ΚΑΙΜΕ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΜΥΕΣ ΜΑΣ!

Συστατικά: πράσινο τσάι, κόκκινο τσάι, λουίζα, ιβίσκος, τσουκνίδα, δεντρολίβανο, ροζ πιπέρι,

κανέλα

Θεραπευτικές ιδιότητες
Ξεκινάμε με πράσινο και το κόκκινο τσάι τα οποία ενισχύουν τον μεταβολισμό μας και αποβάλουν όλες τις τοξίνες από το σώμα μας, προσθέτουμε λίγα φύλλα λουίζας για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και όχι μόνο. Ο ιβίσκος που έχει βιταμίνη C και φλαβονοειδή, είναι για μας σπουδαίο αντιοξειδωτικό και ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Δεν θα μπορούσε να λείπει από το τσάι η τσουκνίδα, της οποίας η διουρητική δράση βοηθά στην αποβολή του λίπους και στη γρήγορη απώλεια κιλών. Απαραίτητο το ροζ πιπέρι για να ενισχύσουμε τον μεταβολισμό μας να κάψει το περιττό λίπος. Τέλος μία κουταλιά δενδρολίβανο και ένα ξυλάκι κανέλας για να ενισχύσουμε το κυκλοφοριακό μας σύστημα.
Αυτός ο μαγικός συνδυασμός υπόσχεται να μας βοηθήσει να ξεφορτωθούμε ένα ένα τα περιττά κιλά αρκεί να ακολουθούμε μια σωστή και υγιεινή διατροφή και να πίνουμε τακτικά 1 φλιτζανάκι από το μαγικό μας φίλτρο.
Αν συνδυαστεί με την άσκηση υπόσχεται ότι θα κάνει θαύματα!
Μπορείτε να διαβάσετε πολλά περισσότερα για το κάθε συστατικό που απαρτίζει τη συνταγή μας και τις ιδιότητές του στην σελίδα μας.
Δοσολογία χρήση
Σε αυτό το μείγμα προτείνεται να χτυπάτε με ένα γουδί λίγο το μίγμα πριν το εμβάπτισμα στο νερό, ώστε να απελευθερωθούν όσο δυνατόν περισσότερα αρώματα και ιδιότητες. (Ειδικά αυτές από το πιπέρι και τον ιβίσκο)
Βράζουμε 1 φλυτζάνι νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε μία κουταλιά από το μείγμα. Αφήνουμε 10 λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε έως 2 φλιτζάνια την ημέρα.
Φυλάσσεται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Tip για το καλοκαίρι!
Μπορούμε να φτιάξουμε αρκετό από το μίγμα, να το αφήσουμε να κρυώσει φυσικά σε θερμοκρασία δωματίου και να το βάλουμε στο ψυγείο. Προτείνεται να το διατηρήσουμε έως και 3 μέρες κατά προτίμηση σε γυάλινο μπουκάλι για να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα συστατικά αναλλοίωτα.
Προφυλάξεις
Γενικά είναι ένα ασφαλές μίγμα που έχει ελαφρώς την τάση να δημιουργεί υπόταση λόγω της λουίζας και της τσουκνίδας που είναι διουρητικά, οπότε αν πάσχετε από κάποια μορφή υπότασης προτείνεται να μην το καταναλώνεται για πάνω από μια βδομάδα συνεχόμενα χωρίς διακοπή.
Ειδικές Προφυλάξεις
Το δεντρολίβανο είναι ασφαλές αλλά δεν συνιστάται η κατανάλωση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης επίσης δεν συνιστάται η κατανάλωσή του από άτομα που πάσχουν από υπέρταση και επιληψία.
Ο ιβίσκος επειδή ανεβάζει το επίπεδο των οιστρογόνων, γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν την κατανάλωσή του.
Διαβάστε Επίσης  25 εύκολοι τρόποι για να κάψεις 500 θερμίδες τη μέρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *