Πως να φτιάξετε τυρί με… κεφίρ!

Θέλατε ποτέ να φτιάξετε τυρί 

αλλά είστε πολύ προβληματισμένοι από την περίπλοκη διαδικασία;
Θα σας δείξω πώς να φτιάξετε τυρί με κεφίρ γάλακτος, ένα εύκολο στην παρασκευή, νόστιμο, μαλακό τυρί που θα έχει υποστεί ζύμωση.

Πρέπει επίσης να σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε κόκκους γάλακτος κεφίρ (Όχι νερού, και καλά είναι να φροντίσετε να έχετε κεφίρ από κατσικίσιο γάλα, εάν τέτοιο γάλα θα χρησιμοποιήσετε).

Μόλις έχετε τους σπόρους σας, μπορείτε να ξεκινήσετε!

Καλύψτε το με ένα καπάκι και αφήστε το να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για 12-24 ώρες, ή μέχρι να γίνει παχύρρευστο. Εναλλακτικά, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο και να το αφήσετε να ζυμώνεται αργά για 3-4 εβδομάδες, και τελικά θα γίνει όπως ακριβώς θα γινόταν και με τον πρώτο τρόπο.

Μόλις έχει δέσει πρέπει να στραγγίξετε τους κόκκους.

Καλό θα ήταν να τοποθετήσετε πρώτα ένα μικρό μπολ το οποίο θα έχετε καλύψει με τσαντίλα και στη συνέχεια από πάνω της, να βάλετε ένα σουρωτήρι (ΠΛΑΣΤΙΚΟ).
Ρίξτε στο κεφίρ γάλακτος που έχει πήξει. Στραγγίζετε τους κόκκους κεφίρ με το σουρωτήρι. Αφήσετε τα στην άκρη για να κάνετε μια άλλη παρτίδα γάλακτος με κεφίρ.
Θα μείνετε με το υπόλοιπο του κεφίρ γάλακτος στο ύφασμα.
Ενώστε τις γωνίες του υφάσματος σε ένα μακρύ κουτάλι ή ένα μακρύ ραβδί. Κάπως έτσι:

Στη συνέχεια, κρεμάστε τη δέσμη πάνω από ένα μεγάλο μπολ ή κατσαρόλα.

Αυτό θα διώξει το μεγαλύτερο μέρος του γάλακτος, αφήνοντας το πήγμα στο ύφασμα. Αφήστε το να κρεμάσει εκεί και να στραγγίξει για άλλες 24-48 ώρες. Αν είναι ζεστό, ίσως θελήσετε να το τοποθετήσετε στο ψυγείο σας με κάποιο τρόπο, αλλά καλό είναι συνήθως να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τον υπόλοιπο γάλα για άλλες χρήσεις.
Έτσι πρέπει να μοιάζει το τυρί μετά από στράγγισμα.
Βγάλτε το στο μπολ. Στη συνέχεια προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ό, τι μπαχαρικά επιθυμείτε. Ανακατέψτε το όλα μαζί και έτοιμο, ένα σπιτικό και υπέροχο μαλακό τυρί!
Είναι κατάλληλο για οτιδήποτε θα χρησιμοποιούσατε κάποιο είδος τυριού.
Το έχω χρησιμοποιήσει για λαζάνια και αποδείχτηκε υπέροχο. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας! Είναι πραγματικά αρκετά νόστιμο, σαν μια παχιά και πλούσια ξινή κρέμα ή γιαούρτι.
http://www.proionta-tis-fisis.com
Διαβάστε Επίσης  Πόση σημασία δίνουν τα ζώδια στην ομορφιά τους;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *