Αλλάζει ο καιρός: Αναμένεται μέχρι και χαλάζι! Δείτε πού

Αλλάζει ο καιρός: Αναμένεται μέχρι και χαλάζι! Δείτε πού

Αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, ενώ βαθμιαία από τα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Ωστόσο, νεότερη ενημέρωση από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αναφέρει ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων σήμερα σε Μακεδονία και Θράκη.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, η ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει τη χώρα μας την τελευταία ημέρα του Μαΐου προερχόμενη από την Κεντρική Ευρώπη προκαλώντας την ανάπτυξη καταιγίδων στη Βόρεια Ελλάδα το απόγευμα της Παρασκευής 31/05. Παράλληλα οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην ατμόσφαιρα αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα οι καταιγίδες να παράγουν χαλάζι, κυρίως λόγω της ισχυρής αστάθειας και των ισχυρών ανέμων στη μέση τροπόσφαιρα.

Διαβάστε Επίσης  Κιβωτός του Κόσμου: Ορκωτούς λογιστές και δικηγορικό γραφείο για έλεγχο της δομής – Η ανακοίνωση του νέου ΔΣ

Οι παρακάτω χάρτες δείχνουν τις περιοχές που περιμένουμε τις πιο ισχυρές καταιγίδες με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων το απόγευμα της Παρασκευής 31/05, μεταξύ 12:00 και 15:00 αριστερά και μετά τις 15:00 δεξιά.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *