Βότανα που συμβάλουν αποφασιστικά στην υγεία της καρδιάς

Βότανα που συμβάλουν αποφασιστικά στην υγεία της καρδιάς

Οι καρδιαγγειακές ασθένειες είναι μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πάνω από 611.000 άτομα χάνονται ετησίως από καρδιακέςπαθήσεις, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Υπάρχουν διάφοροι τύποι καρδιακών παθήσεων, των οποίων οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν τα
Μεταξύ των βοτάνων, των μπαχαρικών και των τροφίμων που μπορούν να συμβάλουν στην υγεία της καρδιάς είναι:

Κάρδαμο-καρδάμωμο.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών οι οποίες απειλούν να προκαλέσουν βλάβη στην καρδιά και σε άλλους ιστούς στο σώμα.

Θυμάρι.

Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και έτσι διασφαλίζει ότι το σώμα είναι προστατευμένο από επιβλαβή βακτήρια και μύκητες.

Σκόρδο.

Σε μια μελέτη του 2006, η Αμερικανική Εταιρεία Διατροφής (American Society for Nutrition) δήλωσε ότι η κατανάλωση σκόρδου είναι εξαιρετική για την καρδιά, καθώς μπορεί να μειώσει τα κακά επίπεδα χοληστερόλης και της υπέρτασης και να συμβάλλει στην σωστή πήξη του αίματος (αντιπηκτικέςθρομβολυτικέςιδιότητες). Για καλύτερα αποτελέσματα, τρώτε ένα ή δύο σκελίδες θρυμματισμένου σκόρδου κάθε μέρα ή ρωτήστε το γιατρό σας για τη σωστή δοσολογία  συμπληρωμάτων σκόρδου ανάλογα με την κατάστασή σας.
Η φαρμακευτική αξία του σκόρδου στα καρδιαγγειακά 

Τριγωνέλλα.

Επιφέρουν ισχυρά καρδιαγγειακά οφέλη λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σεαντιοξειδωτικά. Οι σπόροι τριγωνέλλας βοηθούν επίσης στην απόφραξη τωναρτηριών, τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, τη μείωση των επιπέδωνχοληστερόλης και συμβάλλουν στην πρόληψη κατά των καρδιακών προσβολών. Επίσης προστατεύουν από την παχυσαρκία μειώνοντας τα επίπεδα σακχάρουστο αίμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, τρώτε σπόρους τριγωνέλλας-fenugreek με άδειο στομάχι κάθε μέρα.

Δεντρολίβανο.

Το δεντρολίβανο είναι πολύ καλό για το ανοσοποιητικό σύστημα και τον εγκέφαλο. Ως εκ τούτου, η καρδιά ενισχύεται επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την καταπολέμηση βραχυπρόθεσμων απειλών, όπως η γρίπη ή το κρύο, αλλά και μακροπρόθεσμων απειλών για την υγεία, όπως μία καρδιακή προσβολή. Το δεντρολίβανο είναι επίσης εξαιρετικό για το κυκλοφορικό σύστημα.

Πράσινο τσάι.

Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία της καρδιάς, βελτιώνοντας την υγεία των τοιχωμάτων καρδιάς και αιμοφόρων αγγείων ενώ μειώνουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα των Καρδιαγγειακών Παθήσεων και αποκατάστασης το 2008. Η μελέτη πρόσθεσε ότι θα μπορούσε κανείς να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 26% καταναλώνοντας πέντε φλιτζάνια πράσινου τσαγιού ημερησίως.
Ποιο είναι το καλύτερο βότανο για καρδιά, εγκέφαλο και ζάχαρο; 

Ρόδι.

Το ρόδι είναι πλούσιο σε φυτοχημικά που προωθούν φυσικά την παραγωγή νιτρικού οξειδίου, το οποίο με τη σειρά του είναι ένας καλός τρόπος για να βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά εμποδίζουν τη σκλήρυνση των αρτηριών, μειώνοντας τη βλάβη τους, και αντιστρέφοντας την εξέλιξη αυτού του φαινομένου.
Το αντιοξειδωτικό & αντιφλεγμονώδες ρόδι αποφράσσει & το καρδιαγγειακό 

«Τροφή»:

Το πράσινο τσάι (οι ωφέλιμες ουσίες του για την ακρίβεια), έχει συμπεριληφθεί σε μία φόρμουλα του πανεπιστημίου Αθηνών, μαζί μερόδι και βιταμίνη C η οποία εκτός τον άλλων εξασφαλίζει υγιή επίπεδα χοληστερόλης μόλις σε 3 μήνες!!!
Οι ακριβείς συγκεντρώσεις, μέσα σε μία κάψουλα, από φυσικές πολυφαινόλες, κατεχίνες και ανθοκυανίνες από τα πιστοποιημένα βιολογικά εκχυλίσματα και των τριών, ερευνήθηκαν αρχικά και μελετήθηκαν κλινικά στην συνέχεια και απέδειξαν:
  • Μείωση στην LDL* ορού (Κακή χοληστερίνη) 
  • Αύξηση της HDL ορού (Καλή χοληστερίνη) 
  • Αύξηση της συνολικής γλουταθειόνης (GSH) του πλάσματος σε άνδρες και γυναίκες που πάσχουν από διαβήτη τύπου ΙΙ 
  • Διέγερση της οστεογένεσης των βλαστοκυττάρων με τελικό αποτέλεσμα την οστική πυκνότητα (BDM) 
  • Ενίσχυση του αντιοξειδωτικού αμυντικού συστήματος παρέχοντας προστασία κατά του οξειδωτικού στρες
Ταυτόχρονα, περαιτέρω κλινικές έρευνες και μελέτες έδειξαν την κάθετη προστασία που παρέχουν από τη δημιουργία αθηρωμάτωσηςτων αρτηριών και κατ’ επέκταση την προστασία από καρδιαγγειακάνοσήματα, ενώ επηρεάζεται και η σύσπαση των λείων μυϊκών ινών που είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του καρδιακού παλμού. 
Εκτός αυτών σημαντική είναι η δράση του στη μείωση της υψηλήςαρτηριακής πίεσης, του ουρικού οξέος, του σπλαχνικού λίπους (π.χ. του συκωτιού). Σε αυτήν την μορφή δε, δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε καμία παρενέργεια!
www.naturalnews.com
Παρακαλώ πιθανή αναδημοσίευση να γίνεται με ενεργό σύνδεσμο και ρητή αναφορά στα:
Επιμέλεια/Μετάφραση: proionta-tis-fisis.com  
Διαβάστε Επίσης  Μάνα συγγνώμη και… σ’ ευχαριστώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *