Παγίδα οι αποδείξεις…»Καμπάνες» σε συνταξιούχους, μισθωτούς και αγρότες για το αφορολόγητο

Οι φορολογικές δηλώσεις 2018 κρύβουν μια μεγάλη παγίδα για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες που χτίζουν το αφορολόγητο όριο
αγίδα οι αποδείξεις…»Καμπάνες» σε συνταξιούχους, μισθωτούς και αγρότες για το αφορολόγητο

 

Οι φορολογικές δηλώσεις 2018 κρύβουν μια μεγάλη παγίδα για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες που χτίζουν το αφορολόγητο όριο με πλαστικό χρήμα, με αγορές δηλαδή μέσω καρτών. Είναι με βάση τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις δηλώσεις χιλιάδες εκείνοι που κινδυνεύουν με πρόστιμο.

Οι φορολογούμενοι με βάση το εισόδημά τους πρέπει να έχουν κάνει συγκεκριμένες αγορές με κάρτες. Για εισόδημα ως 10.000 θα πρέπει να έχουν κάνει αγορές με κάρτες ύψους 1.000 ευρώ. Για εισόδημα από 10.000 ως 30.000 ευρώ θα πρέπει να καλύψουν το 15% του εισοδήματός τους και για το τμήμα άνω των 30.000 ευρώ το 20%.

Διαβάστε Επίσης  Σοβαρό τροχαίο ατύχημα είχε σήμερα το πρωί ο Ηλίας Βρεττός- Το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν

Είναι όμως χιλιάδες εκείνοι που ενώ συμπλήρωσαν το απαιτούμενο ποσό μόνοι τους στην εφορία φαίνεται με βάση τα στοιχεία των τραπεζών ότι δεν είχαν κάνει τις απαραίτητες αγορές. Οι διαφορές μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις ανάμεσα στο ποσό που δηλώθηκε και στο ποσό που έδωσαν στην εφορία οι τράπεζες είναι τεράστιες.

Για να αποδείξει ο φορολογούμενος ότι έκανε τις πληρωμές που δήλωσε με την κάρτα του θα πρέπει να έχει τραπεζικά παραστατικά, όπως για παράδειγμα αποδεικτικό κίνησης της κάρτας, το οποίο πρέπει να λάβει από τραπεζικό κατάστημα μετά από αίτηση και καταβάλλοντας και το σχετικό αντίτιμο.

Αφήστε μια απάντηση