Τι πρέπει να προσέξεις πριν βάψεις τα μαλλιά σου

Τι πρέπει να προσέξεις πριν βάψεις τα μαλλιά σου

Θες να βάψεις τα μαλλιά σου
γιατί χρειάζεσαι ένα φρεσκάρισμα, καθώς έρχονται και γιορτές. Αλλά αποφάσισες ότι θα το κάνεις μόνη σου, στο σπίτι, με βαφή που θα αγοράσεις εσύ, και ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Πριν, όμως, ξεκινήσεις πρέπει να λάβεις υπόψη σου τρία πράγματα ώστε να έχεις το σωστό αποτέλεσμα:

Δώσε σημασία στη βαφή που θα επιλέξεις

Αν θες να καλύψεις τα «γκρίζα», αλλά και η αλλαγή να είναι δραματική και εντυπωσιακά λαμπερή, διάλεξε μια μόνιμη βαφή. Αν πάλι, δεν σε ενδιαφέρει μια δραματική αλλαγή, απλά θες να περάσεις τα μαλλιά σου με λίγο «χρωματάκι», σε διαφορετικό ίσως τόνο, επέλεξε μια ημι-μόνιμη βαφή, που φεύγει σιγά- σιγά με τα λουσίματα και επιστρέφει η τρίχα στο φυσικό της χρώμα.
Extra Tip: Για καλύτερο αποτέλεσμα, διάλεξε βαφή δυο τουλάχιστον τόνους κοντά στο φυσικό σου χρώμα. Αν για παράδειγμα είσαι καστανή, μην δοκιμάσεις κάτι πέρα από το σκούρο ξανθό.

Διαβάστε Επίσης  Εσείς έχετε την τέλεια μύτη

Διάλεξε βαφή που να ταιριάζει στην επιδερμίδα σου

Ο γενικός κανόνας λέει ότι όσο πιο ανοιχτή είναι η επιδερμίδα σου, τόσο πιο light μπορεί να είναι η απόχρωση στα μαλλιά σου. Σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες ταιριάζουν οι χρυσαφί και καραμελέ τόνοι, ενώ σε ανοιχτές επιδερμίδες οι σαντρέ τόνοι ή το ξανθό μπεζ. Γενικά, οι πιο ουδέτεροι τόνοι στα χρώμα είναι κολακευτικοί για τις περισσότερες επιδερμίδες.

Μη ξεχάσεις τα μάτια σου

Διαβάστε Επίσης  Παίξτε με το τάλκ...για σαγηνευτικό βλέμμα στην στιγμή

Ναι, το χρώμα των ματιών σου παίζει τον ρόλο του στην απόχρωση που θα επιλέξεις για τα μαλλιά σου, καθώς η σωστή απόχρωση για τα μάτια σου κάνει πιο κολακευτικό το αποτέλεσμα για το πρόσωπό σου. Αν έχεις καφέ μάτια, ή μελί, τότε προτίμησε πιο σκούρους τόνους. Αν τα μάτια σου έχουν το μπλε του πάγου, διάλεξε πιο ανοιχτές αποχρώσεις ή ένα σαντρέ. Αν, τέλος, έχεις πράσινα μάτια, μπορείς να δοκιμάσεις και σκούρους και ανοιχτούς τόνους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *