Χάος στη Βουλή: Ποιήματα, «μαχαιρώματα» και μια παραίτηση

Χάος στη Βουλή: Ποιήματα, «μαχαιρώματα» και μια παραίτηση

Στα άκρα οδηγήθηκε η κόντρα μεταξύ των πρώην κυβερνητικών εταίρων στη Βουλή, με τη λεκτική αντιπαράθεση των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου να στιγματίζει τη συζήτηση για το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το πολιτικό θερμόμετρο και υποσκιάζοντας ακόμη και τη «μονομαχία» του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πρωτόκολλο ένταξης υπερψηφίστηκε τελικώς από 153 βουλευτές –τους ίδιους που είχαν στηρίξει και τη Συμφωνία των Πρεσπών- κλείνοντας πλέον το «κεφάλαιο» του ονοματολογικού και σηματοδοτώντας νέες εξελίξεις στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

Διαβάστε Επίσης  Διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη για το τέλος των μνημονίων-Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

Η κοινοβουλευτική αυτή διαδικασία ήταν και η τελευταία κατά την οποία ο Πάνος Καμμένος ήταν αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας, καθώς αμέσως μετά την ομιλία του γνωστοποίησε στον Νίκο Βούτση τη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η κίνησή του αυτή, την οποία είχε άλλωστε προαναγγείλει, οδήγησε και στη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και την παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου από το αξίωμά του.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας «χρέωσε» αυτή την εξέλιξη αποκλειστικά στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον για μεθόδευση.

Διαβάστε Επίσης  Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Παύλου Πολάκη στο Μοσχάτο

«Ψυχρός εκτελεστής»
«Είστε ψυχρός εκτελεστής» είπε ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Είμαι 25 χρόνια στο κοινοβούλιο. Ούτε εκβίασα, ούτε εκβιάστηκα αλλά έλαχε στο τέλος της κοινοβουλευτικής μου ζωής, μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας να εκτελεστώ και να μου κοπεί το δικαίωμα να μιλάω στο κοινοβούλιο» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Κατηγόρησε, μάλιστα, τον Αλέξη Τσίπρα ότι πρόδωσε την εμπιστοσύνη του και πως τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του δεν σέβονται τις ανθρώπινες σχέσεις.

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *