Η συστηματική έλλειψη διαπαιδαγώγησης σε ζητήματα σεξουαλικής υγείας οδηγεί σε τραγικά περιστατικά

Η συστηματική έλλειψη διαπαιδαγώγησης σε ζητήματα σεξουαλικής υγείας οδηγεί σε τραγικά περιστατικά
Η συστηματική έλλειψη διαπαιδαγώγησης σε ζητήματα σεξουαλικής υγείας οδηγεί σε τραγικά περιστατικά

Την ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στις νέες και τους νέους για τα θέματα αναπαραγωγικής υγείας, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, υπογραμμίζοντας ότι η


.

υγιής αναπαραγωγική και σεξουαλική ζωή πρέπει να αποτελεί δικαίωμα για όλες και όλους.


Όπως επισημαίνει η Γενική Γραμματεία: «Στη χώρα μας παρουσιάζεται μια ιδιοτυπία όσον αφορά την εννοιολογική αντίληψη γύρω από τις αμβλώσεις και το πώς τελικά γίνεται αντιληπτή η αντισύλληψη. Η ιδιοτυπία αυτή έγκειται στο ότι οι εκτρώσεις θεωρείται ότι αποτελούν μέσο αντισύλληψης και οικογενειακού προγραμματισμού, με συνέπεια η έκτρωση να αποτελεί μέσο ελέγχου του αριθμού των γεννήσεων σε μια οικογένεια».

Διαβάστε Επίσης  Η απλή συνήθεια που κρατά τον εγκέφαλο 5 χρόνια πιο νέο!

Παράλληλα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην «συστηματική έλλειψη διαπαιδαγώγησης των παιδιών, των νέων και της κοινής γνώμης» πάνω σε ζητήματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, που αναφέρει η ανακοίνωση «οδηγούν στην εμφάνιση τραγικών περιστατικών, όπως αυτών που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Απόρροια της παραπάνω έλλειψης, είναι τα κρούσματα εγκατάλειψης βρεφών και η οδήγησή τους στο θάνατο. Την ίδια στιγμή, οι ριψοκίνδυνες γέννες νεαρών γυναικών απουσία ιατρικής βοήθειας, συνιστούν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη πρακτική, τόσο για την υγεία της γυναίκας, όσο και του κυοφορούμενου βρέφους».


Με στόχο να μπει ένα τέλος σε τέτοιου είδους φαινόμενα, έχουν γίνει ήδη δεκτές οι προτάσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την ένταξη της σεξουαλικής αγωγής και των θεμάτων ισότητας ως αυτοτελές γνωστικό αντικείμενο διδασκαλίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.


Ταυτόχρονα, συνεχίζεται απρόσκοπτα η συνεργασία της ΓΓΙΦ με το Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» και το γραφείο Αγωγής Υγείας για το «Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης μαθητών/τριών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα αναπαραγωγικής και σεξουαλικής υγείας».

Διαβάστε Επίσης  Πώς ωφελεί την υγεία μας το να συγχωρούμε τους άλλους


.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *