Κορωνοϊός – Έκρηξη κρουσμάτων στους ανήλικους – Η μετάλλαξη Δέλτα χτυπά τα παιδιά

Κορωνοϊός – Έκρηξη κρουσμάτων στους ανήλικους – Η μετάλλαξη Δέλτα χτυπά τα παιδιά
 

Κορωνοϊός – Έκρηξη κρουσμάτων στους ανήλικους – Η μετάλλαξη Δέλτα χτυπά τα παιδιά

Η έκρηξη κρουσμάτων στους ανήλικους, σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές αποφάσεις για το σύστημα «50+1», έχει προκαλέσει σύγχυση αλλά και έντονες αντιδράσεις, όχι μόνο από γονείς ή κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από τους ίδιους τους ειδικούς

Σύγχυση, φόβος και αγωνία επικρατεί σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα – μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς – που θέλει και εκείνη, ίσως περισσότερο κι από την κυβέρνηση, να κερδίσει το στοίχημα «ανοιχτά σχολεία».

Ωστόσο, οι κυβερνητικές αποφάσεις για το «περίφημο» σύστημα «50+1», την πρόβλεψη δηλαδή να κλείνει ένα σχολικό τμήμα, μόνο όταν νοσήσουν οι μισοί συν ένας μαθητής, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, όχι μόνο από γονείς ή κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από τους ίδιους τους ειδικούς.

«Με το πρώτο κρούσμα σε μαθητή θα κολλήσει όλη η τάξη σε 3-4 εβδομάδες», προειδοποίησε η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας, Αθηνά Λινού.

Διαβάστε Επίσης  Άνοια: Μικρότερος ο κίνδυνος για ηλικιωμένες που περπατάνε και είναι δραστήριες σωματικά

Η κυρία Λινού έκρουσε για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την υπερμετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα μεταξύ των μαθητών, εκτιμώντας ότι εάν δεν ανασχεθεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε 3 με 4 εβδομάδες, από τη στιγμή που θα εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα σε μια τάξη, θα κολλήσουν όλοι οι μαθητές.

Η καθηγήτρια χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα στα σχολεία και επεσήμανε ότι το μείζον θέμα είναι η πρόβλεψη να κλείνει ένα τμήμα, όταν νοσήσουν οι μισοί συν ένας μαθητής.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο του 50+1, θα έχουν πραγματικά νοσήσει πάνω από το 80% των μαθητών στην τάξη.

Η Αθηνά Λινού επέκρινε και τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα self tests στους μαθητές, επισημαίνοντας ότι δεν είναι άμεσος.

Από τη στιγμή που εντοπίζεται ένα κρούσμα κοροναϊού, εξήγησε, μέχρι να εξεταστούν οι υπόλοιποι μαθητές, μεσολαβεί χρόνος και τα παιδιά συνεχίζουν να μεταδίδουν τον ιό.

Διαβάστε Επίσης  Χαλάνδρι: «Δεν ήταν δικό μου το όπλο» δηλώνει η εικαστικός:

Όπως σημείωσε, σε άλλες χώρες, τα τεστ στους μαθητές γίνονται ταυτόχρονα σε όλα τα παιδιά μέσα στις σχολικές αίθουσες, έτσι ώστε όταν εντοπιστεί θετικό κρούσμα κοροναϊού, η ιχνηλάτηση να είναι άμεση.

Θα αυξηθεί ο αριθμός παιδιών που νοσούν
Καμπανάκι για τις μικρές ηλικίες έκρουσε και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα ΜEGA, ο οποίος εκτιμά ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που νοσούν.

Μάλιστα, ο καθηγητής σημείωσε πως τα παιδιά αποτελούν «επίνοσο» πληθυσμό, επειδή είναι ανεμβολίαστα. «Όσο ο πληθυσμός είναι ανεμβολίαστος, τόσο αυξάνει η πιθανότητα νόσησης», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, το 30% των καθημερινών κρουσμάτων αφορά στις μικρές ηλικίες.

«Η μετάλλαξη Δέλτα δεν κοιτά ηλικίες, τις χτυπά όλες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *