Και όμως ο καφές είναι πιο υγιεινός από το πράσινο τσάι

 

Και όμως ο καφές είναι πιο υγιεινός από το πράσινο τσάι

Και όμως ο καφές είναι πιο υγιεινός από το πράσινο τσάι

 

Μπορεί μέχρι στιγμής να πιστεύαμε πως το πράσινο τσάι είναι από τα πιο υγιεινά ροφήματα που υπάρχουν ωστόσο, σύμφωνα με τον Δρ. Tim Spector ο καφές είναι πιο ευεργετικός για την υγεία μας καθώς μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής μας, να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς και να τονώσει την υγεία του εντέρου.

Ο Δρ. Spector, μιλώντας στο Saturday Live του Radio 4, εξήγησε ότι τα οφέλη του για την υγεία προέρχονται από το γεγονός ότι ο καφές φτιάχνεται από ένα φυτό που έχει υποστεί ζύμωση και που είναι γεμάτο αμυντικές χημικές ουσίες, τις πολυφαινόλες.

Διαβάστε Επίσης  Αποτοξινώνουμε τον οργανισμό μας με φυσικό τρόπο - Φυτικά προϊόντα για αποτοξίνωση

«Αν έχετε πιει τρία φλιτζάνια καφέ, αυτό είναι στην πραγματικότητα περίπου το ένα τρίτο της πρόσληψης φυτικών ινών σας», λέει, τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται να είναι φρεσκοαλεσμένος για να συμβεί αυτό.

 

Και όμως ο καφές είναι πιο υγιεινός από το πράσινο τσάι

 

«Πάνω που πιστεύαμε ότι ήταν μία κακή συνήθεια που προκαλεί φτερούγισμα στην καρδιά… η νέα επιστήμη μας λέει ότι ο καφές είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πράγματα στα οποία πρέπει να δίνουμε προτεραιότητα στη διατροφή μας, εν αντιθέσει με το συσκευασμένο χυμό πορτοκαλιού που είναι απλώς ζάχαρη, όπως και τα αναψυκτικά τύπου cola, που καλό είναι να βγάλουμε από αυτήν.

Ο καφές, λοιπόν, βρίσκεται στην κορυφή των υγιεινών ροφημάτων, πάνω ακόμα και από το πράσινο τσάι», τόνισε.

Διαβάστε Επίσης  Υποκατάστατα γεύματος για αδυνάτισμα

Τι γίνεται όμως με εκείνους από εμάς που παλεύουμε με τις παρενέργειες της καφεΐνης ή που μας έχει πει ο γιατρός μας να τη μειώσουμε;

«Όλα είναι σχετικά και εξαρτώνται από τον άνθρωπο που έχουμε απέναντι μας», λέει ο Δρ. Spector, εννοώντας ότι δεν υπάρχει μια ενιαία απάντηση στα διατροφικά ερωτήματα. Μετά από τρεις δυνατούς καφέδες, μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν φτερουγίσματα.

«Δεν σημαίνει ότι αυτό είναι για όλους, αλλά για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων, ο καφές θα πρέπει να είναι προτιμότερος από τα ζαχαρούχα φρουτώδη ποτά ή τα smoothies», καταλήγει.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *