7 ενδιαφέρουσες χρήσεις των μανταρινιών

 

Μάθετε για τις χρήσεις των μανταρινιών και πώς να τα εκμεταλλευτείτε!

Το μανταρίνι είναι ένα καταπληκτικό φρούτο το οποίο προσφέρει πολλαπλά οφέλη, τόσο κοσμητικά όσο και φαρμακευτικά.

Ίσως, την ώρα που καθαρίζετε ένα μανταρίνι, να μη σας έρχονται στο μυαλό τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά αυτού του εσπεριδοειδούς. Πιθανόν να έχετε επίγνωση της υψηλής συγκέντρωσης του σε βιταμίνη C, καθώς πρόκειται για ένα καλά παγιωμένο δεδομένο.

Ωστόσο, θα εκπλαγείτε με τις συμβουλές για τις χρήσεις των μανταρινιών. Μπορείτε ακόμη και να ενυδατωθείτε τρώγοντάς τα!

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από μια μεγάλη ποσότητα νερού. Η πυκνότητά του στο σώμα είναι περίπου στο 75 με 80%. Ακούγεται τρελό, αν λάβετε υπόψη σας ότι οι περισσότερες τροφές που τρώμε είναι σε στερεά μορφή.

Η περίπτωση των μανταρινιών, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Όσο εμβαθύνουμε στον κόσμο αυτού του θαυμαστού φρούτου, θα ανακαλύψουμε πως οι χρήσεις του δεν αφορούν μονάχα το φαγητό. Οι ιδιότητες του μανταρινιού είναι εκπληκτικές για τη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών, όπως επίσης καταπολεμούν και τον καρκίνο.

Τα μανταρίνια είναι ένα εξαιρετικό φρούτο. Να θυμάστε, έχουν αφθονία σε βιταμίνες Α και C. Είναι επίσης γεμάτα καροτενοειδή, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση αρκετά επιθετικών ασθενειών.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα από τα πολλά οφέλη αυτού του φρούτου.

 

Οι πολλαπλές χρήσεις των μανταρινιών για το σώμα
Συντάξαμε μια μικρή λίστα με 7 από τα οφέλη που θα πρέπει να γνωρίζετε. Μανταρίνια:

1. Βοηθούν στην καταπολέμηση των προβλημάτων με τη χοληστερίνη

Τα μανταρίνια είναι γεμάτα από μια ουσία η οποία λέγεται συνεφρίνη και σταματά την παραγωγή της χοληστερίνης, καθώς επίσης ρυθμίζει την υπερβολική της ποσότητα, για το καλό της υγείας σας.

Πώς λειτουργεί;

Τα αντιοξειδωτικά αυτού του φρούτου είναι απευθείας υπεύθυνα για την καταπολέμηση της επίδρασης της κακής χοληστερίνης στις αρτηρίες. Την απομονώνουν και εξισορροπούν τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα. Όλα αυτά, γίνονται μόνο με το να τα συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Διαβάστε Επίσης  Η Φύση είναι δάσκαλος

2. Καταπολεμούν τον καρκίνο στο συκώτι

Στη μακρά και επίπονη μάχη των ασθενών οι οποίοι παλεύουν ενάντια στον καρκίνο, τα μανταρίνια έχουν κάτι να συνεισφέρουν. Σύμφωνα με επιστημονικές ενδείξεις, υπάρχουν συγκεκριμένα συστατικά στα εσπεριδοειδή (και συγκεκριμένα στα μανταρίνια), τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση ορισμένων τύπων καρκίνου.

Η κατανάλωση χυμού μανταρινιών, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο συκώτι των ασθενών με ηπατίτιδα C χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε κρυπτοξανθίνη βήτα. Τα μανταρίνια έχουν υψηλή ποσότητα λιμονένιου, το οποίο έχει αντικαρκινική επίδραση και βοηθά και στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Όλα αυτά, όμως, θα πρέπει να συνοδεύονται με ένα παραδοσιακό τρόπο αντιμετώπισης του καρκίνου.

3. Είναι φυσικά απολυμαντικά

Αυτή η ιδιόμορφη χρήση των μανταρινιών, έχει μια ιδιαίτερα απλή εξήγηση. Έχουν όλα να κάνουν με τη συνεισφορά σε βιταμίνη C, την οποία τα εσπεριδοειδή έχουν σε μεγάλες ποσότητες.

Το απλό λίπος, τα καρυκεύματα ή τα υπολείμματα των μαγειρεμένων κρεάτων με λάδι, μπορούν να καθαριστούν και να εξολοθρευτούν με τον χυμό μανταρινιού.

Να θυμάστε ότι για να χρησιμοποιήσετε ως απολυμαντικό αυτό το φρούτο, χρειάζεστε μεγάλες ποσότητες χυμού από μανταρίνια τα οποία δεν είναι ακόμη ώριμα.

Όπως και με την κακή χοληστερίνη στο αίμα (που είναι ένα από τα συστατικά του λίπους), η συγκέντρωση βιταμίνης C εξουδετερώνει το χάος που επικρατεί μετά το μαγείρεμα.

4. Βελτιώνει τον τόνο του δέρματος


Το δέρμα είναι το απορροφητικό και ευαίσθητο «σφουγγάρι» της δομής του ανθρωπίνου σώματος.

Υπάρχουν δύο στοιχεία στις θρεπτικές ουσίες των μανταρινιών, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν τον τόνο του δέρματός σας. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ αισθητικής και υγείας, αλλά όταν φροντίζετε επαρκώς το δέρμα σας, να έχετε κατά νου αυτά τα δύο στοιχεία: βιταμίνη C και Ε.

Διαβάστε Επίσης  Ιπποφαές ο καρπός της υγείας

Βοηθούν πολύ στη ρύθμιση της επιδερμίδας και στην αναπαραγωγή του κολλαγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για μια φίνα και νεανική εμφάνιση.

5. Αντίο γκριζαρισμένα μαλλιά!

Πώς είναι δυνατόν; Λειτουργεί με τον ακόλουθο τρόπο: η βιταμίνη Β12 που έχουν τα μανταρίνια, βοηθά στην επιβράδυνση του γκριζαρίσματος των μαλλιών. Αν θέλετε να μάθετε πώς να εφαρμόζετε αυτό το καταπληκτικό κόλπο στα μαλλιά σας, θα σας εξηγήσουμε τη διαδικασία παρακάτω.

Φωτεινότητα και όγκος:
Μπορείτε να εφαρμόσετε τοπικά χυμό μανταρινιών στα μαλλιά σας και να ξεβγάλετε. Θα παρατηρήσετε αμέσως ότι τα μαλλιά σας αστράφτουν και έχουν όγκο.
Τα μανταρίνια είναι πλούσια σε βιταμίνες Ε και Β12. Αυτές είναι εξαιρετικά απαραίτητες για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης των μαλλιών.

6. Ιδανικά για την επούλωση πληγών

Το λάδι το οποίο βρίσκεται και εξάγεται από τις φλούδες των μανταρινιών είναι καταπληκτικό για την επούλωση επιφανειακών πληγών του δέρματος.

Οι ιδιότητες της χημικής σύνθεσης του λαδιού της φλούδας του μανταρινιού, έχουν χρήσιμη επίδραση στην καταπολέμηση των πληγών, της απολύμανσής τους και συνεισφέρει προμηθεύοντας νέα κύτταρα και ιστούς για την επούλωση.

7. Στις σαλάτες, για την αύξηση πρόσληψης θρεπτικών ουσιών

σαλάτα με φράουλες

Για τα άτομα με ανεπάρκεια σε βιταμίνες, η κατανάλωση μανταρινιών μαζί με άλλες τροφές όπως μαρούλι, καρότα ή ντομάτες, βοηθά την αφομοίωση των πρωτεϊνών και των θρεπτικών ουσιών, συστατικά σημαντικά για την υγεία.

Οποιαδήποτε ανεπάρκεια βιταμινών, σε αρχικό στάδιο, θα συμπληρωθεί αμέσως χάρη στην κατανάλωση μανταρινιών.

Τι περιμένετε λοιπόν; Φάτε περισσότερα μανταρίνια!

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *