Ο οίκος Proenza Schouler κυκλοφορεί το πρώτο του άρωμα και μας ταξιδεύει στη Δύση

Οι σχεδιαστές Jack McCollough

και Lazaro Hernandez του οίκου Proenza Schouler αποφάσισαν να πειραματιστούν και στον χώρο της αρωματοποιίας, διαπιστώνοντας πώς είναι να «αιχμαλωτίζεις» τη μυρωδιά ενός λουλουδιού που…. δεν έχει άρωμα!

 Αυτό ήταν το ξεχωριστό task που είχαν να αντιμετωπίσουν στην πρώτη τους αυτή απόπειρα.
 Ταξιδεύοντας δυτικά για τις ανάγκες ενός fashion show, βρέθηκαν μπροστά σε αχανείς ερήμους και πανέμορφα ηλιοβασιλέματα.
Η έμπνευση είχε μόλις έρθει! Δυο χρόνια μέσα στα εργαστήρια αρωματοποιίας, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν το απόλυτο θηλυκό άρωμα, με βάση τα υπέροχα λευκά λουλούδια των κάκτων, που συνάντησαν στα τοπία της Δύσης.
Η αντίθεση ανάμεσα στο κατά τ’ άλλα ξηρό τοπίο και τα πανέμορφα, ντελικάτα λουλούδια ήταν το έναυσμα για τη δημιουργία του αρώματος Arizona. 
Όπως λένε οι σχεδιαστές, καθώς πρόκειται για ένα λουλούδι χωρίς άρωμα, κλήθηκαν να φανταστούν πώς αυτό θα μύριζε σε έναν ιδεατό κόσμο.
Έτσι, κατέληξαν σε μια μυρωδιά που δεν παραπέμπει σε φρουτώδεις ή τροπικές νότες, όμως, παρ’ όλα αυτά όταν κλείνεις τα μάτια, σε «μεταφέρει» νοερά στην έρημο της Αριζόνα.
 Όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι, είναι από μόνο του ένα συναίσθημα. Με νότες από ίριδα, φρεσκάδα κάκτου, γιασεμί, musk και ξύλο κασμίρ, το Arizona είναι το άρωμα, που με έναν μαγικό τρόπο φέρνει μέσα από κάθε ψεκασμό τη μυρωδιά του ήλιου -αν υπήρχε τέτοια μυρωδιά.
Για το μπουκάλι του, επισκέφθηκαν πολλά καταστήματα με κρυστάλλους και πετρώματα, με σκοπό να δημιουργήσουν μια συσκευασία που θα παραπέμπει στους χρωματισμούς και τη διαφάνειά τους. 
Οι σχεδιαστές αναζητούσαν ένα μπουκάλι που να παραπέμπει στη γήινη, οργανική ομορφιά, φέροντας παράλληλα την ενέργεια των κρυστάλλων. Έτσι, κατέληξαν στην τελική μορφή του Arizona, που απευθύνεται σε διαφορετικούς τύπους γυναικών, μέσα από ένα concept με παγκόσμιο χαρακτήρα, που αντιπροσωπεύει την απόλυτη ελευθερία και φυγή από τα τετριμμένα!
 Για εσάς που αγαπάτε τα μοναδικά αρώματα, μπορείτε να το βρείτε κατόπιν παραγγελίας στο ProenzaSchouler.com.
Διαβάστε Επίσης  Τι να κάνεις για να διαρκεί το κραγιόν σου όλη μέρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *