σου κρέμα;
Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν την αντηλιακή τους κρέμα μόνο το καλοκαίρι, αλλά αυτό είναι λάθος. Το 90% των ρυτίδων προέρχεται από την έκθεση στο ηλιακό φως. Καλό θα ήταν οι ενυδατικές κρέμες που επιλέγεις να περιέχουν ποσοστό αντηλιακού ακόμα και για τις μέρες του χειμώνα.
Πεθαίνεις για τα γλυκά και τα μακαρόνια;
Σου έχουμε άσχημα νέα, διότι δεν καταστρέφουν μόνο τη σιλουέτα σου αλλά και την επιδερμίδα σου. Η ζάχαρη μαζί με τους υδατάνθρακες ενισχύουν τις πιθανότητες των φλεγμονών στο δέρμα με αποτέλεσμα να μειώνεται η ελαστίνη και το κολλαγόνο.
Ζεις στην πόλη;
Ο μολυσμένος αέρας των μεγαλουπόλεων είναι επιζήμιος και για τους πνεύμονες αλλά και για την επιδερμίδα σου, σε αντίθεση με τον αέρα της εξοχής ο οποίος ενισχύεται από τα φυσικά αντιοξειδωτικά. Το ίδιο όμως βοηθούν και τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος που περιέχουν βιταμίνη C.
Βλέπεις τηλεόραση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Αν νιώθεις εξαντλημένη και υποφέρεις συχνά από αϋπνίες, αυτός είναι ένας πολύ κακός συνδυασμός που οδηγεί σε ανεβασμένα επίπεδα κορτιζόλης, η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στην εμφάνιση των ρυτίδων. Το δέρμα αναζωογονείται κατά τη διάρκεια του ύπνου και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που τον κάνει τόσο σημαντικό.
Καπνίζεις;
 Εκτός από τις ήδη γνωστές επιπτώσεις που έχει στην υγεία σου το κάπνισμα, είναι καλό να γνωρίζεις ότι βλάπτει σοβαρά και το δέρμα σου. Τα χημικά που περιέχονται στο τσιγάρο κάνουν την επιδερμίδα σου να φαίνεται γκριζαρισμένη και βρώμικη, ενώ και τα χείλια σου επιβαρύνονται με την κίνηση του καπνίσματος.
Διαβάστε Επίσης  Το μυστικό για τέλειες βλεφαρίδες...η πούδρα για μωρά!

Αφήστε μια απάντηση