Πείτε «αντίο» στους μαύρους κύκλους με 5 διαφορετικούς φυσικούς τρόπους!

Μερικές από τις κύριες
αιτίες πίσω από το σχηματισμό των μαύρων κύκλων είναι η κληρονομικότητα, η γήρανση, το ξηρό δέρμα, το παρατεταμένο κλάμα, η ψυχική ή σωματική καταπόνηση, η έλλειψη ύπνου και η ανθυγιεινή διατροφή. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας μπορεί να αποκτήσουν μαύρους κύκλους.


Δείτε 5 φυσικούς τρόπους για να απαλλαγούμε από τους μαύρους κύκλους γρήγορα:


Αμυγδαλέλαιο Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα φυσικό συστατικό, πολύ ευεργετικό για την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια. Η τακτική χρήση του αμυγδαλέλαιου θα εξαλείψει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας. Εκτός από αμυγδαλέλαιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έλαιο βιταμίνης Ε. Πριν πάτε για ύπνο, απλώστε λίγο αμυγδαλέλαιο πάνω από τους μαύρους κύκλους και κάντε απαλό μασάζ αυτό στο δέρμα. Αφήστε το να δράσει την νύχτα και το επόμενο πρωί ξεπλύνετε με κρύο νερό. Κάντε το καθημερινά μέχρι οι μαύροι κύκλοι να εξαφανιστούν.





.





Αγγούρι Τα αγγούρια έχουν την δυνατότητα να λευκαίνουν το δέρμα. Πλέον, έχουν ένα χαλαρωτικό και αναζωογονητικό αποτέλεσμα. Κόψτε ένα φρέσκο αγγούρι σε χοντρές φέτες και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βάλτε τις φέτες πάνω και γύρω από τα μάτια για περίπου 10 λεπτά. Πλύνετε την περιοχή με νερό. Επαναλάβετε δύο φορές την ημέρα για περίπου μια εβδομάδα ή περισσότερο. Μια άλλη επιλογή είναι να αναμείξετε χυμό αγγουριού με χυμό λεμονιού σε ίσες ποσότητες. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι και εφαρμόστε το μείγμα στο προσβεβλημένο δέρμα. Αφήστε το για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό. Κάντε το καθημερινά για τουλάχιστον μία εβδομάδα. 






Ντομάτα Οι ντομάτες έχουν λευκαντικές ιδιότητες που μπορούν να φωτίσουν το δέρμα σε μεγάλο βαθμό. Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό ντομάτας με μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, εφαρμόστε απαλά το μείγμα στους μαύρους κύκλους και αφήστε το για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με νερό. Κάντε το δύο φορές την ημέρα για μερικές εβδομάδες. 






Χυμός Λεμόνι Η βιταμίνη C που υπάρχει στο χυμό του λεμονιού βοηθάει στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων χάρη στην ιδιότητα λεύκανσης που περιέχει. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι με φρέσκο χυμό λεμονιού γύρω από τα μάτια σας. Αφήστε το για περίπου 10 λεπτά και ξεπλύνετε. Κάντε το μία φορά την ημέρα για μερικές εβδομάδες. 


Σημείωση: Εάν ο χυμός λεμονιού σας προκαλέσει μια αίσθηση καψίματος, διακόψτε τη χρήση του. 








Φακελάκια τσαγιού Η καφεΐνη και τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο τσάι είναι ιδιαίτερα επωφελή για να απαλλαγούμε από τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια καθώς προκαλούν συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων και μείωση της κατακράτησης υγρών . Τοποθετήστε δύο μεταχειρισμένα φακελάκια πράσινο ή μαύρο τσάι στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Τοποθετήστε ένα φακελάκι τσάι σε κάθε μάτι και αφήστε το για 10 έως 15 λεπτά. Αφαιρέστε και πλύνετε το πρόσωπό σας. Επαναλάβετε μία ή δύο φορές την ημέρα για μερικές εβδομάδες. 


Σημείωση: Να είστε προσεκτικοί μην μπει το τσάι στα μάτια σας. 







Πρόσθετες Συμβουλές:


• Να κοιμάστε αρκετά και να ξεκουράζεστε.
• Αποφύγετε να τρίβετε τα μάτια σας γιατί το τρίψιμο πολύ προκαλεί τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, καθιστώντας έτσι τους κύκλους κάτω από τα μάτια να φαίνονται πιο σκούροι. 
• Αφαιρέστε το μακιγιάζ σας πριν πάτε για ύπνο.
• Περιορίστε την έκθεση στον ήλιο. 
• Πίνετε άφθονο νερό. 
• Δώστε προσοχή στη διατροφή σας. Να τρώτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Α, C και E. 
• Σταματήστε το κάπνισμα και περιορίστε την κατανάλωση οινοπνεύματος και καφεΐνης. Το κάπνισμα προκαλεί βλάβη των κύτταρων του δέρματος, και το αλκοόλ και η καφεΐνη συμβάλλουν στην αφυδάτωση η οποία με τη σειρά της αποδυναμώνει την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια. 

Διαβάστε Επίσης  Σαν σήμερα 2 Μαΐου:Σημαντικά γεγονότα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *