Φρούτα: Ποια είναι τα πιο γλυκά;

Φρούτα: Ποια είναι τα πιο γλυκά;

Όχι, δεν είναι απαγορευμένοι καρποί, αλλά ορισμένα θέλουν προσοχή Φρούτα: Ποια είναι τα πιο γλυκά;

Τα φρούτα είναι απαραίτητα και πολύτιμα στο πλαίσιο της ισορροπημένης διατροφής. Προσφέρουν δροσιά, βιταμίνες, φυτικές ίνες και πολύ γλύκα. Μάλιστα όσο πιο ώριμα τα φρούτα, τόσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα που τα καθιστούν γλυκά.Φρούτα: Ποια είναι τα πιο γλυκά;

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να καταναλώνουμε φρούτα, απλά να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί με την συχνότητα της κατανάλωσης εκείνων που είναι πολύ πλούσια σε σάκχαρα. Οι συστάσεις αυτές είναι περισσότερο χρήσιμες βέβαια, σε εκείνους που οφείλουν να προσέχουν την πρόσληψη σακχάρων στη διατροφή τους εξαιτίας του σακχαρώδους διαβήτη.

Διαβάστε Επίσης  Αγκινάρες: Εξαιρετικό λαχανικό και πολύτιμο φάρμακο

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να γνωρίζουμε τα φρούτα που είναι πολύ “ζαχαρένια”, ακόμη και αν δεν έχουμε πρόβλημα βάρους. Δείτε τα πιο «γλυκά» φρούτα και πορευθείτε ανάλογα:

Μάνγκο: 45 γραμμάρια την ημέρα για ένα μέτριου μεγέθους (περίπου 300 γραμμαρίων), είναι αρκετά για να καταστρέψουν τη δίαιτά σας.
Σταφύλια: Μία κούπα μπορεί να έχει έως και 25 γραμμάρια σακχάρων, ειδικά τα κόκκινα που είναι πιο γλυκά.
Σύκα: Δύο μικρά σύκα μπορεί να έχουν ακόμη και 16 γραμμάρια σακχάρων, ιδιαίτερα τα μαύρα.
Μπανάνα: Μία μέτρια μπανάνα έχει 15 γραμμάρια σακχάρων.
Κεράσια: Μία κούπα μπορεί να περιέχει μέχρι και 20 γραμμάρια σακχάρων.
Καρπούζι: «Μέλι» το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, με μια μικρή φέτα 150 γραμμαρίων να περιέχει έως και 20 γραμμάρια σακχάρων.

Διαβάστε Επίσης  Είσαι σε δίαιτα; Τι πρέπει να προσθέσεις στο βραδινό σου για πάρει… φωτιά ο μεταβολισμός σου

Φρούτα: Ποια είναι τα πιο γλυκά;

Και αν αναρωτιέστε πόσα σάκχαρα είναι η μέγιστη ποσότητα που μπορεί να προσλάβει ένας οργανισμός καθημερινά, σας ενημερώνουμε ότι το μέγιστο δεν υπερβαίνει τα 90 γραμμάρια από όλες τις μορφές σακχάρων.

Φυσικά, ένα φρούτο δεν είναι απαγορευμένη τροφή, αντιθέτως! Όμως, όπως διαφαίνεται, μπορεί κανείς να συμπεράνει πως υπάρχουν φρούτα με υψηλότερη ποσότητα σακχάρων από άλλα. Πορτοκάλια, φράουλες, μανταρίνια, μήλα, μούρα βρίσκονται χαμηλά στη σχετική κλίμακα.

Επομένως, μια λελογισμένη δίαιτα, είναι πάντα ένας καλός οδηγός.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση