Ο πιο «φυσικός» τρόπος να νιώσεις καλύτερα με το σώμα σου

Ο λόγος που οι άνθρωποι αγαπούν
να περνούν χρόνο στη φύση είναι επειδή δεν έχει γνώμη γι’ αυτούς», είναι μια από τις όχι και τόσο γνωστές, πάρα πολύ σοφές όμως, ρήσεις του Νίτσε. Και να που ενάμιση αιώνα αργότερα η απόψή του επαληθεύεται και επιστημονικά.

Τα πρότυπα ομορφιάς έχουν αλλάξει. Παρόλα αυτά οι γυναίκες δεν θα σταματήσουν να έχουν το ανικανοποίητο με το σώμα τους. Και εντάξει, όσο αυτό είναι κίνητρο για να τρέφεσαι υγιεινά και να γυμνάζεσαι, ας είναι. Όταν όμως γίνεται εμμονή και καταλήγει σε ακραίες στερήσεις και μόνιμα χαμηλή αυτοπεποίθηση, τα πράγματα παίρνουν νοσηρή τροπή.

Ξέρεις ποιο είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεσαι για να βελτιώσεις την εικόνα σου; Να βελτιώσεις την άποψη που έχεις για το σώμα σου.

Και για να φτάσεις πιο κοντά σε αυτό, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, αρκεί μια βόλτα στη φύση. Βλέπεις, λίγες τζούρες καθαρού αέρα συνεισφέρουν τόσο στην υγεία, όσο και στην ψυχολογική σου κατάσταση.

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια Anglia Ruskin, Perdana και University College London μελέτησαν πώς η επαφή με τη φύση επιδρά στις ανασφάλειες μας. Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Body Image το δείχνουν ξεκάθαρα: Όσο περισσότερο χρόνο περνάς στη φύση (είτε αυτό είναι μια βόλτα σε ένα πράσινο πάρκο, είτε ένα ΣΚ στο εξοχικό σου), τόσο πιο καλά αισθάνεσαι με το σώμα σου. 




Απόδειξη και η Julie Andrews στη Μελωδία της Ευτυχίας.

Ο Viren Swami, καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Anglia Ruskin και επικεφαλής της μελέτης, εξηγεί το ρόλο της φύσης στη διαμόρφωση της αυτοεκτίμησης μας.

«Μπορεί να οφείλεται στο ότι ο χρόνος στη φύση μας βοηθά να ξεφεύγουμε, τόσο σωματικά, όσο και διανοητικά, από εικόνες, καταστάσεις και μια καθημερινότητα που επικεντρώνεται στην εμφάνιση, γεγονός που εγείρει ή ενισχύει ανασφάλειες, αλλά και την αρνητική εικόνα που μπορεί να έχουμε για το σώμα μας», δηλώνει.

«Επίσης είναι πιθανό ότι η έκθεση σε περιβάλλοντα με βάθος και πολυπλοκότητα περιορίζει τις αρνητικές σκέψεις που σχετίζονται με την εμφάνιση» , συμπλήρωσε. «Ειδικά, τα φυσικά περιβάλλοντα μας τραβούν αβίαστα την προσοχή. Έτσι η έκθεση στη φύση, συνοδεύεται συχνά από συναισθήματα ευχαρίστησης και πληρότητας όπως όταν μας λούζει το εκτυφλωτικό φως του ήλιου».

Ωραία τα λέει η Dr. Swami. Τώρα μένει να βρεις χρόνο να ξεχυθείς στα λιβάδια.

Διαβάστε Επίσης  Μήνυμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών: Το ηθικό μας είναι ακμαίο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *