«Εγχείρημα πουλιά» για τη γειτονιά και τις ταράτσες στα Εξάρχεια

«Εγχείρημα πουλιά» για τη γειτονιά και τις ταράτσες στα Εξάρχεια
«Εγχείρημα πουλιά» για τη γειτονιά και τις ταράτσες στα Εξάρχεια

Το «εγχείρημα πουλιά» διοργανώνει μια μουσική εκδήλωση και συνάμα μια συνάντηση – γιορτή, που θα πραγματοποιηθεί στις ταράτσες της γειτονιάς των Εξαρχείων την ώρα της δύσης του ήλιου και της
ανατολής του φεγγαριού.


.

Στις 35 περίπου ταράτσες που έχουν διατεθεί για τον σκοπό αυτό από τους κατοίκους θα βρίσκονται μουσικοί, οι οποίοι ακούγοντας ο ένας τον άλλο, καλούνται να δημιουργήσουν έναν μουσικό διάλογο μεταξύ τους και όλοι μαζί συνολικά ένα ηχοτοπίο, καθώς ο ήλιος θα δύει στον ουρανό της Αθήνας. Στο κλείσιμο της γιορτής δεκάδες ιπτάμενα φαναράκια θα φωτίσουν τον ουρανό δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα.

Το «εγχείρημα πουλιά» καλεί τον κόσμο που ζει στα Εξάρχεια ν’ ανέβει στην ταράτσα της πολυκατοικίας που διαμένει, να ελευθερώσει τη φαντασία του και να μετατρέψει την ταράτσα του σε «ταράτσα – τόπο» ή να παρακολουθήσει ελεύθερα την εκδήλωση από συγκεκριμένο σημείο στον λόφο του Στρέφη, αν δεν είναι κάτοικος της περιοχής.


Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μία ιδιαίτερη εκδήλωση – γιορτή μαζί με τους κατοίκους και τους ανθρώπους που αγαπούν τη γειτονιά, που θα ολοκληρωθεί μέσα σε μια μέρα, την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Tο βίωμα βασίζεται στη συγχρονισμένη κίνηση προς τις ταράτσες, απ’ όπου αφουγκραζόμενοι την πόλη θ’ αναστοχαστούμε τη θέση μας μέσα σ’ αυτήν μέσω της έκφρασης.


Αμέσως μετά την εκδήλωση οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στο σινεμά «ΒΟΞ» να μοιραστούν την εμπειρία τους, να συζητήσουν για τη γειτονιά μ’ ένα εορταστικό κλείσιμο. 


Ομάδα διοργάνωσης «Τα πουλιά»: 


Πάρης Λεγάκης, ιδέα και καλλιτεχνική κατεύθυνση (εκ-κινητής), 
Δάφνη Σοφιανοπούλου, Ελένη Μαστρογεωργοπούλου, Πανδώρα Γιαμαλίδου


Αν μένετε στην περιοχή και θέλετε να συμμετέχετε και να προμηθευτείτε ιπτάμενα φαναράκια ή να παρακολουθήσετε την εκδήλωση από το λόφο του Στρέφη, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 6974151193 και 6976796906.

Διαβάστε Επίσης  Ξαφνική τριχόπτωση; Αυτές είναι οι κύριες αιτίες της


.Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018


20:11 -Έναρξη


21:11 – Λήξη


21:41 – Συνάντηση στo σινεμά «ΒΟΞ»


Web site: www.birdsproject.net
e-mail: nest@birdsproject.net
Facebook: εγχείρημα πουλιά – birds project


Το εγχείρημα στηρίζεται από το European Culture Foundation και από τοπικά μαγαζιά.

Αφήστε μια απάντηση