Τέσσερις χρήσεις του σκόρδου εκτός από το φαγητό

Το σκόρδο είναι απαραίτητο

συστατικό μαγειρικής σε πολλά φαγητά καθώς δίνει μια ιδιαίτερη γεύση. Μπορεί, όμως, να χρησιμοποιηθεί και με εναλλακτικούς τρόπους.

Δείτε παρακάτω τέσσερις άλλες χρήσεις του…

Λειτουργεί σαν κόλλα

Αν δεν έχετε κόλλα στο σπίτι σας και θέλετε να κολλήσετε έστω πρόχειρα κάτι που σας έσπασε μπορείτε απλά να λιώσετε μερικές σκελίδες. Κρατήστε το ζουμί από το σκόρδο (που έχει ιδιότητες κόλλας) και αλείψτε το σε χαρτί ή γυαλί. Με αυτό μπορείτε να κολλήσετε τα ραγισμένα τζάμια σας και οτιδήποτε άλλο σε γυαλί έχει ραγίσει.

Διώχνει τα έντομα

Για να κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας διάφορα έντομα μπορείτε απλά να βάλετε σκελίδες στα σημεία που βλέπετε ότι πηγαίνουν περισσότερο καθώς και στις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας.

Αντιμετωπίζει το κρυολόγημα

Το σκόρδο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά τα οποία κάνουν καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα. Όταν κρυολογείτε μπορείτε να ρίχνετε ψιλοκομμένο ή λίγο λιωμένο σκόρδο σε βραστό νερό για αρκετά λεπτά, να σουρώνετε το μείγμα και να το πίνετε.

Θεραπεύει την ακμή

Πρόκειται για ακόμη μια σημαντική χρήση του λόγω του ότι έχει αντιβιοτικές ιδιότητες. Το σκόρδο είναι αποτελεσματικό κατά της ακμής και πολλών άλλων δερματικών παθήσεων. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τρίψετε με μια σκελίδα καθαρισμένο και ωμό σκόρδο το πρόσωπό σας και κυρίως στα σημεία όπου υπάρχει ακμή.
Διαβάστε Επίσης  Ο καφές και το κάπνισμα ευνοούν το άγχος?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *