Το θαυματουργό ρόφημα που ανακουφίζει τον πόνο, προλαμβάνει τις λοιμώξεις και μειώνει τη χοληστερίνη

 

Το θαυματουργό ρόφημα που ανακουφίζει τον πόνο, προλαμβάνει τις λοιμώξεις και μειώνει τη χοληστερίνη

Το θαυματουργό ρόφημα που ανακουφίζει τον πόνο, προλαμβάνει τις λοιμώξεις και μειώνει τη χοληστερίνη

 

Το ρόφημα από το συγκεκριμένο βότανο θεωρείται έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση του φουσκώματος και η πρόληψη των λοιμώξεων.

Αν και οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη πραγματοποιήσει αρκετές μελέτες μεγάλης κλίμακας για να αποδείξουν αυτά τα οφέλη, πολλοί από όσους το καταναλώνουν πιστεύουν ότι πράγματι τα διαθέτει.

Το φυτό έχει μακριά φύλλα που μοιάζουν με αυτά των θαλάσσιων χόρτων. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 55 είδη, αλλά μόνο οι ποικιλίες της Ανατολικής Ινδίας και της Δυτικής Ινδίας είναι κατάλληλες για χρήση στη μαγειρική.

Αρκετοί ερευνητές έχουν μελετήσει τα οφέλη για την υγεία και τα φαρμακευτικά οφέλη της κατανάλωσης τσαγιού από λεμονόχορτο. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα οφέλη για την υγεία που μπορεί να προσφέρει αυτό το τσάι και στα ευρήματα των ειδικών.

 

Συμβάλει πιθανότατα στη μείωση της χοληστερόλης

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε το Journal of Advanced Pharmaceutical Technology & Research, η κατανάλωση εκχυλισμάτων λεμονόχορτου φαίνεται να μειώνει τη χοληστερόλη στα ζώα.

Διαβάστε Επίσης  Αιτίες των διογκωμένων αδένων στα παιδιά

Η μελέτη σημειώνει ότι το αποτέλεσμα εξαρτάται από τη δόση. Αυτό σημαίνει ότι μεγαλύτερες ποσότητες του εκχυλίσματος μπορεί να μειώσουν περαιτέρω τη χοληστερόλη.

 

Προλαμβάνει τις μολύνσεις

Σύμφωνα με το Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan Kettering, τα αποτελέσματα σχετικής μελέτης δείχνουν ότι το λεμονόχορτο μπορεί να έχει κάποιες ιδιότητες πρόληψης λοιμώξεων.

Για παράδειγμα, το συγκεκριμένο βότανο φαίνεται να μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης μιας μυκητιακής λοίμωξης που συνήθως προσβάλλει άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως εκείνους με HIV.

 

Το βότανο της στοματικής υγείας

Σε πολλές χώρες όπου υπάρχει το φυτό λεμονόχορτο, οι άνθρωποι μασάνε τα κοτσάνια του για να βελτιώσουν την υγεία των δοντιών και να διατηρήσουν το στόμα τους καθαρό.

Το περιοδικό Food Chemistry δημοσίευσε μια μελέτη που επιβεβαιώνει αυτές τις ιδιότητες. Οι συγγραφείς εξέτασαν 12 βότανα και διαπίστωσαν ότι τα εκχυλίσματα λεμονόχορτου ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς αναστολείς βακτηριακής ανάπτυξης σε εργαστηριακά δείγματα. Χρησιμοποίησαν βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν τερηδόνα και μολύνσεις στο στόμα, όπως ο Streptococcus sanguinis.

Διαβάστε Επίσης  Τροφές που δεν πρέπει ποτέ να τρώτε με άδειο στομάχι

 

Προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο

Σύμφωνα με μια μελέτη, το λεμονόχορτο μπορεί να αναχαιτίσει τον πόνο. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση τσαγιού από λεμονόχορτο θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει στην ανακούφιση ενός ατόμου τον πόνο.

 

Ανακουφίζει από το φούσκωμα

Η κατανάλωση τσαγιού από λεμονόχορτο μπορεί να έχει διουρητικά αποτελέσματα, πράγμα που σημαίνει ότι διεγείρει τα νεφρά να απελευθερώνουν περισσότερα ούρα από το συνηθισμένο.

Σύμφωνα με μια μικρής κλίμακας μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Renal Nutrition, η κατανάλωση τσαγιού από λεμονόχορτο αυξάνει την παραγωγή ούρων περισσότερο από άλλα ποτά.

Αυτή η διουρητική δράση στον οργανισμό μπορεί να είναι ευεργετική σε περιπτώσεις που η κατακράτηση νερού οδηγεί σε φούσκωμα. Αυτό είναι ένα κοινό σύμπτωμα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS).

 

ΠΗΓΗ: www.oloygeia.gr

ΠΗΓΗ: www.giatros-in.gr

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *