Πρόσκληση σε γεύμα από το κάθε ζώδιο

Σε καλούν για φαγητό
στο σπίτι τους για πρώτη φορά. Πώς θα σε υποδεχτεί και θα σε περιποιηθεί το κάθε ζώδιο; Η αστρολογία θα σε βοηθήσει να προετοιμαστείς και να σταθείς στο ύφος των περιστάσεων, αν βέβαια θέλεις να υπάρξει και επόμενη φορά.



ΚΡΙΟΣ

Βασικό μέλημα του Κριού είναι να σε εντυπωσιάσει σε βαθμό που να παραδεχτείς (θα ερωτηθείς κιόλας) ότι σε κανενός άλλου το σπίτι, ποτέ στη ζωή σου, δεν έχεις περάσει πιο ωραία. Αυτό σημαίνει ότι θα σε κατακλύσει από περιποιήσεις με ρυθμό πολυβόλου: θα σου ξαναγεμίζει το πιάτο ή το ποτήρι πριν μισοαδειάσουν και θα σου προτείνει επίμονα «να δοκιμάσεις κι από αυτό» εδώ και τώρα, τείνοντάς σου πιρούνια με καρφωμένες τεράστιες μπουκιές, και μάλιστα με ύφος που υπονοεί ότι η άρνηση ισοδυναμεί με προσβολή. Φρόντισε να εξηγήσεις έγκαιρα πως θέλεις να απολαύσεις ό,τι σου προσφέρεται με τον δικό σου ρυθμό, γιατί από μόνος του αποκλείεται να σταματήσει.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Με έναν Ταύρο οικοδεσπότη δεν θα περάσεις καθόλου άσχημα. Ως οπαδός των απολαύσεων σε ό,τι αφορά φαγώσιμα και πόσιμα, θα σου σερβίρει το καλύτερο. Αλλά μην του χαλάσεις με την ασχετοσύνη σου τον τρόπο που έχει σχεδιάσει για την περιποίησή σου. Μην προτείνεις π.χ. να φάτε τη σαλάτα πριν το κυρίως πιάτο ή ταυτόχρονα με αυτό, αν ο ίδιος έχει άλλη πρόθεση, γιατί πολύ απλά η άποψή του, είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι του σωστού γκουρμέ και θα ενοχληθεί αν την αμφισβητήσεις. Επίσης, χωρίς να ρωτήσεις, μην μετακινήσεις τίποτα από τη διακόσμηση του τραπεζιού για να κάνεις χώρο για την πιατέλα, γιατί εκείνος αλλιώς το είχε κανονίσει.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος τρελαίνεται να καλεί κόσμο στο σπίτι του, βασικά για τη χαρά της παρέας. Παράλληλα το πρακτικό του πνεύμα τον οδηγεί στο να διεκπεραιώσει την όλη ιστορία με όσο το δυνατόν λιγότερο κόπο, ανάλογα βέβαια και με τα κέφια του. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται, εκεί που σε είχε πρήξει να πας για να δοκιμάσεις τη φοβερή σπεσιαλιτέ του, το μοσχαράκι στη γάστρα, να μην μπόρεσε/πρόλαβε/γούσταρε να μαγειρέψει. Είναι ικανός να μεγαλουργήσει στην κουζίνα αλλά και να παραγγείλει πίτσες. Ή να σερβίρει έναν ετερόκλητο αυτοσχεδιασμό από ότι βρήκε στο ψυγείο του. Όμως όλα αυτά έχουν ελάχιστη σημασία, γιατί περισσότερο μετράει το ότι βρεθήκατε, έτσι δεν είναι;

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος θεωρεί την περιποίηση ενός καλεσμένου σαν πρωταρχική εκδήλωση αγάπης, φιλίας, εκτίμησης και διαφόρων άλλων ευγενών συναισθημάτων. Ως εκ τούτου, αν σε καλέσει σπίτι του, θα τα δώσει όλα για να σε ευχαριστήσει. Και δεν θα μείνεις παραπονεμένος από την περιποίηση, καθόσον οι περισσότεροι Καρκίνοι έχουν το ταλέντο του καλού οικοδεσπότη. Το θέμα είναι να μη μείνει εκείνος παραπονεμένος από σένα. Διότι καλείσαι να δείξεις πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι όλα ήταν υπέροχα και τα απόλαυσες με το παραπάνω. Έστω κι αν το «παραπάνω» μεταφράζεται στο να βαρυστομαχιάσεις ή να γίνεις φέσι τελικά, ξαναγεμίζοντας επανειλημμένα το πιάτο και το ποτήρι σου, ως έμπρακτη διαβεβαίωση του πόσο σου άρεσαν όλα.

Διαβάστε Επίσης  Ετήσιες προβλέψεις 2024: Αυτά είναι τα ζώδια που θα παντρευτούν το νέο έτος

 

ΛΕΩΝ
Ο Λέων θα τα δώσει όλα για να σου προσφέρει μια αρχοντική περιποίηση. Ιδίως αν είναι η πρώτη φορά που έρχεσαι στο σπίτι του, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να σε εντυπωσιάσει , με εκείνα που θα σου σερβίρει αλλά και με το ντεκόρ του τραπεζιού. Παράλληλα θα αφήσει να εννοηθεί ότι κάθε μέρα αυτός έτσι τρώει, δηλαδή πιάτα υψηλής γαστριμαργίας σερβιρισμένα πάνω σε λινό τραπεζομάντιλο με κηροπήγια. Για να μη νομίζεις δηλαδή ότι έκανε κάτι έξτρα για λογαριασμό σου… Επίσης στην ευγενική σου πρόταση να βοηθήσεις στο στρώσιμο-σερβίρισμα-ξεστρώσιμο θα απαντήσει καταφατικά, με πιθανότητα εσύ τελικά να κάνεις περισσότερα από εκείνον.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος μπορεί να μη σου σερβίρει φαντασμαγορικές σπεσιαλιτέ ή τη σπάνια ποικιλία καφέ, αλλά τα πάντα θα είναι φροντισμένα, εύγεστα και καλαίσθητα. Α, και υγιεινά, εννοείται. Εγγυημένα, το κάθε σαλατικό θα έχει πλυθεί πάνω από είκοσι χέρια. Εσύ από τη μεριά σου φρόντισε όχι μόνο να μη σου πέσει σάλτσα στο τραπεζομάντιλο και ούτε μισό ψιχουλάκι στο χαλί, αλλά να επιστρατεύσεις ό,τι ξέρεις και δεν ξέρεις από σαβουάρ βιβρ στο τραπέζι. Και κάτι ακόμα: Μην ξαφνιαστείς αν, με το που θα καταπιείς την τελευταία μπουκιά, ο Παρθένος θα σηκώσει όλα τα πιάτα, ενώ είναι ικανός να αρχίσει να τα πλένει κιόλας. Δεν είναι υπονοούμενο για να φύγεις…

 

ΖΥΓΟΣ

Η περιποίηση του οικοδεσπότη Ζυγού συνήθως είναι αξεπέραστη. Θα σου έχει διαλέξει τα καλύτερα, ακόμα κι αν χρειαστεί να ξεπεράσει τον προϋπολογισμό του και να τη βγάλει με ψωμοτύρι, που λέει ο λόγος, όλο τον υπόλοιπο μήνα. Θα προλαβαίνει τις επιθυμίες σου, κάνοντάς σε να νιώθεις εκλεκτός. Θα δημιουργεί μια όμορφη ατμόσφαιρα. Η ανταμοιβή του θα είναι να δείξεις ότι εκτιμάς αυτά που σου προσφέρει, κάνοντάς του και ερωτήσεις σχετικά με αυτά και δείχνοντας ότι αναγνωρίζεις την υπεροχή του ως εμπειρογνώμονα σε θέματα εκλεκτής κουζίνας και οινοποιίας. Επίσης θα τον ευχαριστήσεις αν δείξεις ενδιαφέρον και για τον χώρο του, παινεύοντας το γούστο του στη διακόσμηση.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αν σε καλέσει ένας Σκορπιός, εννοείται ότι θα προσπαθήσει να σε εντυπωσιάσει και φρόντισε να ανταποκριθείς. Ακόμα κι αν ορισμένα πράγματα δεν είναι ακριβώς του γούστου σου, κράτα τις κακίες για τον εαυτό σου, αν θες να τα πάτε καλά, ‘νταξ’ ; Δύσκολος πελάτης να το παίξεις αλλού… Αλλά αν πράγματι εντυπωσιάστηκες, που είναι το πιθανότερο, μην επιμένεις να σου αποκαλύψει το μυστικό της συνταγής του για τη σως με μύρτιλλα, γιατί ως γνωστόν του τη σπάνε οι αδιακρισίες. Για τον ίδιο λόγο μην αρχίσεις την ανάκριση με ποιους είναι στις διάφορες φωτογραφίες στο σαλόνι του ούτε να περιπλανιέσαι μέσα στο σπίτι του, ψάχνοντας την τουαλέτα. Απλώς ρώτα.

Διαβάστε Επίσης  Οι προβλέψεις για τα αισθηματικά σου αυτή την εβδομάδα

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αν σε καλέσει ένας Τοξότης σπίτι του, θεώρησέ το μια εξαιρετική περίπτωση, γιατί θα κλειστεί μέσα για χάρη σου. Τώρα, ως προς την περιποίηση που μπορείς να έχεις, οι πιθανότητες διίστανται. Μπορεί να σκιστεί για να σου μαγειρέψει και ίσως θα είναι κάτι εξωτικό, που οι επεμβάσεις του θα το κάνουν ακόμα εξωτικότερο. Προετοιμάσου να είσαι ανοιχτός στις καινούργιες γεύσεις και έλπιζε ότι η παραδοσιακή ζωοφιλία του ζωδίου θα τον αποτρέψει από το να σου σερβίρει μια περουβιανή σπεσιαλιτέ με ινδικό χοιρίδιο. Η άλλη πιθανότητα είναι να μην ασχοληθεί καθόλου με το θέμα φαγητό, γιατί θα προτιμήσει να σου δείξει τις φωτογραφίες από το ταξίδι του στη Μποτσουάνα.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως θα οργανώσει το τραπέζι του, για το οποίο πιθανώς θα έχεις λάβει πρόσκληση το λιγότερο πριν από κάνα δίμηνο, με τη χαρακτηριστική του επιμέλεια. Θέλει να κερδίζει τις εντυπώσεις όλων όσοι έχουν την τιμή να γίνουν δεκτοί στον χώρο του. Θέλει να αποδεικνύει ότι είναι καλός και ως οικοδεσπότης, μεταξύ των χιλίων άλλων πραγμάτων στα οποία διαπρέπει. Μην περιμένεις εξτρεμισμούς στο φαγητό, διότι ο Αιγόκερως είναι παραδοσιακός τύπος. Όμως ό,τι γευτείς φτιαγμένο από τα χεράκια του (ή της μαμάς του ή και του μάγειρα της κοντινής ταβέρνας, δεν έχει σημασία) θα είναι πρώτης επιλογής. Και μην κομπλάρεις αν δείξει αδιάφορος στα κομπλιμέντα σου, κατά βάθος πολύ τα χαίρεται.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος κάνει τα πιο συνηθισμένα πράγματα με τον πιο ασυνήθιστο τρόπο, γι’ αυτό μην αιφνιδιαστείς, ό,τι και να συναντήσεις στο σπίτι του και πιο συγκεκριμένα στο τραπέζι του. Μπορεί όλα τα εδέσματα να είναι βιολογικά, fair trade, φερμένα από το χωριό, να έχουν τέλος πάντων κάποια ποιοτικά διαπιστευτήρια. Μπορεί όμως να είναι και άξιοι εκπρόσωποι του junk food. Όλα παίζουν με αυτό το απρόβλεπτο ζώδιο. Καλά θα κάνεις επίσης να ζητήσεις από πριν διευκρινήσεις αν θα είναι κι άλλοι, και ποιοι. Είναι εξίσου πιθανό να βρεθείς να συντρώγεις με τον πρέσβη της Ιορδανίας, με εθελοντές γιατρούς που εγχειρίζουν αφιλοκερδώς παιδάκια στον Τρίτο Κόσμο ή με… την Πάολα (ναι, την τραγουδίστρια).

 

ΙΧΘΥΣ

Ο Ιχθύς είναι πάντα περιποιητικός και αν σε καλέσει, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να περάσεις καλά. Φυσικά είναι ικανός να ξεχάσει το ταψί με το ψητό μέσα στον φούρνο (ή και έξω από αυτόν, άψητο) γι’ αυτό ας είσαι προετοιμασμένος για μια δόση απρόοπτου. Κατά τα άλλα όμως, επειδή ό,τι μαγειρεύεται με αγάπη και κέφι συνήθως πετυχαίνει, έχεις πολλές πιθανότητες να απολαύσεις ένα ωραίο γεύμα και μια ευχάριστη παρέα. Φτάνει βέβαια, βοηθούντος και του αλκοόλ στο οποίο οι περισσότεροι Ιχθείς έχουν μια κάποια αδυναμία, να μην πέσετε στο άλλο άκρο, των πραγμάτων που λέγονται ή γίνονται και το άλλο πρωί τα μετανιώνεις…

 



Πηγή: Myastro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *