6 τρόποι για να μη σου καίγεται καρφί!!!

 

6 τρόποι για να μη σου καίγεται καρφί!!!

6 τρόποι για να μη σου καίγεται καρφί!!!

 

Όσο κι αν σου φαίνεται δύσκολο, υπάρχουν τρόποι για να σταματήσει να σε στοιχειώνει τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα. Αν συνηθίζεις να ζητάς την έγκριση των άλλων και νασυμπεριφέρεσαι κατά τρόπο ώστε να γίνεις αποδεκτή, παραβλέποντας τις επιθυμίες σου, τότε μάλλον πρέπει να σπάσεις τα δεσμά σου.

Οι περισσότεροι θέλουμε να είμαστε αποδεκτοί κι αρεστοί κι αυτό δεν είναι κακό μέχρι το σημείο που δε θυσιάζουμε την ευτυχία και προσωπική ευημερία για χάρη άλλων. Παρακάτω σου δίνουμε μερικές συμβουλές για να καταφέρεις να μη σου καίγεται καρφάκι για τη γνώμη των άλλων όταν αυτοί σου βάζουν εμπόδια.

 

6 τρόποι για να μη σου καίγεται καρφί!!!

Πώς να σταματήσεις να νοιάζεσαι για τη γνώμη των άλλων

1. Δεν μπορείς να τους ευχαριστείς όλους

Να θυμάσαι πως δεν μπορείς να είσαι αρεστή σε όλους, ούτε να ευχαριστείς τους πάντες. Επίσης καλό θα είναι να έχεις κατά νου πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι γνώμες θα διχάζονται. Κάθε κίνηση και κάθε αποφασή σου θα έχει ένθερμους υποστηρικτές αλλά και αυστηρούς κριτές. Στο τέλος, αυτό που έχει σημασία είναι εσύ τι θέλεις! Αναγνωρίζοντας πως δεν μπορείς να ικανοποιείς τον καθένα, θα σταματήσεις να νοιάζεσαι για το τι σκέφτονται οι άλλοι.

Διαβάστε Επίσης  Απόρριψη: Τρόποι να την αντιμετωπίσετε με αξιοπρέπεια

2. Η γνώμη του καθενός δεν είναι απαραίτητα σωστή

Η γνώμη κάθε ατόμου είναι ακριβώς αυτό που ορίζει η λέξη; γνώμη. Αυτό σημαίνει πως πρόκειται για κάτι το υποκειμενικό κι έχει να κάνει με τα βιώματα, τις αξίες, τις πεποιθήσεις και άλλους παράγοντες που οδηγούν στο σχηματισμό της προσωπικότητας και των απόψεών μας. Μόλις το συνειδητοποιήσεις θα μπορέσεις να αποδεσμευτείς από την ανάγκη της αποδοχής. Δεν πρόκειται απαραίτητα γι΄απόρριψη. Ίσως απλά η λέξη κλειδί είναι: διαφορετικότητα.

3. Σταμάτα να σκέφτεσαι και να υπεραναλύεις

Η υπερανάλυση των θεμάτων είναι επιβλαβής για την υγεία και την ψυχοσύνθεσή σου, αφού το μόνο που σου προσθέτει είναι άγχος. Σκεφτόμενη συνέχεια για παράδειγμα μια διαμάχη στη δουλειά ή τον τσακωμό με το σύντροφό σου, δε θα σε βγάλει πουθενά. Αντ΄αυτού, προσπάθησε να επιλύσεις τη διαφορά και να την ξεχάσεις. Σκέψου τα βήματα που πρέπει να κάνεις και κλείσε τον κύκλο σκέψεων που στροβιλιζουν στο μυαλό σου, διότι κάτι τέτοιο μόνο τοξικό είναι.

4. Στρέψε την προσοχή σου στα σημαντικά

Την επόμενη φορά που θα αρχίσεις να ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για κάτι που έκανες, στρέψε την προσοχή σου στο στόχο σου. Κάθε κίνηση κρύβει πίσω της κάποιο στόχο. Αν αυτός είναι ξεκάθαρος πάψε να μπερδέυεσαι και να μπλοκάρεις από γνώμες και κριτικές άλλων και κατόστρωσε στρατηγική για να πετύχεις σε όσα στοχεύεις.

Διαβάστε Επίσης  Πώς τα ρούχα επηρεάζουν τα συναισθήματα και την ψυχολογία μας

5. Αποδέξου τον εαυτό σου

Τα λόγια είναι εύκολα, οι πράξεις δύσκολες: αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ωστόσο, μαθαίνοντας να αποδέχεσαι τον εαυτό σου με τα ελλατώματά του ενώ παράλληλα γνωρίζεις τα προτερήματα που έχεις, θα μπορέσεις να πατήσεις γερά στα πόδια σου. Να θυμάσαι πως αν δεν αγαπήσεις η ίδια τον εαυτό σου, αν δεν τον εκτιμήσεις κι αν δε του δώσεις την πρέπουσα αξία, πώς θα μπορέσουν να το κάνουν οι άλλοι; Όλα ξεκινούν από εσένα την ίδια. Αν η ευτυχία σου εξαρτάται από τη γνώμη των άλλων δεν πρόκειται ποτέ να ευτυχίσεις.

6. Διώξε τον αρνητισμό

Το έχουμε ήδη αναφέρει και θα το αναφέρουμε ξανά: ο αρνητισμός οδηγεί σε τοξικές σχέσεις και συναισθήματα. Προσπάθησε να μη δίνεις σημασία σε ανθρώπους που σε γεμίζουν φόβους, αναστολές, ενοχές και αρνητισμό. Η αισιοδοξία είναι το παν. Άντλησε δύναμη από αισιόδοξους ανθρώπους κι απλά παράβλεψε τους μουτζούφληδες πεσιμιστές.

 

Πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *