Τα ζώδια και η εξωτερική τους εμφάνιση! Ποια χαρακτηριστικά προδίδουν το ζώδιό τους;

Τα ζώδια και η εξωτερική τους εμφάνιση! Ποια χαρακτηριστικά προδίδουν το ζώδιό τους;
Τα ζώδια και η εξωτερική τους εμφάνιση! Ποια χαρακτηριστικά προδίδουν το ζώδιό τους;

.Κριός

Συνήθως οι Κριοί έχουν μακρουλά πρόσωπα, με γωνιώδη χαρακτηριστικά, τονισμένα ζυγωματικά και δυναμικό πηγούνι. Τα χαρακτηριστικά αυτά φαίνονται πιο έντονα στις γυναίκες του ζωδίου. Τα φρύδια τους είναι μακριά και καμπυλώνουν προς τα πίσω, ενώ τα μάτια απέχουν μεταξύ τους. Το βλέμμα τους είναι καθαρό και διεισδυτικό. Στους άντρες συχνά τονίζεται το μήλο του Αδάμ. Στον Κριό, το κυρίαρχο ζωδιακά σημείο του σώματος είναι το κεφάλι. Συχνά βλέπουμε τους εκπροσώπους του ζωδίου να περπατούν προβάλλοντάς το προς τα εμπρός, σαν να θέλουν να… ανοίξουν δρόμο, όπως οι παλιές πολεμικές μηχανές που έφεραν το όνομά τους, οι πολιορκητικοί κριοί. Η συμπεριφορά, οι κινήσεις και ο τρόπος της ομιλίας τους εκπέμπουν σιγουριά και διεκδικητικότητα.

Ταύρος

Το βασικό χαρακτηριστικό των Ταύρων είναι η αίσθηση της γήινης δύναμης που εκπέμπουν. Η παρουσία τους είναι έντονα σωματική, «βαριά» κατά μια έννοια, σαν να πατούν γερά και τίποτα να μην μπορεί να τους μετακινήσει. Αυτό δεν έχει σχέση με τα κιλά ή τον σωματότυπο, καθώς πολλοί Ταύροι είναι λεπτοί σε νεαρή ηλικία και οι φιλάρεσκες Ταυρίνες για πολύ περισσότερο. Οι εκπρόσωποι του ζωδίου έχουν ήρεμο, βελούδινο βλέμμα και εξίσου βελούδινη φωνή. Χαρακτηριστικό είναι το βαθύ γέλιο τους. Τα φαρδιά ρουθούνια και τα σαρκώδη χείλη τους δίνουν μια αισθησιακή εμφάνιση. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα ψηλοί, αλλά έχουν εντυπωσιακό παράστημα και δυνατό λαιμό, το σημείο του σώματος που συνδέεται με το ζώδιο.

Δίδυμοι

Ένας Δίδυμος ξεχωρίζει, γιατί είναι αεικίνητος και νευρώδης. Ανεξάρτητα από την ηλικία του, έχει μια έντονη νεανικότητα, που δεν έχει σχέση με συμπεριφορές ή ντυσίματα ηθελημένου… παλιμπαιδισμού, αλλά με κάτι που αποπνέει, απλώς επειδή έτσι το αισθάνεται. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του είναι συνήθως λεπτά, όπως και ο σωματότυπός του. Έχει αρμονικό πρόσωπο, με ψηλά ζυγωματικά, στενή μύτη, πλατύ στόμα και τονισμένο πηγούνι. Το βλέμμα του είναι ιδιαίτερο, μοιάζει να κοιτάζει ταυτόχρονα παντού και πουθενά, όπως είναι ακριβώς και η αίσθηση που αφήνει η παρουσία του, έστω κι αν δείχνει απόλυτα απορροφημένος σε μια συνομιλία. Χειρονομεί έντονα, άλλωστε τα χέρια είναι το σημείο του σώματος που αντιστοιχεί σε αυτό το ζώδιο.

Καρκίνος

Το πιο έντονο χαρακτηριστικό ενός Καρκίνου, είναι συνήθως τα μάτια του: αμυγδαλωτά, υγρά, διεισδυτικά και γεμάτα συναίσθημα, μοιάζουν να εκπέμπουν ένα εσωτερικό φως. Κατά τα άλλα, ο εκπρόσωπος αυτού του ζωδίου έχει συνήθως έντονο μέτωπο, κοντή μύτη, ίσια ή με κλίση προς τα πάνω, μικρό πηγούνι, σταράτη επιδερμίδα. Το στόμα του είναι σαρκώδες και χαμογελά πλατιά. Έχει μάλλον μέτριο ύψος, αλλά αθλητικό παρουσιαστικό, με ευρύ στέρνο, που άλλωστε είναι και το σημείο του σώματος που αντιστοιχεί στο ζώδιό του, και σχετικά κοντά πόδια. Συχνά οι κινήσεις του θυμίζουν εκείνες του καβουριού: περπατά σχεδόν επιφυλακτικά, με προτεταμένο τον θώρακα, αλλά συχνά έχει το σώμα του στραμμένο κάπως πλάγια σαν να θέλει να… καρκινοβατήσει.

Λέων

Για να ξεχωρίσεις έναν Λέοντα, αρκεί να δεις ποιος βρίσκεται στο επίκεντρο μιας ομάδας ανθρώπων, ποιος αποσπά την προσοχή και τον θαυμασμό, με τη γεμάτη σιγουριά εξωστρέφειά του, χωρίς όμως να δείχνει ότι προσπαθεί και ιδιαίτερα. Αν ο Λέων δεν ξεχωρίσει από το «αφ’ υψηλού» στιλ του, θα ξεχωρίσει από τα χαρακτηριστικά του, που θυμίζουν αιλουροειδές: γατίσια μάτια, χοντρά φρύδια, φαρδιά και κοντή μύτη, ψηλά ζυγωματικά και πλούσια, γυαλιστερά μαλλιά. Έχει τετραγωνισμένο κορμό, λεπτά αλλά μυώδη πόδια, καλοσχηματισμένα άκρα. Κι αν θέλεις να τον περάσεις από ένα τεστ για να βεβαιωθείς, απλώς πρόσβαλέ τον –όχι πολύ, όμως. Η άμεση αγανάκτησή του θα είναι η απόδειξη.

Παρθένος

Ο Παρθένος έχει συνήθως λεπτά και συμμετρικά χαρακτηριστικά, καλοσχηματισμένα χείλη, μεγάλα μάτια, ψηλό μέτωπο και λεπτά φρύδια. Συχνά έχει ύψος άνω του μετρίου και ένα συνηθισμένο σωματικό χαρακτηριστικό του είναι η κοιλίτσα που εξέχει, ανεξάρτητα από τα κιλά του. Είναι σαν να φουσκώνει, επειδή μαζεύει σε αυτό το σημείο του σώματός του όλη την ένταση που του προκαλεί η τελειοθηρία και η μανία του για ανάλυση και κριτική. Άλλωστε, το πεπτικό σύστημα συνδέεται με αυτό το ζώδιο. Χαρακτηριστικός είναι και ο τρόπος που οι Παρθένοι χρησιμοποιούν τα χέρια τους. Αν δεν χειρονομούν έντονα εξηγώντας κάτι, τα κρατούν μαζεμένα, σαν να θέλουν να προστατέψουν το χαμηλότερο μέρος του σώματός τους.

Ζυγός

Ο Ζυγός, χάρη στον πλανήτη κυβερνήτη του που εκπροσωπεί την ομορφιά, την Αφροδίτη, έχει τις περισσότερες φορές εντυπωσιακή εμφάνιση: αρμονικά χαρακτηριστικά, ψηλό μέτωπο, ακαταμάχητο χαμόγελο, μάγουλα που θυμίζουν χερουβείμ, συχνά με γοητευτικά λακκάκια. Τα αμυγδαλωτά μάτια του έχουν μια ιδιαίτερη λάμψη. Το πρόσωπό του έχει απαλές καμπύλες, ακόμα κι αν το σώμα του είναι λεπτό. Τον διακρίνει η χάρη στις κινήσεις, στη συμπεριφορά, στο ντύσιμο. Θα τον αναγνωρίσεις, γιατί είναι πάντα ευγενικός και γλυκομίλητος. Έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να κινεί τα χέρια του, σαν να «παλαντζάρει» και θέλει να επαναφέρει την ισορροπία. Επίσης, συχνά τον βλέπεις να περπατά «γατίσια», σαν μοντέλο στην πασαρέλα, κρατώντας το κεφάλι περήφανα στητό.

Σκορπιός

Εκείνο που κάνει τον Σκορπιό να ξεχωρίζει, είναι το έντονο, διεισδυτικό βλέμμα του, που μοιάζει να «σκανάρει» με ακτίνες Χ τους πάντες και τα πάντα. Όταν σε κοιτάζει είναι σαν να σε μαγνητίζει, αλλά τα μάτια του δεν προδίδουν τίποτα από τις σκέψεις και τα συναισθήματά του. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του είναι ελαφρώς τετραγωνισμένα, με κάπως κυβικό πηγούνι και τετράγωνο μέτωπο, πλατιά και επίπεδα ζυγωματικά, φαρδιά δόντια, που σκεπάζονται από ένα λεπτό, άκαμπτο επάνω χείλος. Συχνά στέκεται με τη λεκάνη σε ελαφριά κάμψη προς τα εμπρός –η περιοχή των γεννητικών οργάνων συνδέεται με αυτό το ζώδιο. Εκπέμπει μια έντονη σεξουαλικότητα, ανεξάρτητα από το αν είναι αντικειμενικά ωραίος ή επιθυμητός.

Τοξότης

Ο Τοξότης έχει συχνά ένα στιλ που σε κάνει να φαντάζεσαι τον Κένταυρο, το συμβολικό του αρχέτυπο. Στα χαρακτηριστικά του εμφανίζει μια αμυδρή ομοιότητα με άλογο: μεγάλο και καλοσχηματισμένο κεφάλι, ψηλό και πλατύ μέτωπο. Η μύτη του, με τη φαρδιά γέφυρα, έχει μια κάπως σφαιρική απόληξη και το επίσης φαρδύ σαγόνι του καταλήγει σε ένα τριγωνικό πηγούνι. Αλλά το πιο έντονο χαρακτηριστικό του είναι τα αστραφτερά μάτια του, που εύκολα… παίρνουν φωτιά, από τον ενθουσιασμό του για ένα σωρό θέματα. Συνήθως η σιλουέτα του είναι λεπτή και καλοσχηματισμένη, με τονισμένους γοφούς (το σημείο του σώματος που αντιστοιχεί σε αυτό το ζώδιο), ενώ και το βάδισμά του έχει κάτι από τη χάρη και την περηφάνια του αλόγου.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως μπορεί να είναι λεπτός και κοκαλιάρης, με μυτερή μύτη, έντονα ζυγωματικά και αραιά μαλλιά. Μπορεί πάλι να είναι γεροδεμένος και βαρύς, με φαρδύ πρόσωπο και να θυμίζει τον «καλό» από κινηματογραφική ταινία. Πάντως, σε οποιαδήποτε περίπτωση, τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν σμιλεμένα με γωνίες, ενώ δίνει μια αίσθηση σκληράδας και αντοχής. Οι γυναίκες εκπρόσωποι του ζωδίου, παρόλο που δεν ξεχωρίζουν εύκολα από κάποια χαρακτηριστικά τους, πιθανόν να έχουν μια ιδιότυπη ομορφιά. Η στάση και οι κινήσεις του Αιγόκερω εκπέμπουν το μήνυμα ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα και να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα. Συχνά περπατά δίνοντας την αίσθηση ότι στηρίζεται κυρίως στα γόνατά του, το σημείο του σώματος που συνδέεται με αυτό το ζώδιο.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος έχει τη φήμη του πρωτοπόρου και του εκκεντρικού, αλλά μην περιμένεις ότι θα τον εντοπίσεις επειδή κυκλοφορεί με ιδιαίτερα εξτρεμιστικά ντυσίματα ή κάνει αλλόκοτα πράγματα. Συνήθως έχει μακρουλό, οβάλ πρόσωπο, ψηλό μέτωπο, κυματιστά μαλλιά, σμιλεμένα χαρακτηριστικά, που θυμίζουν κάτι από αρχαία ελληνικά αγάλματα, λεπτή σιλουέτα. Κινείται ανάλαφρα, σαν να παρασύρεται… από τον αέρα, το στοιχείο του ζωδίου του. Παρόλο που δείχνει κοινωνικός και εξωστρεφής, πάντα αφήνει στον συνομιλητή του μια αόριστη αίσθηση ότι κρατά αποστάσεις. Έχει μια ονειροπόλα έκφραση και μοιάζει σαν να κοιτάζει κάπου μακριά. Όμως, το ενδιαφέρον που δείχνει για τους ανθρώπους, τους μαγνητίζει και τον φέρνει στο επίκεντρο της προσοχής, χωρίς ο ίδιος να το επιδιώκει.

Ιχθύες

Όπως και με τα άλλα ζώδια του Νερού, τον Καρκίνο και τον Σκορπιό, το πιο έντονο χαρακτηριστικό σε έναν Ιχθύ είναι τα μάτια του: εκφραστικά, ονειροπόλα, γεμάτα συμπάθεια για τον συνομιλητή του, δίνουν ταυτόχρονα την αίσθηση ότι αντανακλούν μια απέραντη σοφία, που προέρχεται από άλλες διαστάσεις. Πολλοί λένε ότι ο Ιχθύς, άντρας και γυναίκα, έχει τα ωραιότερα μάτια στον ζωδιακό. Άλλα χαρακτηριστικά: γεμάτα χείλη, μικρή μύτη, στρογγυλά μάγουλα και γενικά μια αίσθηση στρογγυλάδας στο πρόσωπο, που εντείνεται από το μικρό σαγόνι. Έχει όμορφο λαιμό, που συναντά τους ώμους σε μια απαλή καμπύλη. Οι κινήσεις του έχουν μια ρευστότητα και μια βραδύτητα, που δίνουν την εντύπωση ότι ο Ιχθύς βρίσκεται μέσα σε ένα δικό του υδάτινο σύμπαν.

 

Πηγή: astrologos.gr
.

 

Διαβάστε Επίσης  Πανσέληνος στον Λέοντα στις 16 Φεβρουαρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *