Με τροπολογία απαγορεύονται οι πρακτικές μεταστροφής φύλου

Με τροπολογία απαγορεύονται οι πρακτικές μεταστροφής φύλουΤην απαγόρευση των πρακτικών μεταστροφής – δηλαδή, κάθε απόπειρας που λογίζεται πως να επιχειρεί να αλλάξει αναγκαστικά το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα και την έκφραση φύλου ενός ΛΟΑΤΚΙ ατόμου- θεσμοθετεί τροπολογία του υπουργείου Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου «Γιατρός για όλους», κατέθεσε τις αλλαγές που είχε προαναγγείλει, εκ των οποίων η μία ρυθμίζει την απαγόρευση των «πρακτικών μεταστροφής».

Διαβάστε Επίσης  Oι συγκλονιστικές εμφανίσεις της Παναγίας στο Μέτωπο το 1940!

Ήταν ένα αίτημα που υπήρχε και το είχαμε επεξεργαστεί και αφορά κάποιες «ψευδεπίγραφες» θεραπείες που αναφέρουν ότι όταν ένα ανήλικο άτομο έχει επιλέξει έναν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, οι γονείς του μπορεί να προβούν υποτίθεται σε «θεραπείες» για «να επανέλθει στην κανονικότητα», είπε ο κ. Πλεύρης.

Προφανέστατα, -τόνισε ο υπουργός- αυτές οι «θεραπείες» όχι μόνο δεν είναι θεραπείες, αλλά δεν υποστηρίζονται καθόλου επιστημονικά και έπρεπε με ρύθμιση να απαγορευτούν ρητώς για τα ανήλικα πρόσωπα. Και μάλιστα στη ρύθμιση προβλέπουμε σοβαρές κυρώσεις σε όσους, είτε ιατρούς είτε ψυχολόγους ή άλλες ειδικότητες Υγείας διαφημίζουν ότι κάνουν τέτοιες «θεραπείες».

Διαβάστε Επίσης  Λίνδος, το στολίδι της Ρόδου

Πιστεύουμε ότι αυτή η ρύθμιση θα στηριχθεί από όλα τα κόμματα και θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας που μπορεί να υποστηρίζονται τέτοιου είδους πρακτικές σήμερα, ανέφερε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *