Έρχονται χιόνια και στην Αττική: Πώς θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα

Έρχονται χιόνια και στην Αττική: Πώς θα είναι ο καιρός τα ΧριστούγενναΧιόνια και στην Αττική «βλέπουν» για τις προσεχείς ημέρες οι μετεωρολόγοι. Πώς θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα. Οι πιθανότητες για νέα κακοκαιρία. Τι λένε Σάκης Αρναούτογλου, Κλέαρχος Μαρουσάκης και Τάσος Αρνιακός.

Χιόνια και στην Αττική «βλέπουν» τις επόμενες μέρες οι μετεωρολόγοι. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη, πολικής προέλευσης αέριες μάζες που κινούνται προς τη χώρα προκαλούν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Το τσουχτερό κρύο, σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία οδηγούν σε χιονοπτώσεις, εξήγησε.

«Φαινόμενα θα έχουμε από την Πίνδο και πιο ανατολικά, κυρίως στις περιοχές δηλαδή που βλέπουν προς το Αιγαίο. Και θα έχουμε χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά» προσέθεσε. Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, ο καιρός θα κυλήσει έτσι και τις επόμενες ημέρες, με τις χιονοπτώσεις «να χτυπούν την “πόρτα” της Αττικής, σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Ίσως να δούμε να χιονίζει προς τα βόρεια προάστια, τα Βίλια, την Αττικο-Βοιωτία, την ανατολική και νότια Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική και βορειοανατολική Πελοπόννησο. Θέλει πολλή προσοχή αυτές τις ημέρες» σημείωσε ο Κλεάρχος Μαρουσάκης.

Διαβάστε Επίσης  Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων

Χιόνια στην Αττική «βλέπει» και ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 Τάσος Αρνιακός. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Αρνιακός είπε ότι «έρχεται γερό κρύο το Σαββατοκύριακο. Επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις, καθώς έρχεται χιονιάς που θα επηρεάσει τη χώρα από τη Θεσσαλία και κάτω, δηλαδή από το Πήλιο και κάτω».

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, από το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται η είσοδος του χιονιά στην Αττική, ενώ αναμένεται πολύ χιόνι και στην Εύβοια και στα βουνά της Πελοποννήσου. Ο κ. Αρνιακός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δουν χιόνι περιοχές στα βόρεια προάστια της Αττικής όπως η Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι, εξηγώντας ότι οι χιονοπτώσεις του Σαββατοκύριακου αναμένονται στις περιοχές που είναι σε υψόμετρο 300 μέτρων και άνω.

Διαβάστε Επίσης  Το ΣτΕ δικαιώνει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *