Ποια χαρακτηριστικά των άλλων ενοχλούν τα ζώδια και ποια τους αρέσουν;

Ποια χαρακτηριστικά των άλλων

ενοχλούν ή ελκύουν το κάθε ζώδιο.

Όλοι κάνουμε κριτική για τους άλλους. Μερικά χαρακτηριστικά τους μας αρέσουν, ενώ άλλα μας φαίνονται αφόρητα.
Το ίδιο φυσικά ισχύει και αντίστροφα, με εμάς. Το θέμα είναι ότι, αν ρωτήσεις δέκα άτομα για τον ίδιο άνθρωπο, σπάνια οι γνώμες θα ταυτίζονται εντελώς. Κι αυτό επειδή άλλα είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα σε κάποιον άνθρωπο που εκνευρίζουν έναν Κριό, για παράδειγμα, ή του αρέσουν, και άλλα έναν Ιχθύ.

Έτσι, το κάθε ζώδιο έχει τις δικές του απόψεις για τα άλλα έντεκα, ως προς τα πράγματα που το ενοχλούν ή το ελκύουν. Και συνήθως τα χαρακτηριστικά των άλλων που μας απωθούν, είναι τα αντίθετα από τα δικά μας, ενώ εκείνα που μας αρέσουν τα έχουμε ή θα θέλαμε να τα είχαμε κι εμείς…

ΚΡΙΟΣ: Ο Κριός εκνευρίζεται απίστευτα με τη βραδύτητα του Ταύρου, την αναποφασιστικότητα και τις… αλλαγές πλεύσης του Ζυγού, καθώς και με τη μυστικοπάθεια του Σκορπιού. Τον ενοχλεί επίσης η εμμονή του Παρθένου και του Αιγόκερω να προσχεδιάζουν τα πάντα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ενώ βρίσκει υπερβολικά παθητικούς στις αντιδράσεις τους τον Καρκίνο και τον Ιχθύ.
Εκτιμά πάντως την κινητικότητα του Διδύμου και του Τοξότη, και στον χώρο και στις ιδέες, την αγάπη για ανεξαρτησία του Υδροχόου και την τάση για… αρχηγηλίκι του Λέοντα, παρόλο που τον ανταγωνίζεται ευθέως.

ΤΑΥΡΟΣ: Η απερισκεψία και η αγάπη στο ρίσκο του Κριού, η επιδειξιομανία του Λέοντα και η ευερέθιστη επιθετικότητα του Σκορπιού, σπάνε πραγματικά τα νεύρα του Ταύρου. Επίσης ενοχλείται από τη διχογνωμία του Διδύμου, που λέει και ξελέει, την ανευθυνότητα του Τοξότη και του Ιχθύ στα πρακτικά της ζωής, καθώς και από τον ατομισμό του Υδροχόου.

Συμφωνεί όμως με τον Καρκίνο, στην προσήλωση στις αρχές της οικογένειας και με τον Ζυγό, στην αγάπη για τα ωραία πράγματα. Εκτιμά την οργανωμένη καθημερινότητα που επιδιώκουν ο Παρθένος και ο Αιγόκερως.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Ο Δίδυμος βρίσκει τον Ταύρο κολλημένο στις ιδέες του και τον Καρκίνο κολλημένο στο παρελθόν του. Ο Αιγόκερως μεγαλώνει πριν της ώρας του. Ο Λέων είναι ανταγωνιστής του στην πρωτοκαθεδρία στις παρέες, ενώ ο Τοξότης και ο Υδροχόος τον ανταγωνίζονται σε κινητικότητα και σε ταχύτητα αλλαγής ερωτικών συντρόφων. Ο Ιχθύς βρίσκεται στην «κοσμάρα» του. Και ο Σκορπιός, πολύ παρασκήνιο…

Όμως του αρέσει ο Κριός, που λέει ό,τι του έρθει χωρίς περιστροφές, ο Παρθένος που εξορθολογίζει τα συναισθήματά του και ο Ζυγός, γιατί δεν κολλάει σε μια άποψη.

Διαβάστε Επίσης  Τι φέρνει το πέρασμα του Ερμή στους Ιχθείς από 10 Φεβρουαρίου έως 28 Μαρτίου. Προβλέψεις για τα ζώδια

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ο Καρκίνος αγανακτεί με τη συναισθηματική επιπολαιότητα του Διδύμου και του Τοξότη, όπως και με την αδιαφορία του Κριού και του Σκορπιού, μήπως με τη συμπεριφορά τους πληγώσουν τους άλλους. Ο Παρθένος και ο Αιγόκερως είναι ενοχλητικά συγκρατημένοι στο να μοιράζονται συναισθήματα, ενώ ο Υδροχόος υψώνει πραγματικά τείχη. Ο Λέων, πάλι, είναι ζεστός άνθρωπος, αλλά αυταρχικός και μπορεί εύκολα να τον «καπελώσει».

Αντίθετα, ο Ταύρος δημιουργεί συναισθηματική ασφάλεια, ενώ ο Ζυγός και ο Ιχθύς νοιάζονται για τους άλλους και ξέρουν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον και τρυφερότητα.

ΛΕΩΝ: Ο Λέων ενοχλείται από τον ανελέητο ανταγωνισμό του Κριού και του Διδύμου, ως προς το να αποτελέσουν το επίκεντρο της προσοχής. Ο Παρθένος, από την άλλη, του φαίνεται υπερβολικά χαμηλών τόνων και ο Αιγόκερως πολύ «σφιγμένος». Ο Σκορπιός είναι ζηλιάρης και κτητικός, ενώ ο Υδροχόος σκανδαλωδώς αδιάφορος για την εντύπωση που προκαλεί. Ο Καρκίνος και ο Ιχθύς είναι όλο δακρύβρεκτα παράπονα και απαισιοδοξία.

Ευτυχώς που σε αντιστάθμισμα υπάρχει ο αισιόδοξος Τοξότης, αλλά και ο Ταύρος με τον Ζυγό, που ξέρουν να απολαμβάνουν τη ζωή.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Για τον Παρθένο είναι εκνευριστική η αγένεια και η αδιαφορία για τα συναισθήματα των άλλων του Κριού και του Σκορπιού. Τον ενοχλεί η ταχύτητα, με την οποία αλλάζουν γνώμη ο Δίδυμος και ο Ζυγός. Τα έντονα συναισθηματικά ξεσπάσματα του Καρκίνου και του Ιχθύ τον φέρνουν σε αμηχανία. Ο Λέων του φαίνεται υπερβολικά αυτάρεσκος, ενώ ο Τοξότης πολύ «χύμα».

Από την άλλη, του αρέσει η ασφάλεια και η σταθερότητα που εμπνέει ο Ταύρος, ο προγραμματισμός του Αιγόκερω και το ενδιαφέρον του Υδροχόου για το κοινό καλό.

ΖΥΓΟΣ: Ο Ζυγός δεν αντέχει καθόλου τον εκρηκτικό χαρακτήρα του Κριού και του Σκορπιού. Ο Λέων του φαίνεται υπερβολικός έως και… κιτσάτος, ενώ αυτή η τάση του Παρθένου να βάζει το πρακτικό πάνω από το ωραίο, του κάθεται στον λαιμό. Ο Καρκίνος είναι πολύ παραπονιάρης, ενώ ο Τοξότης έχει πρόβλημα συναισθηματικής δέσμευσης.

Αντίθετα, με τον Ταύρο μοιράζεται την αγάπη για όμορφη ζωή, με τον Υδροχόο το όνειρο της ουτοπίας, με τον Ιχθύ το ενδιαφέρον για τους άλλους και με τον Δίδυμο, την ικανότητα να βλέπει πολύπλευρα την πραγματικότητα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ο Σκορπιός εκνευρίζεται με τον Δίδυμο, γιατί τον βρίσκει διπρόσωπο, με τον Παρθένο, που του φαίνεται «ξενέρωτος» και με τον Αιγόκερω, μια από τα ίδια και χειρότερα. Ο Καρκίνος, ο Ζυγός και ο Ιχθύς είναι τόσο «μαλακοί» συναισθηματικά, που σχεδόν δεν αξίζει καν τον κόπο… να τους δαγκώσει. Όσο για τον Υδροχόο, είναι από άλλο κόσμο.

Διαβάστε Επίσης  Ποια ζώδια επιδιώκουν να κλέψουν τις εντυπώσεις

Ο Κριός πάντως είναι ξεκάθαρος, ξέρεις με τι έχεις να κάνεις. Ο Ταύρος και ο Λέοντας έχουν έναν ενδιαφέροντα αισθησιασμό. Και ο Τοξότης είναι ένας άξιος ανταγωνιστής στα παιχνίδια της γοητείας.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Ο Τοξότης δεν μπορεί να καταλάβει πώς ο Κριός βρίσκει τόσες αφορμές να τσακώνεται και πώς ο Ταύρος και ο Σκορπιός μπορεί να είναι τόσο ζηλιάρηδες και κτητικοί. Βρίσκει τον Καρκίνο απαισιόδοξο και τον Παρθένο γκρινιάρη, ενώ ο Αιγόκερως είναι αφόρητα συντηρητικός και ο Λέων πολύ υλιστής. Ο Ιχθύς πάλι, μα γιατί τόση μελαγχολία;

Πάντως του αρέσει ο Ζυγός, που βρίσκει τρόπους να κάνει τη ζωή ωραία, ο Υδροχόος, που ευαγγελίζεται πως η ζωή οφείλει να γίνει ωραία και ο Δίδυμος, που είναι αεικίνητος και φιλομαθής.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ο Αιγόκερως εκνευρίζεται με τον Κριό και τον Σκορπιό, γιατί η συμπεριφορά τους βγαίνει από τα (δικά του) όρια της κοσμιότητας. Ο Καρκίνος και ο Ιχθύς είναι υπερ-ευαίσθητοι και «μη μου άπτου». Ο Δίδυμος είναι «αεριτζής», δεν μπορείς να βασίζεσαι πάνω του, αλλά ούτε και στον Τοξότη. Ο Υδροχόος πάλι ζει στον κόσμο του. Ο Λέων έχει εξωφρενική μανία για επίδειξη και ο Ζυγός αργεί να αποφασίσει.

Ευτυχώς που υπάρχουν δυο υπεύθυνα ζώδια, πάνω στα οποία θα μπορούσε να βασιστεί κανείς, ο Ταύρος και ο Παρθένος.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Για τον Υδροχόο, ο Κριός και ο Λέων είναι αφόρητα «εαυτούληδες». Ο Ταύρος, ο Παρθένος και ο Αιγόκερως είναι τόσο συντηρητικοί, που μοιάζουν να κινούνται με… χρονοκαθυστέρηση, σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Αλλά και ο Καρκίνος κολλάει στο παρελθόν, με άλλο τρόπο, ενώ ο Δίδυμος είναι όλο μεγάλα λόγια και από πράξεις μηδέν. Ο Σκορπιός πάλι είναι όλο θεατρινισμούς.

Του αρέσει όμως ο αλτρουισμός του Ζυγού, η αγάπη στην ελευθερία του Τοξότη και το ουτοπικό σύμπαν μέσα στο οποίο καταφέρνει να βρίσκεται διαρκώς ο Ιχθύς.

ΙΧΘΥΣ: Ο Ιχθύς βρίσκει πολύ αυταρχικούς τον Κριό και τον Λέοντα. Επιπλέον ο Κριός, όπως και ο Σκορπιός, πληγώνει αδίστακτα τους άλλους. Ο Ταύρος είναι ο βασιλιάς της ρουτίνας, ο Παρθένος ζει με χρονοδιάγραμμα, αλλά και ο Αιγόκερως δεν πάει πίσω, είναι αληθινό «ρομποτάκι». Όσο για τον Δίδυμο, δύσκολα βγάζεις άκρη από αυτά που λέει.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι δυο «χαλαροί» τύποι του ζωδιακού, ο Τοξότης και ο αλτρουιστής Υδροχόος, αλλά και ο Καρκίνος με τον Ζυγό, που νοιάζονται και μοιράζονται τα συναισθήματά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *