Καταπολεμήστε τις φλεγμονές στο συκώτι και το πάγκρεας

Καταπολεμήστε τις φλεγμονές στο συκώτι και το πάγκρεας

Όταν πρόκειται να μειώσετε τις φλεγμονές στο συκώτι και το πάγκρεας για την καλύτερη υγεία σας, επωφεληθείτε από όσα έχουν να σας προσφέρουν ορισμένες τροφές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν επίσης να απαλλαγείτε από τις τοξίνες. Μάθετε γι’ αυτές σε αυτό το άρθρο!

 

Λέγεται συχνά πως ο μοντέρνος τρόπος ζωής μας και η διατροφή μας δεν εναρμονίζονται με την υγεία στο συκώτι και το πάγκρεας.

Όσο περισσότερο τρώτε επεξεργασμένα φαγητά και όσο πιο μακριά είναι από τη φυσική τους κατάσταση, τόσο περισσότερα προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν σε αυτά τα σημαντικά και ευαίσθητα όργανα.

Για την ακρίβεια, αναλογιστείτε τις συνήθειες στον τρόπο ζωής σας για λίγο: κάπνισμα, καθιστική ζωή, κατανάλωση ζάχαρης, επιλογή τυποποιημένων χυμών αντί φυσικών φρούτων…

Όταν επιστρέφετε σπίτι από μία κουραστική ημέρα, είναι πάντα ευκολότερο να επιλέξετε ένα κατεψυγμένο γεύμα το οποίο έχει προπαρασκευαστεί, αντί να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να μαγειρέψετε κάτι πιο υγιεινό, φρέσκο και με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του ανέπαφα.

Όμως, η διατήρηση μια ισορροπημένης διατροφής απαιτεί δύο πράγματα: χρόνο και θέληση.

Σήμερα, σας προσκαλούμε να φροντίσετε την υγεία και την ευεξία σας περισσότερο, προσθέτοντας αυτές τις φανταστικές τροφές στην καθημερινή σας διατροφή, οι οποίες θα βελτιώσουν το συκώτι και το πάγκρεας.

Θα το παρατηρήσετε και εσωτερικά και εξωτερικά, αν τα δύο αυτά όργανα λειτουργούν σωστά. Αξίζει την προσπάθεια!

 

1. Φυσικός χυμός από παντζάρι και καρότο

Η φλεγμονή του συκωτιού, γνωστή και ως ηπατομεγαλία, είναι μία πάθηση που σχετίζεται με διάφορες αιτίες. Σε αυτές μπορεί να περιλαμβάνονται, υπερβολικό λίπος πάνω στο ίδιο το όργανο, κάποιος ιός ή ακόμη και ηπατίτιδα.

Ο γιατρός σας θα σας πει ποια είναι η καλύτερη θεραπεία.

Όμως, είναι σημαντικό να φροντίσετε και τη διατροφή σας και να προσθέσετε ένα φυσικό χυμό, ο οποίος είναι καταπληκτικός και για το πάγκρεάς σας.

Διαβάστε Επίσης  Κοτόσουπα: Πολύ καλλίτερη επιλογή για βήχα-κρυολόγημα από τα φάρμακα

Εδώ βρίσκεται ένας πολύ υγιεινός φυσικός χυμός που θα λατρέψετε:

Συστατικά
1 παντζάρι
1 καρότο
5 κουταλιές της σούπας χυμός λεμόνι (50 ml)
1 κούπα νερό (200 ml)
Παρασκευή
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι πλύνετε πάρα πολύ καλά το παντζάρι και το καρότο, και έπειτα να τα κόψετε σε μικρά κομμάτια ώστε να διευκολύνετε την επεξεργασία τους.
Μόλις αναμείξετε τα δύο υλικά, προσθέστε το νερό και λίγο χυμό λεμόνι.
Πιείτε το πρωί για καλύτερα αποτελέσματα.

 

2. Πράσινο τσάι

Πράσινο τσάι για να προάγετε την υγεία στο συκώτι και το πάγκρεας
Πράσινο τσάι για να προάγετε την υγεία στο συκώτι και το πάγκρεας

 

Το πράσινο τσάι είναι ακόμη ένα εκπληκτικό ρόφημα το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε για να προάγετε την υγεία στο συκώτι και το πάγκρεας. Περισσότερες πληροφορίες στην έρευνα των Δρ. Zaveri et. al. εδώ.

Όχι μόνο θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις φλεγμονές, αλλά χάρη στις κατεχίνες του θα βελτιώσει τις λειτουργίες του συκωτιού και του παγκρέατος.

Το ρόφημα αυτό βοηθά και στη μείωση του λίπους στο συκώτι και βελτιώνει την αναζωογόνησή του χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταναλώνετε μόνο τη συνιστώμενη ποσότητα: μην πίνετε πάνω από μία κούπα την ημέρα.

 

3. Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε γλουτοθειόνη, ένα μη πρωτεϊνικό τριπεπτίδιο προερχόμενο από αμινοξέα και βοηθά στη μείωση των τοξινών στο συκώτι και το πάγκρεας.

Και μη ξεχνάτε ότι τα αβοκάντο είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, γνωστά και ως «καλά λιπαρά.»

Φροντίζουν επίσης την υγεία των τοιχωμάτων στις αρτηρίες σας και μετατρέπουν την κακή χοληστερίνη (LDL) ώστε να μεταβολιστεί ευκολότερα από το συκώτι σας.

 

4. Ελαιόλαδο για το συκώτι και το πάγκρεας

Ελαιόλαδο για το συκώτι και το πάγκρεας
Ελαιόλαδο για το συκώτι και το πάγκρεας

 

Τα οργανικά έλαια με την «εν ψυχρώ» μάλαξη, όπως το ελαιόλαδο, το έλαιο κάνναβης, και έλαιο λιναρόσπορου, είναι εξαιρετικοί σύμμαχοι για το συκώτι και το πάγκρεας σας.

Να θυμάστε όμως, θα πρέπει να τα καταναλώνετε με σύνεση και στον φυσικότερο δυνατό τρόπο: μία κουταλιά στη σαλάτα ή σε μία φέτα ψωμιού ολικής αλέσεως, για παράδειγμα.

Διαβάστε Επίσης  Σπιτική θεραπεία για ουλές και ρυτίδες

Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση των φλεγμονών σε αυτά τα όργανα, θα τα αποτοξινώσει από τις βλαβερές τοξίνες, και θα βελτιώσει τη λειτουργία ολόκληρου του σώματός σας.

 

5. Εναλλακτικοί σπόροι

Με τον όρο «εναλλακτικοί σπόροι» εννοούμε τις πηγές ινών, πρωτεϊνών, και μεταλλικών στοιχείων που χρησιμοποιούνται σπάνια στην καθημερινή μας ζωή και που έχουν πολλά οφέλη απ’ ό,τι τα πιο κοινά προϊόντα.

Κεχρί, κινόα, και φαγόπυρο είναι τέλεια παραδείγματα αυτής της διατροφικής ομάδας.

Οι σπόροι αυτοί περιέχουν ένζυμα που προάγουν την πέψη, φροντίζουν για τα επίπεδα χοληστερίνης σας και για την ίδια σας την καρδιά.

Μη διστάσετε να τους αναζητήσετε στα εξειδικευμένα τμήματα των καταστημάτων με λαχανικά, ώστε να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη τους.

6. Αγκινάρες

Αγκινάρες

Οι αγκινάρες δίνουν πάντα το αίσθημα πληρότητας και ξεχωρίζουν ως μια εκπληκτική προσθήκη σε οποιοδήποτε γεύμα.

Αυτό το λαχανικό φροντίζει για το πάγκρεας, το συκώτι και τη χοληδόχο κύστη.

Προάγει τη σωστή χώνεψη των λιπαρών, μειώνει τις φλεγμονές, και ενισχύει τη λειτουργία ενός αργού ή λιπαρού συκωτιού.

Κάτι τέτοιο, βοηθά με τη σειρά του την εκκαθάριση αυτών των οργάνων από τοξίνες και ενθαρρύνει την βέλτιστη εντερική κινητικότητα.

Δοκιμάστε να απολαύσετε μια αγκινάρα το απόγευμα μαζί με λίγο ξύδι, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

 

7. Παπάγια

Τέλος, η παπάγια είναι κάτι παραπάνω από ένα γευστικό τροπικό φρούτο, το οποίο βελτιώνει την πέψη.

Χάρη στην περιεκτικότητά της σε φλαβονοειδή, όπως η κρυπτοξανθίνη, μειώνει επίσης τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης (LDL), επιβραδύνει τη διαδικασία της κυτταρικής οξείδωσης, και μειώνει τις φλεγμονές στο συκώτι και το πάγκρεας.

Επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα αυτού του φρούτου όποτε μπορείτε. Το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί!

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *