Σκόρδο με φύτρα; Μην το πετάξεις

Σκόρδο με φύτρα; Μην το πετάξειςΔεν πετάμε ποτέ το σκόρδο που έβγαλε φύτρα, διότι έχει περισσότερες μετρήσιμες αντιοξειδωτικές δράσεις και ιδιότητες που το καθιστούν ακόμα σημαντικότερο για την υγεία μας

Πολλές φορές παρατηρούμε τα σκόρδα που έχουμε στην αποθήκη μας να έχουν βγάλει φύτρα και πολλές φορές χωρίς δεύτερη σκέψη τα σκόρδα αυτά τα πετάμε στα σκουπίδια.
Λάθος, μεγάλο λάθος διότι τα φύτρα του σκόρδου είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να βελτιωθεί το αντιοξειδωτικό δυναμικό του.

Τα φωτεινά πράσινα βλαστάρια που προκύπτουν από τις σκελίδες του σκόρδου απογειώνουν τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες μετατρέποντάς το σε έναν ακόμα ισχυρότατο σύμμαχο για την καρδιά μας και όχι μόνο!

 

Η αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση του σκόρδου

Όπως γνωρίζουμε το σκόρδο είναι ο μεγαλύτερος και ο ισχυρότερος σύμμαχός μας στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε ισχυρό το ανοσοποιητικό μας και υγιή τον οργανισμό μας
και η καινούργια ανακάλυψη που δείχνει ότι το σκόρδο που έχει βγάλει φύτρες έχει περισσότερες αντιοξειδωτικές δυνατότητες δηλαδή περισσότερες μετρήσιμες αντιοξειδωτικές δράσεις το καθιστά ακόμα σημαντικότερο.

Διαβάστε Επίσης  Δεντρολίβανο: Ένα βότανο φάρμακο για όλα

Στις εργαστηριακές δοκιμές, η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι τα εκχυλίσματα από τις φύτρες του σκόρδου προστατεύουν τα κύτταρα από οξειδωτική βλάβη και οι επιστήμονες υποστήριξαν τη σπουδαιότητά του για άλλη μια φορά και για άλλη μιά μορφή του!

Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μην ξεχνάμε το σκόρδο στην καθημερινότητά μας ενθυμούμενοι πάντα πως οι αντιοξειδωτικές του επιδράσεις επηρεάζουν την υγεία μας με πολλούς θετικούς τρόπους-

Ας θυμηθούμε κάποιες από τις καταστάσεις του οργανισμού μας που το σκόρδο έχει θετική επίδραση και πολλές φορές θεραπευτική δράση:

Διαβάστε Επίσης  Αποκτήστε ένα υγιές, καθαρό και χωρίς ακμή πρόσωπο με κανέλα και λεμόνι

– προστατεύει από την υψηλή αρτηριακή πίεση,
– βοηθά στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη,
– βοηθά στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων,
– βοηθά στην αντιμετώπιση του
– συνδρόμου χρόνιας κόπωσης,
– του διαβήτη,
– του κρυολογήματος,
– της γρίπης και
– των λοιμώξεων του δέρματος,
– ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα,
– ενισχύει την ανάπτυξη της φυσικής χλωρίδας, ενώ παράλληλα σκοτώνει τους παθογόνους μικροοργανισμούς,
– είναι γενικό τονωτικό και βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση από λοιμώξεις, αποτρέποντας τις παρενέργειες,
– συμβάλλει στην υγεία των οστών.
και να μην το πετάμε όταν βλέπουμε να έχει βγάλει φύτρα!

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *