Καιρός: Έρχεται κύμα καύσωνα – Στους 42 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

Σε κλοιό αφρικανικής ζέστης μπαίνει η Ελλάδα όπου, ειδικά το Σαββατοκύριακο, το θερμόμετρο θα χτυπήσει «κόκκινο» ξεπερνώντας τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και τη Δευτέρα στη νοτιοανατολική ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Κρανίδι λίγο πριν τις 14:00 και ήταν ίση με 39,7 βαθμούς Κελσίου. Ακολούθησαν το Άργος (37,8), ο Θεολόγος Φθιώτιδας (37,2) το Χαροκόπειο στην Καλλιθέα (επίσης 37,2) και η Τανάγρα (37,1).

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Από Πέμπτη τα χειρότερα

Ένα νέο ισχυρό θερμό κύμα αναμένεται να πλήξει την χώρα από την Πέμπτη σπρώχνοντας το θερμόμετρο πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV Κλέαρχο Μαρουσάκη, θερμές αέριες μάζες έρχονται από την Αφρική με αποτέλεσμα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας ο υδράργυρος να εκτιμάται πως θα αγγίξει μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.

Στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου και σε Αττική και Βοιωτία τους 41. Στην νότια και ανατολική Πελοπόννησο, σε Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, οι θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40-41 βαθμούς. Στη Ρόδο επίσης η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Επίσης  Η πίστη έσωσε οικογένεια

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου (3-4/8) προβλέπεται δύσκολο ακόμα και για όσους θα βρεθούν σε παραθαλάσσσιες περιοχές λόγω της αυξημένης υγρασίας.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *