Τσίπρας – Μητσοτάκης: Προεκλογικοί τόνοι με παροχές, επιδόματα και φόντο τις… Πρέσπες

Τσίπρας – Μητσοτάκης: Προεκλογικοί τόνοι με παροχές, επιδόματα και φόντο τις… Πρέσπες

Με επίκεντρο τη Συμφωνία των Πρεσπών, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξαν από κοινού την ανεπίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου κατά τη διάρκεια ομιλιών τους. Παροχές, επιδόματα και πατριωτισμός, ήταν τα σημεία «τομής» των δύο πολιτικών αρχηγών.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εξήγγειλε σειρά μέτρων και επιδομάτων ενόψει εθνικών εκλογών, από το βήμα του 12ου συνεδρίου του κόμματός του, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στη Συμφωνία των Πρεσπών και τον πρωθυπουργό προσωπικά.

Διαβάστε Επίσης  Θεοδωράκης: Η ελληνική Μακεδονία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί

«Κατηγορώ ότι ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί -Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς- είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι και σήμερα ακόμα «προσβάλλει τον ελληνικό λαό».

«Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ (περικοπή συντάξεων) με μία μείζονα εθνική υποχώρηση (Συμφωνία των Πρεσπών)», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών «ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ».

Διαβάστε Επίσης  Ν. Κοτζιάς: Μήνυση κατά Π. Καμμένου - «Είναι υπεύθυνος αν μου συμβεί το οτιδήποτε»

Κατά την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σαφές άνοιγμα και προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «πολίτες καλής προαίρεσης που ξέρουν ότι εξαπατήθηκαν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *