Γιατί πρέπει να εντάξετε το νερό καρύδας στη διατροφή σας

Γιατί πρέπει να εντάξετε το νερό καρύδας στη διατροφή σας

Το νερό της καρύδας είναι πλούσιο σε βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Σε σύγκριση με το συνηθισμένο νερό, εκείνο της καρύδας αποτελεί μια πιο υγιή επιλογή καθώς περιέχει βιταμίνες και ηλεκτρολύτες που δεν συναντά κανείς στο νερό της βρύσης.

Μάλιστα το νερό που προέρχεται από καρύδα λέγεται πως ενισχύει το ανοσοποιητικό, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και ενισχύει την καρδιακή λειτουργία.

Δείτε τα οφέλη της κατανάλωσης νερού καρύδας για την υγεία σας:

Βοηθά στην απώλεια κιλών

Eχει αποδειχθεί πως το νερό καρύδας ενισχύει τον μεταβολισμό σας. Σας κρατά σε ενυδάτωση και συμβάλει στην αποφυγή συγκέντρωσης του περιττού λίπους. Περιέχει λιγότερες θερμίδες από ενεργειακά ροφήματα και λιγότερο λίπος από το γάλα.

Διαβάστε Επίσης  Φαγόπυρο : Διατροφική αξία και οφέλη στην υγεία

Συμβάλει στον καθαρισμό της επιδερμίδας

Μένοντας ενυδατωμένοι αποκτάτε μια πιο λαμπερή επιδερμίδα. Η γλυκόζη που περιέχεται στο νερό καρύδας είναι σημαντική για την υγεία του δέρματος και των κυττάρων του.

Aποτελεί μια καλή εναλλακτική των ενεργειακών ροφημάτων

Tα περισσότερα από αυτά σας κρατούν σε ενυδάτωση κατά την διάρκεια της άσκησης, ωστόσο περιέχουν πολλές θερμίδες και ζάχαρη σε αντίθεση με το νερό καρύδας.

Καταπολεμά τον πονοκέφαλο

Δοκιμάστε νερό καρύδας αντί για παυσίπονα όταν έχετε πονοκέφαλο. Το μαγνήσιο που περιέχει, προωθεί την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει την λειτουργία των νευροδιαβιβαστών.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Μπορείτε να ρίξετε την αρτηριακή πίεση με φυσικούς τρόπους όπως το να αρχίσετε γυμναστική, να κόψετε κάπνισμα και αλκοόλ, να περιορίσετε το αλάτι στις τροφές και φυσικά να πίνετε νερό καρύδας.

Διαβάστε Επίσης  Δημητριακά: Όλη η αλήθεια πίσω από το κουτί

Βελτιώνει την λειτουργία της πέψης

Mε την κατανάλωση νερού καρύδας σε καθημερινή βάση, αποβάλλετε τις τοξίνες από το σώμα σας. Το μαγνήσιο που περιέχει το ρόφημα αυτό, βοηθά στην συνολικότερη λειτουργία του πεπτικού ενώ ανακουφίζει από προβλήματα δυσκοιλιότητας.

Περιέχει αμινοξέα

Tα αμινοξέα είναι σημαντικά για την λειτουργία του μεταβολισμού. Μεταξύ άλλων συμβάλλουν στην μεταφορά και την βέλτιστη αποθήκευση όλων των θρεπτικών συστατικών όπως υποστηρίζουν έρευνες. Η έλλειψη αμινοξέων μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία και υψηλή χοληστερόλη.Γιατί πρέ

πει να εντάξετε το νερό καρύδας στη διατροφή σας

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *