Τι προέβλεψε ο Νοστράδαμος για το 2018;

Ο Νοστράδαμος δεν

προέβλεψε τα καλύτερα πράγματα για το ερχόμενο έτος. Μεταξύ άλλων μίλησε για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και τεράστιες φυσικές καταστροφές.

Ζώδια, φλυτζάνια του καφέ, διαισθητικές ικανότητες… Πολλοί ισχυρίζονται πως μπορούν να «προβλέψουν» το μέλλον, αλλά ο Νοστράδαμος παραμένει… μοναδικός στο είδος του! Τι κι αν πέθανε το 1566; Ο Γάλλος αστροφυσικός είχε προλάβει να κάνει τις προβλέψεις του για το 2018. Εμείς οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε: διαβάζοντας παρακάτω, προσπαθήστε να διατηρήσετε την αισιοδοξία σας για τη νέα χρονιά!
Αυτές, λοιπόν, είναι οι προβλέψεις που έκανε ο Νοστράδαμος για το 2018:
Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος
«Ο μεγάλος πόλεμος θα αρχίσει από την Γαλλία και όλη η Ευρώπη θα δεχθεί επίθεση. Θα έχει μεγάλη διάρκεια και άπαντες θα είναι τρομοκρατημένοι. Κάποια στιγμή θα έρθει η ειρήνη, αλλά πολύ λίγοι θα την χαρούν. Ένας πόλεμος θα αρχίσει ανάμεσα στις δύο μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις και θα διαρκέσει 27 χρόνια».
Έκρηξη του Βεζούβιου
Το ιταλικό ηφαίστειο θα εκραγεί και τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους.
Μεγάλος σεισμός
Όπως έγραψε ο Νοστράδαμος, θα σημειωθεί μεγάλος σεισμός στη δυτική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών.
Κομήτης ή αστεροειδής θα «χτυπήσει» τη Γη
Η Γη θα ταρακουνηθεί από έναν αστεροειδή και «θα προκληθούν μεγάλες φυσικές καταστροφές».
Κατάρρευση της οικονομίας
«Οι πλούσιοι θα πεθάνουν», είχε γράψει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με ερευνητές, η παγκόσμια οικονομία θα καταρρεύσει, λόγω του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.
Ποιος ήταν ο Νοστράδαμος
Ο Μισέλ ντε Νοστρεντάμ γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1503 και πέθανε στις 2 Ιουλίου 1566. Ήταν Γάλλος φαρμακοποιός και αστρολόγος, γνωστός για το βιβλίο του Les Propheties (Οι Προφητείες), η πρώτη έκδοση του οποίου εμφανίστηκε το 1555. Μεγάλη μερίδα αναγνωστών έκτοτε τού αποδίδει την πρόβλεψη πολλών μεγάλων ιστορικών γεγονότων.
Αντιθέτως, οι περισσότερες ακαδημαϊκές πηγές υπογραμμίζουν πως ο συσχετισμός μεταξύ παγκόσμιων γεγονότων και τετράστιχων του Νοστράδαμου είναι είτε -κυρίως- προϊόν λανθασμένων ερμηνειών και μεταφράσεων, συχνά ηθελημένων, είτε πολύ ισχνός, ώστε να μπορεί να τεκμηριώσει την πραγματική ικανότητα πρόβλεψης του δημιουργού τους. Επιπλέον, δεν υπάρχει απόδειξη ότι ποτέ κάποιος έχει ερμηνεύσει τόσο ενδελεχώς κάποιο από τα τετράστιχα του Νοστράδαμου, ώστε να «προλάβει» κάποιο γεγονός πριν αυτό λάβει χώρα…
Οι «προβλέψεις» του
Πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο Νοστράδαμος, άγνωστο με ποια μέθοδο, προέβλεψε το θάνατο του βασιλιά Henry II, περιγράφοντας με δραματικό, όσο και ποιητικό τρόπο, κάθε λεπτομέρεια της άκρως σημαντικής για την εποχή εκείνη στιγμής.
Η πρόβλεψη ωστόσο, που συγκλόνισε την ανθρωπότητα και ιδιαίτερα εκείνους που μελέτησαν τις γραφές του, ήταν η άνοδος του Αδόλφου Χίτλερ και όσα ακολούθησαν με την επιβολή του ναζισμού και τη μεγάλη καταστροφή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τις εκατόμβες νεκρών.
Ο Νοστράδαμος όμως, προέβλεψε και την ανακάλυψη της ατομικής βόμβας, η οποία δοκιμάστηκε από τις ΗΠΑ στην Ιαπωνία, την ίδια περίοδο.
Πιο πρόσφατη πρόβλεψή του -σύμφωνα με ερευνητές- ήταν το «χτύπημα» της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης.
Διαβάστε Επίσης  Σε 24ωρη απεργία σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί

Αφήστε μια απάντηση