“Βασίλισσα” του Champions League η ΑΕΚ

.

"Βασίλισσα" του Champions League η ΑΕΚ
“Βασίλισσα” του Champions League η ΑΕΚ

Συνεπής στο ραντεβού που είχε με την ιστορία της αποδείχθηκε η ΑΕΚ. 




Ο «δικέφαλος», μισό αιώνα μετά το «κιτρινόμαυρο» έπος στο Καλλιμάρμαρο επί της Σλάβια και 18 χρόνια μετά το Κύπελλο Σαπόρτα στη Λωζάνη, κατάφερε να κατακτήσει το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της, στέλνοντας στον… έβδομο ουρανό τους 18.000 φιλάθλους της που κατέκλυσαν το κλειστό του ΟΑΚΑ.


Η «Ένωση» είναι πλέον «βασίλισσα» του Basketball Champions League, καθώς στον μεγάλο τελικό επιβλήθηκε την Κυριακή με… κατοστάρα (100-94) της μαχητικής Μονακό, η οποία αν και ήταν το φαβορί του ματς εν τέλει λύγισε μπροστά στη θέληση και το αστείρευτο πάθος που έβγαλαν στο παρκέ οι παίκτες του Σάκοτα.

Και αν αγχώθηκε η ΑΕΚ στο τέλος κι έκανε δύο απανωτά λάθη, δίνοντας διαστάσεις θρίλερ στο ματς, λίγη σημασία έχει, αφού εν τέλει είχε «happy end» το… παραμύθι της στη φετινή διοργάνωση του Basketball Champions League, η κορυφή του οποίου από το βράδυ της 6ης Μαΐου απέκτησε «κιτρινόμαυρο» χρώμα.


Μεγάλος πρωταγωνιστής της ελληνικής ομάδας στον αποψινό τελικό ήταν ο Μάικ Γκριν ο οποίος είχε 19 πόντους, 5 ριμπάουντ, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Πάντερ και Ντούσαν Σάκοτα, που είχαν από 16 πόντους.


Στον αντίποδα ο Γκλαντίρ κράτησε ζωντανούς τους Μονεγάσκους με 16 πόντους και απίθανα τρίποντα. 

Διαβάστε Επίσης  Έγκλημα στη Ρόδο: Βρέθηκε το σίδερο με το οποίο χτύπησαν τη φοιτήτρια

.

Την «υπογραφή» του Βινς Χάντερ είχαν τα πρώτα λεπτά του τελικού, με τον Αμερικανό να σημειώνει 6 πόντους για το 2-11 της ΑΕΚ.


Η Μονακό απάντησε όμως με επιμέρους σκορ 9-4 μειώνοντας στους 4 (11-15), χάρη στους 5 πόντους του Ααρον Κραφτ ωστόσο ο Μάικ Γκριν ευστόχησε σε τρίποντο αμέσως μετά κάνοντας το σκορ 15-24 υπέρ της ελληνικής ομάδας. 


Οι παίκτες του Ζβέζνταν Μίτροβιτς που κάλυπταν εύκολα τη διαφορά σε αυτή την πρώτη περίοδο, απάντησαν με τρίποντο του Έβανς και δίποντο του Κικάνοβιτς μειώνοντας σε 20-24, εντούτοις η ΑΕΚ πάντως βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα και με ενα τρίποντο του Πάντερ και ένα δίποντο του Μαυροειδή έφτασε στο +9 (20-29) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. 


Στην πεντάδα της Ένωσης, ο Ξανθόπουλος στη δεύτερη περίοδο έκανε εκπληκτική δουλειά σε οργάνωση και ασίστ (4 σε 8 λεπτά), την ώρα που τρίποντο του Σάκοτα έφερε την ΑΕΚ στο +6, κάνοντας το 29-35.

Διαβάστε Επίσης  ΝΔ για τοποθέτηση Ταφύλλη: Πρόκειται για αποτυχημένο κομματικό στέλεχος

Τα δεκάλεπτα: 20-29, 44-53, 70-73, 94-100

ΜΟΝΑΚΟ: 
Κούπερ 8 (1), Έβανς 6 (2/9 σουτ), Κικάνοβιτς 12 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Λακόμπ 12 (3/8 δίποντα, 6/8 βολές, 6 ριμπάουντ), Ρόμπινσον 13, Κραφτ 9 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γκλαντίρ 19 (4/7 τρίποντα), Τζόζεφ, Ρούντεζ, Σι 8 (2/7 σουτ), Τραορέ 8.

ΑΕΚ: 
Γκριν 19 (1), Χάρις 9 (4/13 σουτ, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Τζέιμς 13 (4 ριμπάουντ), Σάκοτα 16 (5/8 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 3/4 βολές), Ξανθόπουλος 2, Χάντερ 10 (4 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 8, Μαυροειδής 7, Πάντερ 16 (3), Βασιλόπουλος.

Τα πρώτα λεπτά του μεγάλου τελικού




  












  

  




Αποθέωση για την ποδοσφαιρική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *