Οι επιπτώσεις της καφεΐνης στο παιδί την περίοδο του θηλασμού

Στις περισσότερες από εμάς
αρέσει ο καφές και άλλα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη. Το θέμα όμως είναι αν έχετε τη δυνατότητα να καταναλώνετε και σε τι ποσότητες τέτοια ροφήματα όταν θηλάζετε.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι η κατανάλωση καφεΐνης κατά τη διάρκεια του θηλασμού δεν προκαλεί αϋπνίες στο νεογέννητο μωρό, σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Κατά καιρούς έχουν γίνει διάφορες έρευνες που εξέτασαν την ύπαρξη ή μη σχέσης ανάμεσα στην κατανάλωση καφεΐνης με το ξύπνημα των μωρών που θηλάζουν κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι περισσότερες κατέληξαν σε αρνητική απάντηση. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι μπορείτε να καταναλώνετε αφειδώς όση ποσότητα καφεΐνης θέλετε, αφού η συγκεκριμένη ουσία ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στην εγκεφαλική ανάπτυξη του παιδιού.

Τέλος, ένας ακόμα σημαντικός λόγος που κάνει επιτακτική την ορθολογική ποσότητα κατανάλωσης καφεΐνης (το πολύ 300 mg την ημέρα) είναι ο κίνδυνος αφυδάτωσης που υπάρχει για τη μανούλα, κάτι εξόχως αρνητικό την περίοδο του θηλασμού.

Αφήστε που ενδέχεται να μη σας παίρνει ο ύπνος, ενώ επιβάλλεται να κοιμάστε εύκολα και γρήγορα για να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της δύσκολης περιόδου. 

Άρα λοιπόν, (παν) μέτρον άριστον!


Πηγή: mother.gr

Διαβάστε Επίσης  Τα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος

Αφήστε μια απάντηση