Ζώδια και αλκοόλ! Ποια είναι η σχέση του ζωδίου σου με το ποτό

Τα ζώδια και η συμπεριφορά τους
μετά πό μερικά ποτηράκια..

Κριός

Ο Κριός είναι πρώτος στο γλέντι και ορμά ασυγκράτητος σε όλες τις διασκεδαστικές απολαύσεις. Φυσικά, το ποτό βρίσκεται στην κορυφή του τι θεωρεί διασκέδαση και συνήθως δεν βάζει κανένα περιορισμό στον εαυτό του. Όπου δείτε διαγωνισμό για το ποιος θα πιει τα περισσότερα σφηνάκια, ο υποκινητής ή ο νικητής θα είναι ένας Κριός. Όταν μεθάει, μπορεί να γίνει αρκετά εριστικός, αλλά το καλό (για τους άλλους) είναι ότι μπορούν να τον… τουμπάρουν και να συμφωνήσει σε ότι θέλουν, του τύπου, «Με παντρεύεσαι:», «Μου δανείζεις για μια βδομάδα το τζιπ σου;» και άλλα τέτοια. Φυσικά όλα αυτά, και οι καβγάδες και οι υποσχέσεις, θα έχουν ξεχαστεί το επόμενο πρωί, οπότε μη βασίζεσαι. Όταν ξεμεθύσει θα σου συγχωρέσει ότι του έχεις κάνει, αν δεν είναι κάτι φοβερό. Ελπίζουμε βέβαια να μπορείς να πεις κι εσύ το ίδιο…

Ταύρος

Το στιλ που προτιμά ο Ταύρος όταν πίνει είναι… το κυριλέ. Πίνει με τη βραδύτητα που θα του επιτρέψει να απολαύσει το ποτό του, πρώτης ποιότητας εννοείται, σε ένα περιβάλλον, που κι εκείνο καλύπτει τις αντίστοιχες προδιαγραφές. Αν η κατανάλωση του ποτού συνδυάζεται με ένα ωραίο γεύμα, ακόμα καλύτερα. Δεν θα μεθοκοπήσει στον πάγκο ενός άθλιου μπαρ ή σε ένα ελεεινό ταβερνείο, παρεκτός κι αν βρεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θα έρθει αργά και γλυκά στο κέφι και δεν θα τον βαρέσει κατακέφαλα το αλκοόλ. Γιατί, όχι τίποτα άλλο, στη δεύτερη περίπτωση μπορεί πραγματικά να παραφερθεί με λόγια και πράξεις, καταστρέφοντας εντελώς την κόσμια εικόνα που τόσο του αρέσει να καλλιεργεί. Να γίνει… ταύρος σε υαλοπωλείο! Δεν θες να το ζήσεις, χίλιες φορές προτιμότερο να κρατήσει το προαναφερθέν συγκρατημένο στιλ.

 

Δίδυμοι

Ο Δίδυμος παρουσιάζει την εξής ιδιομορφία με το ποτό: Η συμπεριφορά του όταν μεθάει, σε γενικές γραμμές δεν διαφέρει και πάρα πολύ από εκείνη που έχει όταν είναι νηφάλιος. Με την κλασική του αξιοζήλευτη άνεση πιάνει κουβέντα με οποιονδήποτε, διατηρώντας λογική και ειρμό στα λεγόμενά του. Φλερτάρει όπως πάντα, ασύστολα και με δυο-τρεις ταυτόχρονους στόχους, καταφέρνοντας να μην κακοκαρδίζει κανέναν. Και ξαφνικά μπορεί να τον χτυπήσει το οινόπνευμα και να κάνει κάτι αναπάντεχο, όπως να ανέβει να χορέψει στο τραπέζι ή να γείρει στον ώμο σου και να ξελαρυγγιαστεί στο τραγούδι. Αυτό θα οφείλεται και στην αγάπη του για την ποικιλία, που θα έχει εκδηλωθεί στην προκειμένη περίπτωση με μια εναλλαγή διαφορετικών αλκοολούχων, για την οποία θα προβάλει και επιχειρήματα: «Αν όσα πίνεις είναι όλα στο ίδιο χρώμα, π.χ. κίτρινα, δεν σε πειράζουν…»

Καρκίνος

Όπως και τα άλλα ζώδια του Νερού, ο Καρκίνος έχει μια τάση να… το τσούζει. Και όχι μόνο όταν το καλεί η περίσταση, αλλά και γενικότερα, όταν θέλει να νιώσει καλύτερα. Έτσι, θα ανοίξει μια μπιρίτσα μόλις γυρίσει από τη δουλειά, μπορεί και δύο ή τρεις, θα πιει το κρασάκι του με το φαγητό, ε, να μην προσθέσει και κανένα ουισκάκι, για να χαλαρώσει πριν κοιμηθεί; Όσο για τις ευκαιρίες για να πιει διασκεδάζοντας, αυτές δεν του λείπουν. Με έναν μυστηριώδη τρόπο ξέρει όλα τα μέρη όπου γίνονται «φοβερά» πάρτι και έχει τα μέσα για να μπει. Αλλά ακόμα κι αν «κάνει κεφάλι», θα διατηρήσει ένα στιλ. Θα αρχίσει να δείχνει μελαγχολικός και κάπως κουρασμένος. Από τη ζωή φυσικά. Για την οποία μπορεί να σου αφηγηθεί δακρυσμένος διάφορες πονεμένες ιστορίες, με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Διαβάστε Επίσης  Τα 3 πιο τυχερά ζώδια του Μαΐου 2022

Λέων

Όπως είναι αναμενόμενο, ένας Λέων που έχει πιει, θέλει να κάνει… το κομμάτι του ακόμα πιο πολύ, από ένα Λέοντα ξεμέθυστο. Καταλαβαίνεις λοιπόν τι γίνεται. Θα μονοπωλήσει την προσοχή με τον χορό, το τραγούδι ή τα ανέκδοτά του. Επίσης θα φλερτάρει ασυγκράτητα με όποιο θηλυκό (ή αρσενικό, αναλόγως) του τραβήξει το ενδιαφέρον, αδιαφορώντας για τη δυσαρέσκεια του προσώπου που τον συνοδεύει. Παρόλα αυτά, θα καταφέρει να μη γελοιοποιηθεί ούτε για μια στιγμή. Γιατί, ακόμα κι αν το κεφάλι του είναι γεμάτο από αναθυμιάσεις αλκοόλ σε βαθμό που να… του βγαίνουν από τα αυτιά, διατηρεί την αυτοσυγκράτησή του και το ένστικτο προστασίας της αξιοπρέπειάς του. Αντίθετα, θα είναι γλυκούλης και αξιολάτρευτος, χαρακτηριστικά που θα είναι ακόμα πιο έντονα το επόμενο πρωί, όταν ξεμέθυστος και πονοκεφαλιασμένος, θα καλοπιάνει το ταίρι του να τον συγχωρήσει για τα χτεσινά.

Παρθένος

Αν υποθέτεις ότι θα είναι σπάνιο το θέαμα ενός Παρθένου που έχει γίνει «ντίρλα», παραπατάει και τραυλίζει ασυναρτησίες, γελώντας και κλαίγοντας ταυτόχρονα, έχεις απόλυτο δίκιο. Μόνο υπό πολύ θλιβερές συνθήκες θα μπορούσε ο εκπρόσωπος του συγκεκριμένου ζωδίου να επιτρέψει να γίνει αυτό. Τόσο που, αν είσαι παρών σε κάτι τέτοιο, τράβηξέ το σε βιντεάκι και φύλαξέ το σαν ένα σπάνιο ντοκουμέντο (με το οποίο μπορεί στο μέλλον να είσαι σε θέση να τον εκβιάζεις…). Αλλά όχι, ο Παρθένος δεν δίνει αυτή τη χαρά. Όχι πως απέχει από το ποτό. Το αντίθετο μάλιστα, ιδίως αν εκείνο που γεμίζει το ποτήρι του είναι ποιοτικό κρασί βιολογικής καλλιέργειας. Μπορεί να μεθύσει, μπορεί να ξεχάσει τις ερωτικές αναστολές του και να απελευθερώσει το… θηρίο που κρύβεται μέσα του, αλλά το διανοητικό του επίπεδο θα το κρατήσει σε ένα μίνιμουμ αξιοπρέπειας.

Ζυγός

Ο Ζυγός είναι και ο κατ’ εξοχήν κοινωνικός πότης του ζωδιακού. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού τρελαίνεται για κάθε είδους πάρτι, συναντήσεις και εξόδους; Με ένα ποτήρι στο χέρι θα περιφέρεται ανάμεσα στο πλήθος, απολαμβάνοντας την βραδιά και εξαπολύοντας την περίφημη γοητεία του, που δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο. Ή, επειδή από έναν Ζυγό όλα μπορείς να τα περιμένεις, ίσως να βαρεθεί, αλλά επειδή δεν θα συμφωνείς κι εσύ να φύγετε, θα μεθύσει για να περάσει η ώρα. Με έναν περίεργο τρόπο, αυτό το ζώδιο της ισορροπίας είναι απολύτως ικανό να βγει «εκτός» και να κάνει τα πιο ακραία πράγματα, υπό την επήρεια του οινοπνεύματος. Πράγματα που θα τα θυμάται την άλλη μέρα και θα νιώσει πολύ άβολα, εκτός αν ήταν τόσο μα τόσο μεθυσμένος που, ευτυχώς για εκείνον, θα καλυφθούν από τη λησμονιά.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός απολαμβάνει το ποτό καθαρά γι’ αυτό που είναι. Δεν έχει ανάγκη να πιει για να γίνει πιο άνετος, χαλαρός και κοινωνικός. Εκτός αν είναι στις μαύρες του και θέλει να βουλιάξει στη λήθη. Αλλά στις άλλες περιπτώσεις, θα αδειάσει πολλές φορές το ποτήρι του και θα το ευχαριστηθεί. Θα το ευχαριστηθούν και όσοι είναι μαζί του, γιατί το αλκοόλ τον κάνει ακόμα πιο κεφάτο στην παρέα, σπιρτόζο στη συζήτηση και γοητευτικό στο αντίθετο φύλο. Επιπλέον, όσο και να μεθύσει, θα θυμάται με κάθε λεπτομέρεια ότι διαδραματίστηκε. Και το πόσο ρεζιλεύτηκαν κάποιοι άλλοι, γι’ αυτό και είναι προτιμότερο να τα πίνεις με κάποιο Σκορπιό που έχει φιλικά συναισθήματα απέναντί σου. Επίσης μην κάνεις το λάθος να του υποδείξεις ότι το παράκανε και να σταματήσει. Θα πιει ακόμα περισσότερο, έτσι, για σπάσιμο.

Διαβάστε Επίσης  Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 26/02/2024 – 02/03/2024 για όλα τα ζώδια

Τοξότης

Η έκφραση «μιλάει το κρασί» ταιριάζει γάντι στον Τοξότη, που όταν πίνει, η γλώσσα του λύνεται εντελώς (δεμένη δεν ήταν ποτέ, ούτως ή άλλως). Και τότε λέει διάφορα, πολλά από τα οποία ορισμένοι δεν θα ήθελαν να ακουστούν. Ο Τοξότης, ακόμα και νηφάλιος, είναι το είδος του ανθρώπου που δεν φημίζεται για το τακτ του, φαντάσου λοιπόν τι γίνεται όταν χάσει και τις ελάχιστες αναστολές του. Θα την «πέσει» σε όποιο άτομο του γυαλίσει και οι μη ενδιαφερόμενοι καλά θα κάνουν να κρατηθούν προληπτικά σε απόσταση ασφαλείας. Μεταξύ αστείου και σοβαρού θα τα πει έξω από τα δόντια σε όποιον τον ενοχλήσει. Από την άλλη όμως, θα γίνει η ψυχή της παρέας, παρασύροντας τους πάντες από το μπαράκι σε ένα πάρτι εκεί κοντά και από εκεί, στην παραλία να χαζέψουν το χάραμα με τα μπουκάλια στο χέρι.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως είναι κύριος (ή κυρία) υπό οιεσδήποτε συνθήκες και μην περιμένεις ότι θα τον δεις εύκολα να μεθάει και να ρεζιλεύεται. Κατά πάσα πιθανότητα, θα περιφέρεται σε ένα πάρτι κρατώντας το ποτό του σχεδόν ανέγγιχτο, ενώ θα κάνει τις δημόσιες σχέσεις του, τις οποίες δεν πρόκειται να βάλει σε κίνδυνο μπεκρουλιάζοντας και χάνοντας τον αυτοέλεγχό του. Ή θα τον δεις στο τραπέζι να επιδεικνύει το γούστο και τις γνώσεις του σχετικά με τα κρασιά, τις αμπελοκαλλιέργειες και το μέλλον της βιομηχανίας των οινοπνευματωδών. Από την άλλη όμως, άνθρωπος είναι κι αυτός, μην τρελαινόμαστε… Κάποτε θα θελήσει να έρθει στο κέφι μέσα από τα κλασικά απανωτά «άντε γεια μας, άσπρο πάτο», ιδιαίτερα αν αισθάνεται την ανάγκη να χαλαρώσει, να ξεχάσει τον πόνο του ή να γίνει πιο τολμηρός, επειδή κάποια ύπαρξη τράβηξε την προσοχή του.

Υδροχόος

Στη μυθολογία, ο Υδροχόος εκπροσωπεί τον Γανυμήδη, τον νέο που έγινε οινοχόος των ολύμπιων θεών. Και στην πραγματικότητα όμως, οι εκπρόσωποι του ζωδίου δεν ξεφεύγουν πολύ από το μυθολογικό τους αρχέτυπο. Είναι εκείνοι που, μέσα στην καλή χαρά, θα γεμίζουν τα ποτήρια όλων και θα τους παρακινούν σε προπόσεις και τσουγκρίσματα, ενώ το δικό τους ποτήρι θα αδειάζει με πολύ αργότερους ρυθμούς. Μπορεί και να μην προλαβαίνουν να πιουν πολύ, γιατί είναι απασχολημένοι να νταντεύουν όσους στο μεταξύ έγιναν λιώμα, ή να ακούνε τις μεθυσμένες εκμυστηρεύσεις μιας πληγωμένης καρδιάς. Πού να τον παρατήσεις τον άλλο, σε τέτοια χάλια; Επίσης κατά πάσα πιθανότητα θα είναι εκείνοι που θα προσφερθούν να μην παραπιούν, γιατί κάποιος θα πρέπει μετά να οδηγήσει. Αν πάντως τίποτα από όλα αυτά δεν συμβεί, ο Υδροχόος μπορεί να γίνει ένας αξιολάτρευτος μεθυσμένος.

Ιχθύες

Ο Ιχθύς είναι το πιο γερό ποτήρι του ζωδιακού. Έχοντας τη μόνιμη ανάγκη να ταξιδεύει σε φανταστικούς κόσμους, βρίσκει στο αλκοόλ το τέλειο νόμιμο και προσβάσιμο μέσον. Και πολύ γρήγορα αναπτύσσει τέτοια αντοχή στο ποτό, και ανεβάζει τόσο πολύ τον πήχη της κατανάλωσής του, που είναι καλύτερα να μην προσφερθείς να κεράσεις εσύ «τα ποτά της βραδιάς». Πέραν τούτου, οι Ιχθείς αποτελούν εξαιρετική παρέα για περιστάσεις κρασοκατάνυξης ή αλκο-κατάνυξης γενικότερα. Βγάζουν τον πιο γοητευτικό, αλλά και σκανταλιάρη εαυτό τους. Μαζί τους, μια μεθυστική (στην κυριολεξία) βραδιά, θα έχει μια ενδιαφέρουσα κατάληξη. Μπορεί να βρεθείτε στο κρεβάτι τους. Αλλά μπορεί και να βρεθείτε στο αστυνομικό τμήμα, γιατί τους ήρθε μια έμπνευση που παραβίαζε κάποιον ηλίθιο (κατά την άποψή τους) νόμο. Και να πάτε μετά στο κρεβάτι, γιατί, ουάου, δεν ήταν τόσο διεγερτικό όλο αυτό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *