Σήμερα κρίνεται το μέλλον της κυβέρνησης

Σήμερα κρίνεται το μέλλον της κυβέρνησης

Ξεκαθαρίζει, ως φαίνεται, το τοπίο σε σχέση με το αν ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος θα παραμείνει «συγκάτοικος» του Αλέξη Τσίπρα ή θα παραδώσει τα κλειδιά της εξουσίας σε ό,τι τον αφορά προκαλώντας έτσι κυβερνητική κρίση, με τον πρωθυπουργό να ζητά ψήφο εμπιστοσύνης με την απειλεί πρόωρων εκλογών.

Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη για την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και κρέμεται πραγματικά σε μια κλωστή. Οι βουλευτές του Πάνου Καμμένου τρέμουν στην ιδέα ότι θα φύγουν από την κυβέρνηση αν ο πρόεδρός τους επιμείνει στις διαφωνίες του για τη συμφωνία των Πρεσπών -θέση που είναι αλήθεια τηρεί από την πρώτη στιγμή, χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος από το «διαζύγιο» με τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε Επίσης  Τσίπρας: Να ενσωματώσουμε τους μετανάστες για να λυθεί το δημογραφικό

Τις τελευταίες, όμως, ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βουλευτές των ΑΝΕΛ που δεν υιοθετούν την κεντρική γραμμή του κόμματος και τάσσονται υπέρ της συμφωνίας με τους βόρειους γείτονές μας, άρχισαν ξαφνικά να χαμογελούν και να πιστεύουν πως την ύστατη στιγμή θα ρίξουν νερό στο κρασί τους εκείνοι που διαφωνούν και πιστεύουν ότι πρέπει να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και πως θα επέλθει ένα modus vivendi, ένας συμβιβασμός ανάμεσα στον Π. Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Διαβάστε Επίσης  Πετάει "γάντι" στον Μητσοτάκη ο Καμμένος για την πρόταση μομφής - Δείχνει πρόθυμος

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο κ. Π. Καμμένος αναμένεται να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να μην επισπευσθούν οι διαδικασίες κύρωσης της συμφωνίας από την ελληνική βουλή και να μην συζητηθεί η συμφωνία των Πρεσπών άμεσα.

Αφήστε μια απάντηση