Αυτές είναι οι τροφές που δίνουν ενέργεια στο παιδί

Από πολλές και διάφορες τροφές μπορεί το παιδί σας να αντλήσει ενέργεια. Εσάς όμως σας απασχολεί να είναι και υγιεινές:

Γαλακτοκομικά προϊόντα: Όπως γνωρίζετε, το γάλα είναι η βασική πηγή ασβεστίου, γι’αυτό και πίνουν όλα τα παιδιά. Και γενικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι εξαιρετικές διατροφικές επιλογές.

Φρούτα: Τα φρούτα κι αν δίνουν ενέργεια στον οργανισμό! Και βέβαια περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών. Από εκεί και πέρα, καλό είναι να επιλέγετε μόνο φρούτα εποχής.

Διαβάστε Επίσης  Πασατέμπος: Πόσο θρεπτικός είναι και πως επηρεάζει την υγεία

Λαχανικά: Τα πράσινα λαχανικά μπορεί να μην είναι της αρεσκείας του παιδιού σας, όμως εκείνο που προέχει είναι να τρέφεται σωστά και ισορροπημένα για να έχει ενέργεια να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς του.

Ψάρι: Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα φροντίστε να καταναλώνει το παιδί σας ψάρι, αφού είναι πλούσιο σε ω-3 και ω-6 λιπαρά, απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκέφαλου του.

Ξηροί καρποί: Όταν το παιδί είναι από μια ηλικία και πάνω όπου δε συντρέχει κίνδυνος πνιγμού, να του δίνετε ξηρούς καρπούς.

Διαβάστε Επίσης  Ο τροφές που σας προστατεύουν από τον σχηματισμό λίθων στη χολή

Με όλα τα παραπάνω δεν υπονοούμε ότι απαγορεύονται δια ροπάλου τροφές όχι και τόσο υγιεινές. Όλα χρειάζονται, απλά να καταναλώνει πιο συχνά τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.

Πηγή: mother.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *