Έντονα καιρικά φαινόμενα προ των πυλών

Άστατος προβλέπεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σε αντίθεση με τη σύντομη «καλοκαιρινή» περίοδο που διήρκεσε σχεδόν όλον τον προηγούμενο μήνα έως και τις πρώτες ημέρες του Μαΐου.

Οι ηλιόλουστες ημέρες αναμένεται να αντικατασταθούν από βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το μεσημέρι της Παρασκευής πρόκειται για το δεύτερο μέσα στην εβδομάδα-, οι καιρικές συνθήκες από το Σάββατο έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα παραπέμπουν σε χειμώνα.



Ειδικότερα, οι ηλιόλουστες ημέρες αναμένεται να αντικατασταθούν από βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Διαβάστε Επίσης  Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: «Η κόρη μου σώθηκε από θαύμα, αλλά έχασε πολύ αίμα, ζει από θαύμα» λέει η μητέρα της Ελληνίδας

Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι και την Τετάρτη, ενώ η αστάθεια θα αρχίσει να αμβλύνεται από την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Μαΐου, με ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.


«Η υπόλοιπη ημέρα θα κυλήσει με επιδείνωση του καιρού στις δυτικές κυρίως και βόρειες περιοχές, ιδίως στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία, με μεσημεριανές και απογευματινές βροχές και μπόρες κυρίως σε ορεινότερες περιοχές» ανέφερε ο μετεωρολόγος στο zougla.gr.
Πιο αναλυτικά από τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεαστούν:


Την Παρασκευή:


Πιθανόν τις απογευματινές ώρες η Ήπειρος, η δυτική Στερεά Ελλάδα και η δυτική Μακεδονία.

Το Σάββατο:


Το απόγευμα η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Μακεδονία και πιθανόν η Θεσσαλία, ενώ τις βραδινές ώρες η κεντρική Μακεδονία.

Διαβάστε Επίσης  Γαριδομακαρονάδα με σκορδοβούτυρο

Την Κυριακή:


Τα φαινόμενα θα χτυπήσουν κατά διαστήματα τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και πιθανόν το πρωί τις Σποράδες.


Από τις μεσημβρινές ώρες η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Θεσσαλία και πιθανόν η Εύβοια, η ανατολική Στερεά, η βόρεια Πελοπόννησος και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τη Δευτέρα: 


Κατά διαστήματα μέχρι το μεσημέρι η Εύβοια και μέχρι το απόγευμα το ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και η ανατολική Στερεά, ενώ τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες πιθανόν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.


Την Τρίτη και την Τετάρτη τα φαινόμενα θα εμφανιστούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *