Αυτές είναι οι καλύτερες πηγές βιταμίνης C

Αυτές είναι οι καλύτερες πηγές βιταμίνης CΑυτές είναι οι καλύτερες πηγές βιταμίνης C

Μπορεί τα πορτοκάλια να φημίζονται για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, όμως υπάρχει ακόμη μια σειρά τροφών που τα ανταγωνίζεται, κερδίζοντας μάλιστα πολλές φορές στα σημεία.

Η βιταμίνη C είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, που βρίσκεται σε πολλές τροφές, ιδιαίτερα στα φρούτα και τα λαχανικά. Πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, ενώ η έλλειψή της συνδέεται με την εκδήλωση διαφόρων προβλημάτων υγείας σε βάθος χρόνου, όπως λοιμώξεις, συχνοί μώλωπες, κακή επούλωση πληγών, αναιμία και σκορβούτο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να παράγει ή να αποθηκεύει βιταμίνη C. Επομένως, κρίνεται σημαντικό να καταναλώνεται τακτικά σε επαρκείς ποσότητες.Αυτές είναι οι καλύτερες πηγές βιταμίνης C

Διαβάστε Επίσης  Κρεμμύδι: Τα θρεπτικά συστατικά που το καθιστούν ωφέλιμο για την υγεία

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C:

Πιπεριές

Οι πιπεριές αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Ένα φλιτζάνι ωμής κόκκινης πιπεριάς μας δίνει 46 θερμίδες, περιέχει 190,3 mg βιταμίνης C και είναι πλούσια σε καροτένια. Η ίδια ποσότητα πράσινης πιπεριάς αποδίδει 30 θερμίδες και περιέχει 120 mg βιταμίνης C.

Μπρόκολο

To μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά. Ένα φλιτζάνι μπρόκολου μας δίνει 55 θερμίδες και περιέχει 101 mg βιταμίνης C. Μαγειρέψτε το για όσο λιγότερο χρονικό διάστημα μπορείτε.

Διαβάστε Επίσης  Διατροφικές συμβουλές για γυναίκες άνω των 50

 

Λαχανάκια Βρυξελλών

Τα νόστιμα λαχανάκια Βρυξελλών είναι φτωχά σε θερμίδες, ένα φλυτζάνι αποδίδει μόνο 45 θερμίδες και περιέχει 96 mg βιταμίνης C. Τα λαχανάκια είναι πλούσια σε βιταμίνες Κ, Α, Β-6, σε φυλλικό οξύ, σε κάλιο, σε ασβέστιο και σε μαγγάνιο.

Πορτοκάλια

Είναι η πιο γνωστή πηγή βιταμίνης C. Ένα μέτριο πορτοκάλι αποδίδει 62 θερμίδες και περιέχει 69,7 mg βιταμίνης C.

Ακτινίδιο

Ένα μέτριο ακτινίδιο αποδίδει 42 θερμίδες και περιέχει 70 mg βιταμίνης C. Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, σε βιταμίνη Ε, σε φυλλικό οξύ, σε κάλιο και μαγνήσιο.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *