MEGA: Νέα σειρά για την Eπανάσταση του 1821 – Όλες οι λεπτομέρειες

MEGA: Νέα σειρά για την Eπανάσταση του 1821 – Όλες οι λεπτομέρειεςMEGA: Νέα σειρά για την Eπανάσταση του 1821 – Όλες οι λεπτομέρειες

Ο εξέχων ρόλος της οικογένειας των Υψηλαντών στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 ξετυλίγεται στη δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων «Αλέξανδρος και Δημήτριος Υψηλάντης – Οι Πρωτεργάτες της Επανάστασης», συμπαραγωγής MEGA και COSMOTE TV, η οποία κάνει πρεμιέρα στο MEGA τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στη 01:10.

Η ζωή και η καθοριστική δράση του Αλέξανδρου και του Δημήτριου Υψηλάντη κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821, καθώς και της ισχυρής φαναριώτικης οικογένειας από την οποία κατάγονταν, ανασυντίθενται μέσα από συνεντεύξεις ιστορικών και δραματοποιημένα μέρη, που ζωντανεύουν την εξιστόρηση των γεγονότων.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς – Άλαλος ο Στέφανος: Του πέφτει το τηλέφωνο…

 

MEGA: Νέα σειρά για την Eπανάσταση του 1821 – Όλες οι λεπτομέρειεςΥπόθεση και Συντελεστές

Η σειρά του MEGA για την επανάσταση του 1821 «Αλέξανδρος και Δημήτριος Υψηλάντης – Οι Πρωτεργάτες της Επανάστασης» βασίζεται στην έρευνα του Ιάκωβου Μιχαηλίδη, αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στα δραματοποιημένα μέρη της σειράς ντοκιμαντέρ, τον Αλέξανδρο Υψηλάντη υποδύεται ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης και τον Δημήτριο Υψηλάντη ο Ερρίκος Μηλιάρης. Τα ιστορικά γεγονότα παρουσιάζουν με συνεντεύξεις ο Ιάκωβος Μιχαηλίδης και οι: Θανάσης Χρήστου, καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Νικόλαος Αναστασόπουλος, επίκουρος καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ανδρέας Κούκος, Νομικός – Ιστορικός και Πρόεδρος Δ.Σ. του Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι., Μαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και Χαράλαμπος Μηνάογλου, διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας και διευθυντής του Πρότυπου Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Ο Δημοσθένης βάζει άτομα να απειλήσουν τον Κωνσταντίνο

 

Σκηνοθεσία: Χάρης Βαφειάδης, Θανάσης Τότσικας
Σενάριο: Δημήτρης Βερνίκος
Παραγωγή: Honeybee Productions
Συμπαραγωγή: MEGA, Cosmote TV

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *