Χαλάει ο καιρός: Βαρομετρικό χαμηλό από Λευκορωσία – Ουκρανία, φέρνει βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στις περιοχές Λευκορωσίας – Ουκρανίας προκαλεί την κίνηση ψυχρών αερίων μαζών προς τα Νότια Βαλκάνια. Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής είναι η πτώση της θερμοκρασίας, η ενίσχυση των ανέμων και τα τοπικά φαινόμενα στη χώρα μας. Χαλάει ο καιρός: Βαρομετρικό χαμηλό από Λευκορωσία – Ουκρανία, φέρνει βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα 12/09 θα ξεπεράσει κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Στον σχετικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η μεταβολή της μέγιστης θερμοκρασίας που αναμένεται τη Δευτέρα 12/09 σε σχέση με τη μέγιστη θερμοκρασία της Κυριακής 11/09.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Τη Δευτέρα νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Εύβοια. Τα φαινόμενα έως το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις, κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα.

Διαβάστε Επίσης  Φορολοταρία Μαρτίου: Έγινε η κλήρωση, δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 30, στη Θεσσαλία από 19 έως 31, στην Ήπειρο από 13 έως 32, στην Ανατολική Στερεά από 19 έως 30, στη Δυτική Στερεά από 17 έως 33, στην Πελοπόννησο από 15 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 20 έως 29, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 34, στις Κυκλάδες από 18 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 30 και στην Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στη Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται στο τέλος του εικοσιτετραώρου.

Διαβάστε Επίσης  Εκτός ελέγχου η Τουρκία: «Κλείνει» το Αιγαίο για άσκηση

 

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 Μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι από δυτικές και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ και από το μεσημέρι 4 έως 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα έως 7 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανότητα ασθενών, τοπικών βροχών στα βόρεια του νομού το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *