Η Γη της Ελιάς: Η πρόταση γάμου του Μάνου φέρνει πανικό

Η Γη της Ελιάς: Η πρόταση γάμου του Μάνου φέρνει πανικόΝέος πόλεμος ξεκινά, ανάμεσα σε πατέρα και γιο. Ο Ισίδωρος γράφει την μισή του περιουσία στην Αντιγόνη, χωρίς να ρωτήσει τον γιο του. Ο Μάνος, για αντίποινα, κάνει ξανά πρόταση γάμου στην Μαρίνα, με αποτέλεσμα ο γάμος αυτός να σκορπίζει τον πανικό, στην γη της ελιάς.

Ο Ισίδωρος δε θέλει ούτε να το ακούει. Ξεσπάει έντονα στον Μάνο, αντιλαμβανόμενος πως ο γιος του αυτή τη στιγμή αντιδρά εκδικητικά. Ο Μάνος, όμως, είναι αποφασισμένος να το φτάσει στα άκρα. Άλλωστε, ο θρησκευτικός του γάμος με την Μαρίνα, μόνο ευτυχία θα τους φέρει.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Ο Ισίδωρος βάζει σκληρό δίλημμα στην Ιουλία

Η Μαρίνα χαίρεται που επιτέλους δε θα κρύβεται. Ο Μάνος της υπόσχεται πως δε θα παίζουν άλλο κρυφτό, πως είναι ελεύθεροι να ζήσουν τον έρωτά τους και πως θα έχει την ευκαιρία να ντυθεί νύφη, στο πλευρό του! Το ζευγάρι αυτό πετάει στα σύννεφα, με τον Ισίδωρο να βγάζει αφρούς από τον θυμό του.

Οι ετοιμασίες ξεκινούν

Έτσι, λοιπόν, ο Μάνος κάνει πρόταση γάμου στην Μαρίνα, ανακοινώνοντας στους Βρεττάκους πως ο θρησκευτικός τους γάμος θα γίνει την Άνοιξη, στην γη της ελιάς. Συγκεκριμένα, αναφέρει στον πατέρα του πως θα παντρευτεί την Μαρίνα τον Μάρτιο, στην Αρεόπολη!

Διαβάστε Επίσης  Χαιρέτα μου τον Πλάτανο: Διαδοχικές εκπλήξεις και παρεξηγήσεις

Ο Ισίδωρος είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να εμποδίσει αυτόν τον γάμο. Ο Μάνος συνεχίζει να τον προκαλεί, φιλώντας την Μαρίνα δημόσια, στους δρόμους της Μάνης. Όλοι βρίσκονται σε τεράστια σύγχυση, εκτός από την ηρωίδα μας, η οποία δεν έχει αντιληφθεί πως ο Μάνος την παντρεύεται για να εκνευρίσει τον πατέρα του…

πηγή

Αφήστε μια απάντηση