Παγωτό κακάο

Παγωτό κακάο

Φτιάξτε αυτό το σπιτικό παγωτό κακάο, με ή χωρίς παγωτομηχανή και θα απολαύσετε τη βελούδινη υφή του και την εκπληκτική του γεύση

Προετοιμασία: 0:10′ Μαγείρεμα: 0:15′ Εύκολη Μερίδες: 8

Ένα παγωτό όνομα και πράγμα!

Υλικά Συνταγής

3 φλ. γάλα φρέσκο
1 μπαστουνάκι βανίλιας
1 κουτί (400 γραμ.) ζαχαρούχο γάλα
1 φλ. κακάο κοσκινισμένο
κουβερτούρα σε σταγόνες λιωμένη

 

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το σπιτικό παγωτό κακάο, ρίχνοντας σε κατσαρόλα το γάλα. Σχίζουμε κάθετα τη βανίλια και τη ρίχνουμε στο γάλα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να ζεσταθεί το μείγμα και να ομογενοποιηθεί. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, το αποσύρουμε.

Διαβάστε Επίσης  Παγωτό καρπούζι!

Πιάνουμε τη βανίλια και με τη λάμα του μαχαιριού αφαιρούμε τα σποράκια της (πετάμε το μπαστουνάκι βανίλιας). Τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα.

Εάν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε στον κάδο και το παγώνουμε. Διαφορετικά, το βάζουμε σε μπολ στην κατάψυξη και το αφήνουμε λίγες ώρες μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα. Τότε, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει. Το παγώνουμε πάλι για να σταθεροποιηθεί. Μάθετε όλα τα μυστικά και την ακριβή διαδικασία για να φτιάξετε παγωτό χωρίς παγωτομηχανή.

Διαβάστε Επίσης  Παγωτό καϊμάκι με σαλέπι του Στέλιου Παρλιάρου

Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε αρκετές φορές (3-4), αν θέλουμε το παγωτό μας να γίνει αφράτο και χωρίς κρυστάλλους. Προς το τελευταίο χτύπημα ρίχνουμε λιωμένη κουβερτούρα λίγη λίγη και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού.

Έτσι, κάθε μπουκιά θα έχει τραγανά τσιπς σοκολάτας. Μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα γλασέ, ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα στο τελευταίο χτύπημα του παγωτού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *