Φωτιά σε φέρι μποτ με 290 επιβαίνοντες ανοιχτά της Κέρκυρας

Πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο κατάστρωμα 3 του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia.

Το πλοίο έπλεε υπό σημαία Ιταλίας στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι με 239 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλοίαρχος του σκάφους αιτήθηκε αμέσως εγκατάλειψη του πλοίου και σε μικρό χρονικό διάστημα εκκενώθηκε με χρήση των σωστικών λέμβων. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 μποφόρ.

Στο σημείο έσπευσαν η φρεγάτα Ύδρα, τρία ελικόπτερα, πέντε σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής.

Διαβάστε Επίσης  «Καλάθι της Σαρακοστής»: Από σήμερα σε εφαρμογή για όλα τα νηστίσιμα – Οι λαγάνες εκτός

Ταυτοποιήθηκαν 278 από τους 290 επιβαίνοντες – 2 εγκλωβισμένοι και 10 αγνοούμενοι

Διακόσιοι εβδομήντα οκτώ από τους διακόσιους ενενήντα επιβαίνοντες ταυτοποιήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, στο λιμάνι της Κέρκυρας. Τέσσερις έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος μόλις δύο μηνών.

Βάσει της κατάστασης που είχε καταθέσει στο λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας ο καπετάνιος του πλοίου, στο Εuroferry Olympia επέβαιναν 239 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα. Απ’ αυτούς οι 21 είναι Έλληνες (14 επιβάτες και 7 πλήρωμα). Έτσι λοιπόν, μέχρι στιγμής αγνοούνται δέκα από τους επιβαίνοντες και σε εξέλιξη είναι έρευνες για τη διάσωση δύο εγκλωβισμένων οδηγών στο γκαράζ του πλοίου Euroferry Olympia.

Διαβάστε Επίσης  Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη (13/9/2023 ) στην Αττική

Σύμφωνα με συγκεχυμένες πληροφορίες, μεταξύ των αγνοουμένων είναι τρεις Έλληνες. Αναφορικά με τους εγκλωβισμένους, ένας είναι Βουλγαρικής καταγωγής και ο δεύτερος Τουρκικής. Τα δύο άτομα είναι σε επικοινωνία με τον Ύπαρχο ώστε να φτάσουν τα δύο άτομα στο κατάστρωμα και από εκεί να τους παραλάβει να τους προσεγγίσει ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *