Μύκητες νυχιών, εξαλείψτε τους με την χρήση σόδας

Μύκητες νυχιών, εξαλείψτε τους με την χρήση σόδας

Η μυκητίαση των νυχιών αρχίζει συνήθως με κηλίδες άσπρου ή κίτρινου χρώματος που εμφανίζονται στην άκρη του νυχιού. Αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, η μόλυνση προχωρά πιο βαθιά και καταλαμβάνει όλο το νύχι, το κάνει πιο χοντρό-παχύ και οι άκρες θρυμματίζονται.
Η λοίμωξη μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλα νύχια. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει αποκόλληση του νυχιού, δυσοσμία και πόνο.
Πέρα από την από του στόματος αγωγή, το ειδικό διάλυμα για επάλειψη του νυχιού ή την κρέμα που θα προτείνει ο γιατρός μας, μπορούμε να δοκιμάσουμε κάποια από τις παρακάτω φυσικές συνταγές για ταχύτερη αντιμετώπιση.
Η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φυσικό τρόπο σε πολλές ασθένειες και συμπτώματα αυτών. Αποτελεί μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για τους μύκητες νυχιών, όπως έχουν αναφέρει πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.
Ο λόγος για τον οποίο η μαγειρική σόδα είναι τόσο δημοφιλής, επειδή, δεν χρησιμοποιείται για να σκοτώσει τους μύκητες αλλά βοηθάει στη βελτίωση της κατάστασης των νυχιών, εμποδίζοντας την ανάπτυξη και την εξάπλωση των μυκήτων.
Φυσικές συνταγές για την αντιμετώπιση του προβλήματος με την χρήση σόδας

Φτιάξτε Πάστα για τη Μυκητίαση Νυχιών Ποδιού με Μαγειρική Σόδα

Πλύντε προσεκτικά τα χέρια ή τα πόδια, ανάλογα που υφίσταται το πρόβλημα με ζεστό νερό.
Σκουπίστε με μια στεγνή και μαλακή πετσέτα πολύ καλά τα νύχια σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και με χαρτί, εάν φοβάστε ότι μπορεί να μολύνετε την πετσέτα.
Στη συνέχεια ρίξτε σε ένα μπολ
  • ένα μέρος νερό με
  • 2 μέρη μαγειρικής σόδας (επιλέγετε εσείς την ποσότητα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε).
Ανακατέψτε τα καλά μέχρι να γίνουν σαν πάστα.
Χρησιμοποιείτε ένα κομμάτι βαμβάκι για να εφαρμόσετε την πάστα στα νύχια σας και αφήστε την για 10-15 λεπτά.
Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε τα νύχια σας και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά.
Επαναλάβετε τη μέθοδο δύο φορές την ημέρα έως ότου ο μύκητας εξαφανιστεί τελείως.
Θα χρειαστείτε λίγες μέρες έως δύο εβδομάδες για αυτή τη διαδικασία.

Μαγειρική σόδα και ξύδι

Μην ξεχνάτε ότι, η μαγειρική σόδα συμβάλλει στον περιορισμό της ανάπτυξης του μύκητα, ενώ ξίδι χρησιμοποιείται για να σκοτώσει τον μύκητα. Αυτή είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες θεραπείες για την μυκητίαση νυχιών ποδιού που θα πρέπει να εφαρμόσετε.
Θα χρειαστείτε
  • 4-5 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα,
  • ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι ή μηλόξυδο και
  • νερό.
Προσθέτουμε σε μια μικρή λεκάνη το ξύδι και όσο νερό χρειάζεται για να μπορούμε να βουτήξουμε τα πόδια μας. Αφήνουμε τα πόδια στη λεκάνη για 15 περίπου λεπτά και μετά σκουπίζουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μαγειρική σόδα σε καθαρό νερό και βουτάμε και πάλι τα πόδια μας για 20 περίπου λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα για όσες ημέρες χρειαστεί.

Αποτελεσματική μέθοδος με σόδα, αλάτι, οξυζενέ και νερό.

Μία από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για την μυκητίαση νυχιών ποδιού και μπορείτε να φτιάξετε το εξής μείγμα: μαγειρική σόδα, αλάτι, οξυζενέ και νερό. 
Ετοιμάστε τα συστατικά σύμφωνα με την αναλογία:
½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα
½ φλιτζάνι αλάτι
½ φλιτζάνι οξυζενέ
4 φλιτζάνια νερό

Διαδικασία:

Συνδυάζετε όλα τα παραπάνω συστατικά μαζί, τα ανακατεύετε καλά.
Στη συνέχεια πρέπει να βάλετε το μολυσμένο νύχι μέσα σε ξίδι για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια πάρτε ένα βαμβάκι να απορροφήσει το παραπάνω διάλυμα σόδας.
Εφαρμόστε το στους μύκητες των νυχιών σας με το βαμβάκι και αφήστε το σε αυτή τη θέση δένοντάς το ένα μικρό κομμάτι πανιού.
Θυμηθείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία για κάθε 10 ώρες μέχρι 4 εβδομάδες για να απαλλαγείτε από την ενοχλητική και επικίνδυνη μυκητίαση νυχιών του ποδιού. 

Σόδα και βόρακας

Μια άλλη εκπληκτική μέθοδος που μπορείτε να εφαρμόσετε με τη χρήση της μαγειρικής σόδας, είναι ο συνδυασμός με βορικό νάτριο ή αλλιώς τετραβορικό νάτριο. Όπως ίσως γνωρίζετε, όταν αντιμετωπίζεται πρόβλημα τη μυκητίαση νυχιών ποδιού, αυτό σημαίνει ότι δημιουργείται ευνοϊκός χώρος για να ανθίσει και να μεγαλώσει ο μύκητας.
Η μαγειρική σόδα, όταν συνδυάζεται με το βορικό νάτριο που είναι γνωστό και ωςβόρακας – ένα φυσικό συστατικό που λειτουργεί ως ισχυρό μυκητοκτόνο, θα αποτελέσει ένα τέλειο φυσικό φάρμακο για την θεραπεία του μύκητα των νυχιών.
Οδηγίες Χρήσης:
Παίρνετε ίσες ποσότητες από σόδα, βόρακα (είναι γνωστό για την αντιμυκητιακή, αντιμικροβιακή και αντισηπτική του δράση) και νερό και στη συνέχεια τα ανακατεύετε καλά για να φτιάξετε ένα μείγμα.
Πριν από την εφαρμογή της θεραπείας, πρέπει να βρέξετε το μολυσμένο νύχι σας και να τρίψετε επάνω απαλά το μείγμα.
Εφαρμόστε αυτή τη μέθοδο δύο φορές την ημέρα και συνεχίστε για περίπου 2 εβδομάδες μέχρι να φανεί το καλύτερο αποτέλεσμα για την μυκητίαση νυχιών ποδιού.
Βόρακας: Τι είναι, χρήσεις, αλήθειες και ψέματα 

Σόδα με αιθέρια έλαια

Εξαιρετικά αντιμυκητησιακά είναι το αιθέριο έλαιο γαριφάλου, το tea tree και το αιθέριο έλαιο καμφοράς. Η ρουτίνα που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, είναι η εξής.
Ζεστό ποδολουτρο σε μια μικρή λεκάνη, να χωρά ένα πόδι περίπου, όπου στο νερό έχουμε προσθέσει 1 κουταλιά σούπας σόδα φαγητού και λίγο ξύδι, κατά προτίμηση μηλόξυδο. Μετά στέγνωμα του ποδιού με καθαρή πετσέτα, και λιμάρισμα της πάνω επιφάνειας του νυχιού που έχει μύκητα (έτσι λίγο λίγο λεπταίνει το νύχι και απορροφά καλύτερα τη θεραπεία).
Κόψιμο όσου νυχιού γίνεται με ΑΠΟΛΥΜΑΣΜΕΝΟ νυχοκόπτη (απολύμανση με οινόπνευμα).
Στη συνέχεια βάζουμε από μια σταγόνα αιθέριο έλαιο (μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα καμφορά, γαριφαλέλαιολεβάντα και τσαγιόδεντρο. Ενδέχεται κάποια να χρειάζονται αραίωση με ελαιόλαδο) μέσα στο νύχι (το στάζουμε στην ένωση νυχιού δέρματος, και αυτό διεισδύει) και μια στην επιφάνεια του νυχιού.
Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε αλόη βέρα σε τζέλ, λίγο ελαιόλαδο και σταγόνες ενός από τα παραπάνω αιθέρια έλαια. Εάν χρησιμοποιήσετε αρκετή ποσότητα τζελ (ποσότητα μια κούπας περίπου), Μπορείτε να βάλετε 4-5 σταγόνες απ’ το καθένα. Εφ όσον είναι καλοκαίρι εκθέτουμε τα πόδια στον ήλιο όσο περισσότερο γίνεται.
http://www.proionta-tis-fisis.com
Διαβάστε Επίσης  H Chiara Ferragni εμπνέεται τη Minnie Mouse και δημιουργεί τα πιο ονειρεμένα loafers!

Αφήστε μια απάντηση