Επίθεση Στρασβούργο: Νεκρός ο δράστης Σερίφ Σεκάτ μετά από επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας

Επίθεση Στρασβούργο: Νεκρός ο δράστης Σερίφ Σεκάτ μετά από επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας

Νεκρός μετά την επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας στην περιοχή Νεντόρφ/ Λα Μεϊνό του Στρασβούργου, είναι ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου της 11η Δεκεμβρίου.

Ο Σερίφ Σεκάτ, στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους, εντοπίστηκε σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από το σημείο του μακελειού.

Τουλάχιστον τρεις πυροβολισμοί ακούστηκαν στην περιοχή Λα Μεϊνό κατά την αστυνομική επιχείρηση, όπως μετέδωσε νωρίτερα δημοσιογράφος του Reuters στην περιοχή. Πηγές της γαλλικής αστυνομίας επιβεβαίωσαν ότι ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ, είναι νεκρός, σύμφωνα με το Reuters.

Διαβάστε Επίσης  Στο νοσοκομείο Βόλου μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Σύμφωνα με το France Info, ο καταζητούμενος κρυβόταν σε μια αποθήκη στο Πλεν-ντε-Μπουσέρ, στη συνοικία Μεϊνό, πολύ κοντά στο Νεντόρφ, την περιοχή όπου θεάθηκε για τελευταία φορά μετά την επίθεση. Στην περιοχή αυτή ήταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση τις τελευταίες ώρες.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Σεκάτ ήταν εκείνος που πυροβόλησε πρώτος, εναντίον ενός περιπολικού της αστυνομίας, ωστόσο δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός μεταξύ των αστυνομικών που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση.

Διαβάστε Επίσης  Απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο πλοίο Blue Star Horizon

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *