Νέος σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Κιλκίς

Συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία στη Μακεδονία, με νέο σεισμό μεγέθους
4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 06.24, 12 χλμ. βόρεια του Κιλκίς. 

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χλμ. και έγινε ιδιαίτερα αισθητός ακόμα και στη Θεσσαλονίκη. Μερικά λεπτά αργότερα σημειώθηκε κι άλλη σεισμική δόνηση στην ίδια περιοχή, μεγέθους 3,5 Ρίχτερ.Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Κιλκίς, δεν έχουν αναφερθεί καταστροφές.

«Είμαστε σε ετοιμότητα -τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας-, αλλά θεωρώ ότι οι σεισμοί θα μείνουν σ’ αυτό περίπου το επίπεδο και δεν θα έχουμε περαιτέρω προβλήματα» δήλωσε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Χρειάζεται κάποια προσοχή, να μην μπαίνουμε σε σπίτια παλιά, αλλά θεωρώ πως δεν πρέπει να υπάρχει έντονη ανησυχία στον κόσμο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας.

«Από τις 00.13 έχουμε την αλλεπάλληλη εκδήλωση σεισμικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ της Δοϊράνης και της Κερκίνης. Είναι φαινόμενα που δεν ξεπερνούν τους 5 βαθμούς. Κυμαίνονται γύρω στο 4 και το κορυφαίο ήταν 4,8. Είναι φαινόμενα που γίνονται αντιληπτά και στην περιοχή της Κερκίνης και της Δοϊράνης αλλά και της Θεσσαλονίκης, γιατί έχουμε μια ανώμαλη κατανομή των εντάσεων κι έτσι ο κόσμος θεωρώ πως δικαιολογημένα έχει ανησυχήσει από το φαινόμενο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

«Έχουμε να κάνουμε με ρήγματα κυρίως Ανατολής-Δύσης, ρήγματα που οριοθετούν το όρος Μπέλες προς τα νότια, ρήγματα τα οποία ενεργοποιούνται και μας δίνουν αυτούς τους μικρούς σεισμούς. Θεωρώ ότι όλο αυτό το φαινόμενο θα συνεχιστεί 1-2 μέρες τουλάχιστον, διότι, αν κοιτάξουμε πίσω μας και δούμε το σεισμικό ιστορικό της περιοχής, θα διαπιστώσουμε πως έχουμε να κάνουμε με μια περιοχή που δίνει τέτοιους σεισμούς, τέτοιες ακολουθίες, και υποθέτουμε πως και τώρα έτσι θα εξελιχθεί η κατάσταση» πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

Δήμαρχος Κιλκίς για τους σεισμούς: Είμαστε σε ετοιμότητα. Δεν υπάρχει ανησυχία
Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Κιλκίς μετά τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες μεταξύ των λιμνών Κερκίνης και Δοϊράνης και ιδιαίτερα μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 06.24 το πρωί.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή και συνεργάζονται με την αστυνομία, την Πυροσβεστική, τον Στρατό και την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς.

«Ο πρωινός σεισμός ήταν μεγάλος, ωστόσο δεν υπάρχει καμία ανησυχία στους κατοίκους. Όλα κυλούν ομαλά στην περιοχή και περιμένουμε ενημέρωση από τους σεισμολόγους. Δεν ισχύουν όλα όσα ακούγονται πως οι κάτοικοι του Δροσάτου πανικοβλήθηκαν και βγήκαν στους δρόμους με τις κουβέρτες» είπε ο κ. Σισμανίδης.

Διαβάστε Επίσης  Σεισμός: Πως να προφυλαχθείτε εσείς και τα παιδιά σας!

Αφήστε μια απάντηση